Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Verallia lanza una innovadora aplicación para tabletas: Virtual Glass
La màgia de la ‘realitat augmentada’ arriba al món del vi

Verallia llança una innovadora aplicació per tabletas: Virtual Glass

David Muñoz06/05/2014

Verallia, especialista en envasos de vidre per a begudes i alimentació del Grup Saint-Gobain, ha organitzat una roda de premsa en les seves noves instal·lacions de Madrid per donar a conèixer ‘Virtual Glass’, una original i innovadora aplicació per tabletas que crea simulacions 3D de la imatge d'un vi a partir de diferents models d'ampolles i etiquetes. Elena Andía, directora de Màrqueting i Comunicació externa de Verallia, Iván Álvarez, director comercial per a Alimentació en Verallia, i Juan Carlos Fernández, cap de Màrqueting per a Alimentació en Verallia, van anar els encarregats d'explicar als assistents els principals avantatges d'aquesta nova solució.

‘Virtual Glass by Verallia’ va a proporcionar als seus usuaris notables beneficis, sobretot en dos àmbits. D'una banda, permet reduir el temps de disseny de l'envàs de vidre, alguna cosa molt benvolgut per exemple entre totes aquelles empreses que tenen una important labor d'exportació; i d'altra banda, facilita un estalvi important de costos a l'hora de generar continguts visuals i prototips. Com assenyalava Elena Andía, directora de Màrqueting i Comunicació externa de Verallia, fins ara els clients que volien desenvolupar una nova ampolla per al seu producte, havien de realitzar una considerable inversió econòmica en els motlles. Això, amb la nova aplicació per tabletas desenvolupada per l'empresa tecnològica espanyola LTC per Verallia, ja no és necessari, podent el client veure clarament com quedarà la seva ampolla sense haver de realitzar aquest desemborsament econòmic.

D'esquerra a dreta...

D'esquerra a dreta: Juan Carlos Fernández, cap de Màrqueting per a Alimentació en Verallia, Iván Álvarez, director comercial per a Alimentació en Verallia, i Elena Andía, directora de Màrqueting i Comunicació externa de Verallia.

Malgrat les dificultats que comporta simular el comportament del vidre (per les seves propietats de transparència, lluentor, etc.), ‘Virtual Glass by Verallia’ aconsegueix generar imatges molt realistes de les ampolles, fins al punt d'incorporar també en aquesta aplicació la tecnologia de realitat augmentada per poder comparar ampolles reals i simulades en un mateix entorn.

Virtual Glass possibilita així que els cellers simulin la imatge dels seus vins triant entre diversos models d'ampolla i jugant amb el color del vidre, el tipus de vi, les etiquetes i les càpsules.

L'aplicació posiciona l'etiqueta i la contraetiqueta, a més de capsular l'envàs. A partir d'aquí, s'interactua amb la pantalla de la tableta per girar l'ampolla en qualsevol adreça i examinar-la des de tots els angles i perspectives. Virtual Glass realitza comparatives entre diferents models, generant quantes fotografies es desitgi, amb sorprenent realisme.

L'app Virtual Glass realitza simulacions ràpides i hiperrealistas d'envasos de vi en 3D a partir d'etiquetes digitalitzades...

L'app Virtual Glass realitza simulacions ràpides i hiperrealistas d'envasos de vi en 3D a partir d'etiquetes digitalitzades.

Gràcies a la tecnologia de la realitat augmentada, l'envàs simulat en 3D pugues a més situar-se en un lineal o en qualsevol entorn. És possible comparar l'ampolla virtual de cava o vi amb altres reals, a la mateixa escala i perspectiva. En un instant es captura i comparteix les imatges creades, tant simulades com de realitat augmentada, amb clients del celler via e-mail o amb els consumidors a través de les xarxes socials.

Els cellers, en constant cerca d'alternatives per als seus nous vins i per renovar la seva imatge actual, seran capaces de crear des de zero i amb gran rapidesa nous productes gràcies a aquesta eina de fàcil maneig. Però, a més, l'ús de 'Virtual Glass by Verallia' comporta un important estalvi en costos destinats anteriorment a produir prototips i imatges gràfiques.

Virtual Glass possibilita que els cellers simulin la imatge dels seus vins triant entre diversos models d'ampolla i jugant amb el color del vidre...
Virtual Glass possibilita que els cellers simulin la imatge dels seus vins triant entre diversos models d'ampolla i jugant amb el color del vidre, el tipus de vi, les etiquetes i les càpsules.

Aquesta nova aplicació va ser inicialment concebuda per ser usada pels departaments de Màrqueting i Comercial de Verallia però, després del bon acolliment que ha tingut entre els clients que han tingut l'oportunitat de provar-la, la companyia ha decidit incloure-la en App Store d'Apple perquè tot aquell que estigui interessat pugui, descarregar-la-hi a un preu molt econòmic.

De fet, encara que va ser pensada per al sector del vi, des de Verallia també s'està treballant per ampliar els seus camps d'aplicació a uns altres com els envasos d'oli o la indústria cervecera (per microcerveceros especialment).

Gràcies a la tecnologia de realitat augmentada poden comparar-se ampolles reals i simulades en un mateix entorn...
Gràcies a la tecnologia de realitat augmentada poden comparar-se ampolles reals i simulades en un mateix entorn. A la foto, l'ampolla de l'esquerra està generada per realitat augmentada.

Referent internacional

Verallia va aprofitar la presentació de la seva nova aplicació Virtual Glass per també informar a la premsa dels seus últims resultats i de la situació actual de la companyia. Després de la venda el passat any de Verallia Amèrica del Nord a Ardagh, l'empresa es presenta al mercat com el tercer productor mundial d'envasos de vidre, amb unes vendes de 2.400 milions d'euros, una producció de 16 bilions d'ampolles i tarros durant el 2013 i una plantilla de 10.000 treballadors.

Elena Andía, directora de Màrqueting i Comunicació externa de Verallia
Elena Andía, directora de Màrqueting i Comunicació externa de Verallia.

La companyia té presència industrial en 13 països a través de 44 centres (33 fàbriques de vidre), 8 centres tècnics i 61 forns. Com assenyalava Elena Andía, Verallia ha sabut compaginar en el seu model de negoci la fortalesa que li proporciona pertànyer a un dels grans grups industrials a tot el món, el Grup Saint-Gobain, amb la proximitat que requereix aquest tipus de negoci, buscant sempre estar el més a prop possible del client. Aquest equilibri és el que dota a Verallia de la “diferenciació, agilitat, flexibilitat i solidesa” que tradicionalment li ha caracteritzat.

Com a marca que engloba tota l'activitat de packaging del Grup Saint-Gobain, Verallia té una visió de negoci molt definida: “ser un referent en innovació per als envasos de vidre de begudes i aliments”. En aquest sentit, el seu treball s'enfoca a aportar valor al producte dels seus clients, ajudant-los a ser més competitius al mercat global; a afavorir un desenvolupament més sostenible de les nostres comunitats; i a generar benestar entre els consumidors.

Iván Álvarez, director comercial per a Alimentació en Verallia
Iván Álvarez, director comercial per a Alimentació en Verallia.

Conceptes que són comuns a totes les empreses del Grup Saint-Gobain no poden faltar en Verallia. Així, la importància de la ‘seguretat’ es plasma en aquest cas amb la taxa més baixa d'accidentalitat de tot el sector, amb la rellevància que això té en una indústria, com és la del vidre, sotmesa a nombrosos riscos (altes temperatures…).

La ‘innovació’ és un altre element clau en el Grup Saint-Gobain, que en el cas de Verallia es manifesta, per exemple, en els 13 premis que van rebre els seus productes durant el 2013 en aquesta categoria. Desenvolupaments com la gamma premium ‘Selective Line’, destinada als mercats internacionals més exclusius, segueixen deslligant l'admiració del mercat.

I, per descomptat, no podia faltar la clara aposta de Verallia, i de tot el Grup Saint-Gobain, pel desenvolupament sostenible i respectuós amb el medi ambient. Els forns de la companyia ja treballen en un 90% amb calcín (vidre triturado/reciclat) i la seva estratègia és clarament cap a un ús cada vegada menor de matèries primeres, d'energia i de recursos hídrics, així com a una reducció progressiva de la generació de residus, d'emissions de CO2 i de la petjada de carboni. Per això no és d'estranyar que des que es llancés la família Ecova (envasos que minimitzen l'impacte ambiental i maximitzen el valor del contingut percebut pels consumidors) ja s'hagin superat les 1.300 milions d'unitats, havent obert també Verallia recentment aquesta via per als envasos d'alimentació.

Juan Carlos Fernández, cap de Màrqueting per a Alimentació en Verallia

Juan Carlos Fernández, cap de Màrqueting per a Alimentació en Verallia.

A nivell comercial, la companyia té avui presencia en 45 països, amb una cartera aproximada de 10.000 clients. El major percentatge de les seves vendes va dirigit al sector dels vins tranquils (33%), seguit de l'alimentació (18%), els vins espumosos (14%), les cerveses (12%) i els licors (12%). Per àrees geogràfiques, Europa segueix suposant el principal mercat per Verallia amb un 83% de les vendes.

Més concretament a Espanya, Verallia es consolida com la primera empresa en la fabricació d'envasos de vidre, amb més de 2.300 milions d'envasos posats al mercat, 12 forns en tota la Península Ibèrica, més de 17 milions d'euros invertits durant el 2013, al voltant de 60 noves creacions cada any i una completa gamma de solucions amb més de 15 colors i 1.000 models diferents.

Línies de producte Verallia

Verallia compta amb un complet catàleg d'envasos de vidre destinats a productes tan variats com a vins, caves, espumosos, sidras, licors, cerveses, aigua, refrescs, alimentació, olis i vinagres i sucs.

Ecova és la gamma d'ampolles dissenyada per Verallia que, respecte als models tradicionals, redueix l'impacte ambiental del producte final i de la seva logística. La gamma Ecova, a més, presenta una estètica renovada conservant els estàndards tècnics de qualitat.

D'altra banda, la gamma Vintage és una nova generació d'ampolles de perfil clàssic que rendeixen culte al detall amb elements estètics exclusius, per transmetre una imatge robusta i elegant.

I en la marca Selective Line, Verallia agrupa la col·lecció d'ampolles de qualitat premium i la possibilitat de desenvolupar noves formes i decoracions innovadores en la seva Creativ’lab, amb la col·laboració d'un equip de caps de projecte dedicats al desenvolupament d'envasos d'alta gamma en un breu període de temps.

Empreses o entitats relacionades

Verallia Spain, S.A.

Comentaris de l'article/notícia

#1 - F.Goncalves
12/05/2014 14:08:40
Não consegui encontrar no App Store Aonde se encontra?

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Vitivinícola

    12/09/2024

  • Newsletter Vitivinícola

    05/09/2024

Enllaços destacats

Simei

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis