Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Smart City Expo World Congress anuncia los primeros conferenciantes de su edición 2013

Smart City Expo World Congress anuncia els primers conferenciants de la seva edició 2013

18/04/2013

18 d'abril de 2013

Smart City Expo World Congress 2013 ja ha començat a col·locar els fonaments de la seva propera edició. El tercer cim mundial sobre ciutats intel·ligents se celebrarà en el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona del 19 al 21 de novembre propers. Entre la dotzena de ponents confirmats per a la propera edició del major esdeveniment mundial sobre ciutats intel·ligents destaca Richard Florida, expert en desenvolupament urbà i economia del coneixement que pronunciarà una de les tres keynotes i explicarà com el talent i la creativitat són elements clau de la prosperitat.

Entre els ponents la presència dels quals està confirmada figuren també David Bragdon, director del Transit Center i exdirector de Long Term Planning de Nova York; Melanie Nutter, responsable del departament de Medi ambient de la ciutat de Sant Francisco; Amitabh Kant, director de la Corporació de Desenvolupament del Corredor Industrial Delhi-Mumbai; Abha Joshi-Ghani, responsable de desenvolupament urbà al Banc Mundial; Annette Holm, directora de Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Estocolm; Cristiana Fragola, responsable europea de la xarxa de ciutats contra el canvi climàtic C40; i Mike Lake, director del World Class Cities Partnership.

Smart City Expo World Congress 2012
Smart City Expo World Congress 2012.
Tots ells aportaran les seves idees i coneixements en el repte col·lectiu de transformar les actuals urbs en llocs capaços d'absorbir i gestionar poblacions creixents d'una manera sostenible, tant des del punt de vista econòmic, com a social i mediambiental. Les dades de Nacions Unides indiquen que les ciutats seran les grans protagonistes del desenvolupament mundial durant les properes dècades i com es construeixin les noves urbs i es transformin les ja existents serà un aspecte crucial en el futur de la humanitat.

El cartógrafo de la prosperitat

Considerat com un dels intel·lectuals més prestigiosos del món en matèria de competitivitat econòmica, tendències demogràfiques i innovació tecnològica, les teories de Richard Florida sostenen que les àrees metropolitanes amb altes concentracions de professionals de les noves tecnologies, artistes, músics i altres col·lectius que ell denomina bohemis s'associen a un elevat nivell de desenvolupament econòmic. Aquesta classe creativa fomenta un entorn personal i professional obert i dinàmic que atreu al seu torn a més gent creativa, a empreses i capital, elements clau a la ciutat per a la seva prosperitat a llarg termini. Florida exposarà fins a quin punt les ciutats intel·ligents necessiten atreure i cuidar el talent si volen ser productives i convertir-se en motors del creixement econòmic.

Amb això es postula una teoria radicalment diferent a la qual assegura que amb la globalització, la geografia i la ubicació d'un individu manquen d'importància. Florida assegura que “en l'actualitat, els factors econòmics principals (talent, innovació i creativitat) no estan distribuïts de manera uniforme en l'economia global, sinó que es concentren en llocs específics”, i per això la decisió sobre on desenvolupar un projecte és crítica.

Recentment nomenat Ambaixador Europeu de la Creativitat i la Innovació, Florida és autor dels best sellers internacionals The Rise of the Creative Class i The Great Reset i col·labora habitualment amb The New York Times, The Wall Street Journal i el Financial Estafis. Les seves teories d'enfocament global per a la solució de problemes i desenvolupament de l'estratègia han inspirat a diplomàtics, estadistes, cineastes i ONGs.

Cim de ciutats intel·ligents

La segona edició de Smart City Expo World Congress, l'esdeveniment sobre ciutats intel·ligents organitzat per Fira de Barcelona, va suposar la consolidació de Barcelona com la capital mundial de les smart cities. 7.065 visitants professionals de 82 països (entre ells 3.055 congressistes), 319 ponents i 140 empreses es van reunir en l'edició de 2012 per abordar els principals reptes urbans, presentar les solucions disponibles i explorar les oportunitats de negoci en aquest nou àmbit.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    05/09/2024

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    04/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis