Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El sector del vino recupera su equilibrio
Tres països (Itàlia, Espanya i França) representen, gairebé de forma equitativa, el 47% de la producció mundial de vi

El sector del vi recupera el seu equilibri

Redacció Interempresas08/04/2014
La superfície vitícola total a nivell mundial en 2013 es va mantenir pràcticament estable, amb 7.436 mha. Després del cessament del programa comunitari de regulació del potencial de producció vitícola, el vinyer europeu ha deixat de disminuir i es manté pràcticament al mateix nivell que l'any anterior, amb 3.481 mha. En canvi, com ja havia ocorregut en anys anteriors, les superfícies vitícoles de Xina (+20 mha pel que fa a la superfície de 2012) i Sud-amèrica (+3 mha a Argentina i 2 mha a Xile) han seguit creixent.

La producció mundial de vi en auge: 276,6 Mhl vinificados

La producció mundial de vi ha augmentat en més de 21,8 Mhl pel que fa a la producció de 2012. Itàlia ha produït (sense incloure els sucs i mosts) gairebé 45 Mhl i Espanya és, amb 42,7 Mhl (encara sense incloure els sucs i mosts) vinificados, el segon productor mundial de vi en 2013, seguit de França, amb 42 Mhl.

Producció important a Estats Units, amb 22 Mhl de vi (sense incloure els sucs i mosts) i rècord de producció a Xile, amb 12,8 Mhl. Argentina va inventariar en 2013 una producció de vi conforme al seu potencial (15 Mhl enfront dels 11,8 Mhl de l'any anterior, la qual cosa suposa un augment de el +27%).

Quant a Sud-àfrica, la producció de vi va aconseguir un nivell molt elevat, amb gairebé 11 Mhl (enfront dels 10,6 Mhl de 2012: +4%). La producció australiana va continuar la seva recuperació i va aconseguir els 12,5 Mhl (+1% que en 2012) i Nova Zelanda va registrar un nou rècord: 2,5 Mhl per sobre de la xifra de 2011 (que va anar de 2,35 Mhl).

Mapa de producció mundial del vi en 2013. Font: OIV
Mapa de producció mundial del vi en 2013. Font: OIV.
cal destacar, no obstant això, el lleuger decreixement de 2,1 Mhl de la producció xinesa (17,7 Mhl, la qual cosa suposa un descens del -15 % pel que fa a l'any anterior).

El consum mundial s'estabilitza

Encara no s'ha manifestat l'esperada recuperació que marqui la fi de la crisi financera i econòmica que es va deslligar en 2008. Els aspectes disponibles per a aquest període de l'any indiquen un nivell de 238,7 Mhl de vi consumits al món.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Vitivinícola

    12/09/2024

  • Newsletter Vitivinícola

    05/09/2024

Enllaços destacats

Simei

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis