Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Daniel Benito García, presidente de Aesfaveal
“L'elecció d'una bona finestra d'alumini és la base principal per aconseguir un gran aïllament de l'envolupant de l'edifici”

Entrevista a Daniel Benito García, president d'Aesfaveal

David Muñoz30/05/2014

Després dels seus primers mesos de marxa, Veteco 2014 ha suposat realment la posada de llarg davant el gran públic d'aquest sector de Aesfaveal, l'Associació Espanyola de Fabricants de Finestres d'Alumini. Aprofitem la presència en la fira del seu president, Daniel Benito García, per conèixer de primera mà els objectius amb els quals neix aquesta associació i les principals iniciatives que va a escometre durant els propers mesos.

Quin balanç fan de la seva presència en Veteco 2014?

La veritat és que hem quedat bastant satisfets amb l'afluència de visitants i l'adhesió de més socis a la nostra associació. Podem dir que ha estat un gran èxit nostra primera aparició en Veteco.

Daniel Benito García, president d'Aesfaveal
Daniel Benito García, president d'Aesfaveal.

Per les converses que ha mantingut en la fira amb els assistents, creu que el gran públic coneix els avantatges de la finestra d'alumini?

Hem observat que la majoria dels fabricants i distribuïdors desconeixien l'origen i el procés de l'elaboració i fusió de l'alumini. Un dels objectius d'Aesfaveal és difondre i potenciar mitjançant tots els seus socis, els grans avantatges que aporten les finestres d'alumini respecte a altres materials.

En la fira van muntar un stand molt didàctic, per mostrar als visitants de forma molt visual la ‘vida sostenible de l'alumini’. Com reaccionaven els assistents? Què era el que més els sorprenia?

Els assistents van quedar sorpresos veient l'origen de l'alumini. ‘La Bauxita’ era el que més els cridava l'atenció. També es van interessar bastant amb els videos de l'extrusió de l'alumini i els seus processos d'anodizado i lacado.

Aesfaveal va muntar en Veteco 2014 un stand molt didàctic amb les diferents fases per les quals passa la fabricació d'una finestra d'alumini...
Aesfaveal va muntar en Veteco 2014 un stand molt didàctic amb les diferents fases per les quals passa la fabricació d'una finestra d'alumini, des de l'ús en origen de l'Alúmina.

A nivell general, com valoraria la penetració que té avui l'alumini en el sector espanyol de les finestres? Gaudeix encara d'un fort potencial de creixement?

Efectivament, les finestres d'alumini tenen un gran potencial de vendes al mercat espanyol, a causa de la seva facilitat per ajustar-se a diferents solucions constructives. A més té un gran ventall de possibilitats a l'hora de realitzar tancaments, sostres mòbils i de cristall. I sobretot, ofereix una gran durabilitat respecte a altres materials. En aquests últims anys i malgrat l'escassa construcció d'habitatges, les vendes segueixen en creixement a causa dels diversos sistemes d'aplicacions que pot abastar l'alumini. S'ha notat un gran potencial de creixement en la rehabilitació d'habitatges, oficines i edificis públics. Amb les finestres d'alumini i amb els seus ventalls de possibilitats en sistemes, s'han pogut realitzar rehabilitacions d'edificis mitjançant façanes ventilades, murs de cortina, panells composite, etc.

Quins destacaria Un. com els principals avantatges de la finestra d'alumini, sobre la resta d'alternatives?

Els avantatges de les finestres en alumini respecte a altres materials com el PVC són bastants. En primer lloc, les finestres d'alumini es poden lacar en qualsevol color de la carta RAL de colors. El mètode de lacado és mitjançant la fosa de la pintura sobre la base de l'alumini, per la qual cosa queda totalment adherida i perfectament uniforme. En altres materials aquests processos no es poden realitzar i usen algun tipus de foliado que s'adhereix als perfils, o també usen un altre procés com folrar-los amb xapes perfilades d'alumini.

Un altre avantatge és que els perfils d'alumini també es poden anodizar en diversitat de tonalitats. Aquest procés protegeix a l'alumini per ser exposat als pitjors agents mediambientals, com per exemple en zones de costa i de sobrecalentamiento pel sol.

També és destacable que podem usar perfils d'alumini amb trencament de pont tèrmic per reduir la transmitància tèrmica i poder aconseguir un gran aïllament respecte a altres materials. En usar aquests perfils també podem realitzar finestres en bicolor, és a dir podem triar un anodizado exterior per a la resistència als agents mediambientals i un lacado interior a gust de cada projecte.

Processos pels quals passa el material en brut fins a convertir-se en un perfil d'alumini
Processos pels quals passa el material en brut fins a convertir-se en un perfil d'alumini.

A nivell estructural l'alumini també aporta notables avantatges, no és així?

En ser un metall de gran lleugeresa i alhora robust, podem realitzar finestres i estructures de grans dimensions, sense haver de reforçar els perfils per l'interior amb altres semiperfiles metàl·lics com han de fer en altres materials com el PVC.

A més, en ser metalls de gran duresa però bona maleabilitat, aconseguim mitjançant els herrajes d'accionament el màxim grau de resistència a la intrusió i el sabotatge.

En resum, podríem resumir tot això en poques paraules: ‘lleugeresa-durabilitat-confort-seguretat-resistència-reciclatge’.

A dia d'avui, un aspecte clau en la Construcció és l'Eficiència Energètica. Què pot aportar la finestra d'alumini en aquest sentit?

L'elecció d'una bona finestra d'alumini és la base principal per aconseguir un gran aïllament de l'envolupant de l'edifici. Una de les parts més febles de l'edificació són els buits de les façanes, per la qual cosa instal·lant finestres d'alumini amb trencament de pont tèrmic als edificis, s'aconsegueix reduir en bastant proporció el consum d'energia, per poder mantenir l'habitatge a una temperatura òptima en cada estació de l'any i aconseguir una classificació energètica acceptable.

Un altre factor clau en la nostra societat és el reciclatge i amb això, la conservació del medi ambient. Són plenament reciclables les finestres d'alumini?

L'alumini és un material totalment reciclable una vegada i una altra, és a dir sempre es pot convertir en lingots per poder realitzar qualsevol tipus de productes derivats de l'alumini, contribuint plenament a la conservació del medi ambient.

L'alumini és un material totalment reciclable una vegada i una altra
L'alumini és un material totalment reciclable una vegada i una altra.

Disposa d'alguna dada per comparar la penetració que té la finestra d'alumini a Espanya respecte a altres països europeus?

Espanya té un clima bastant variable respecte a altres països on el clima és més lineal i uniforme. Els avantatges de les finestres d'alumini és que amb prou feines tenen dilatacions respecte a altres materials com el PVC que sotmès als canvis de temperatura que sofrim a Espanya, té bastant dilatació, afectant això a la funcionalitat de les mateixes. Fins i tot en casos extrems de canvis de temperatura s'arriben a escoltar cruixits en els seus perfils.

En el cas concret d'Aesfaveal, qui poden ser membres de l'associació? Només fabricadors de finestres?

No, Aesfaveal, a part de recollir socis fabricadors d'alumini, també té socis extrusores d'alumini, sistemistas, fabricadors de vidres i accessoris, així com qualsevol derivat que tingui a veure amb la fabricació de les finestres.

Quins avantatges obtenen els associats? Com els animaria a associar-se?

Els socis obtenim avantatges a l'hora de poder dirigir-nos a les administracions públiques, sol·licitar subvencions, obtenir descomptes en compres de materials, assessorament jurídic, etc. Per animar a associar-se a Aesfaveal diria que aquesta associació s'ha creat per defensar els drets dels nostres socis fabricadors, difondre els avantatges de l'alumini i poder ajudar-nos entre nosaltres per poder fomentar les nostres vendes.

Finestra d'alumini acabada
Finestra d'alumini acabada.

En quines activitats es van a centrar a curt, mitjà i llarg termini des de l'associació?

En aquests moments estem al parla amb el Ministeri d'Indústria per poder recuperar el Pla Renove de Finestres en la Comunitat de Madrid. També estem en negociacions per poder tenir una acreditació d'instal·ladors autoritzats certificats per Aenor.

I un altre dels objectius a curt termini és l'obtenció de la classificació energètica de les finestres, acreditat per Indústria o per un laboratori notificat.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • VEKASLIDE Hi-5

    VEKASLIDE Hi-5

  • Espuma PU-47p

    Espuma PU-47p

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Cerramientos y Ventanas

    24/09/2024

  • Newsletter Cerramientos y Ventanas

    17/09/2024

Enllaços destacats

AsefaveRebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis