Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a José María Cervera, gerente de Sick Optic Electronic
“La recuperació econòmica va a ser lenta però es pot palpar un cert optimisme”

Entrevista a José María Cervera, gerent de Sick Optic Electronic

Nina Jareño13/01/2014

Sick és un dels fabricants internacionals més importants de sistemes de sensors per a l'automatització de processos industrials. Ofereix solucions integrals de sensórica, seguretat industrial i identificació automàtica. Fundada en 1946, aquesta empresa amb seu en Waldkirch im Breisgau (Alemanya) té més de 6.300 empleats repartits per tot el món. José María Cervera, gerent de Sick a Espanya, exposa en aquesta entrevista la seva visió de la situació actual i les perspectives de futur de la seva empresa.

José María Cervera, gerent de Sick Optic Electronic, S. a. a Espanya
José María Cervera, gerent de Sick Optic Electronic, S. a. a Espanya.

Sick compta amb més de 50 filials repartides per diferents països del món, alguns d'ells amb una situació econòmica més privilegiada que uns altres. Quines diferències es perceben entre la situació del mercat espanyol i la resta d'Europa?

Respecte a les altres filials europees podem dir que Sick en la Península Ibèrica en el 2013 va aconseguir uns resultats molt satisfactoris. És cert que des del 2008 el mercat local ha sofert canvis molt dràstics, però afortunadament en Sick hem sabut adaptar-nos i fins i tot afermar la nostra posició.

Segons la seva experiència, podria explicar què evolució preveu per al mercat espanyol? Diuen que es comença a veure llum al final del túnel…

Podem notar el que podria ser un canvi de tendència. 2014 serà un any de molt poc creixement econòmic però hi ha nous acords, per exemple en el sector d'automòbil, que crearan ocupació i reactivaran l'economia. La recuperació va a ser lenta però es pot palpar un cert optimisme.

Sick és una empresa que es relaciona amb diferents i diversos sectors. Amb quins treballen més avui dia, quins són els productes i serveis més demandats?

Els sectors en els quals registrem un major increment de negoci avui dia no són els mateixos que fa 5 anys. Ens va bé en automòbil i béns de consum, també creixem en tràfic i magatzematge, així com en màquina-eina. Veiem noves oportunitats en sectors com packaging, alimentació o energies renovables.

Quant als productes i serveis, ens veiem com un proveïdor de solucions i cada client té una necessitat diferent, cada aplicació és única. En aquest fet resideix el nostre avantatge: tenim un ventall de productes tan ampli que podem oferir solucions en una gran varietat de sectors.

En referència als sectors i la seva demanda, ha canviat molt el panorama en els últims 10 anys? Estan detectant necessitats diferents?

Els nostres clients inverteixen més en el manteniment dels equips ja existents. Aquesta és la diferència fonamental. Veiem més necessitat en l'actualització de la maquinària, l'anomenat retrofit, que fa 10 anys. Avui dia l'empresari abans de substituir una màquina per una nova prefereix apostar per la renovació i el manteniment.

Recentment han afegit el mòdul Drive Monitor a la seva gamma de productes de seguretat ‘Motion Control’. Quin és l'índex d'implantació d'aquest servei a Espanya? Estan satisfets?

El concepte Motion Control ofereix innombrables oportunitats per al monitoratge d'accionaments. Amb el nou Drive Monitor la col·laboració entre persones i màquines és més segura i eficaç que mai. És un concepte molt innovador. L'acolliment en els clients ha estat molt positiva de moment, encara que serà a mitjà termini que l'entusiasme pel Drive Monitor es tradueixi en vendes rellevants.

Nou Drive Monitor de Sick
Nou Drive Monitor de Sick.

En el sector de la màquina-eina, la seguretat és un dels temes més delicats i amb més legislació sobre aquest tema. Com valora la importància que li dóna el sector a aquest terme? Creu que és poc o massa estricte?

Tradicionalment, a Espanya el tema de la seguretat no s'ha pres tan de debò com en altres països. Això en els últims anys ha anat canviant, en gran part perquè la legislació s'ha endurit. I ens sembla molt bé. La seguretat del treballador, de l'ésser humà, ha de ser la màxima prioritat de l'empresa. La maquinària segura que no provoca aturades inesperades a la fàbrica proporcionarà un millor grau de productivitat. Hem d'entendre que més seguretat al món industrial significa un plus en rendiment i en competitivitat. En Sick Espanya hem ampliat precisament el departament de Seguretat, Aplicacions i Sistemes per poder garantir un assessorament de qualitat en normatives de seguretat.

En aquesta línia, els empresaris tenen bons coneixements sobre seguretat o amb la crisi les empreses s'han relaxat?

La seguretat requereix una inversió, formació de personal etc. Però no és opcional. Entenc que si una empresa està lluitant per sobreviure, la seguretat industrial pugui no ser la seva prioritat, però com deia abans, no complir amb les normatives de seguretat no només posa en desavantatge, pot portar problemes legals i de rendibilitat. No crec que les empreses s'hagin relaxat sobre aquest tema però sobretot en les pimes mancada informació sobre la legislació actual.

Sick es caracteritza per la seva inversió en R+D, que cada any ha estat major que l'anterior i ha permès la creació de productes de major qualitat. Fins a quin punt l'aposta per la R+D és important per a l'empresa?

El R+D para nosaltres el vital i destinem gairebé un 10% de la facturació del grup per a aquest concepte. La innovació forma part de la nostra missió, és una part integral del que significa la nostra empresa. El mercat contínuament exigeix solucions amb sensors més ràpids, més resistents, més multifuncionales. El món tecnològic és molt dinàmic i ha de donar resposta a les necessitats presents i futures. I no només és una qüestió econòmica, de guanys i de quota de mercat. En Sick mantenim l'esperit del nostre fundador, el Dr. Sick. Sempre aspirem a millorar i a superar els desenvolupaments anteriors.

En aquests moments tan complicats, quines oportunitats de futur creu que es presenten per Sick, tant a nivell nacional com a internacional?

En l'àmbit nacional, a les seus de venda apostem per un bon servei i una excel·lent atenció al client. Els clients busquen solucions sòlides i un bon assessorament, i el nostre equip humà i infraestructura ens permet actuar amb rapidesa i diligència. Veiem aquí una oportunitat per distingir-nos de la competència.

A nivell internacional, la diversificació ens seguirà proporcionant noves oportunitats i així mateix ens permet servir millor als nostres clients globals. D'altra banda, apostem fort per noves tecnologies. Per posar un exemple, la lectura mitjançant RFID en els últims anys ha registrat un desenvolupament molt positiu, és una tendència en auge i Sick està en l'avantguarda d'aquesta tecnologia. Un altre camp on ens especialitzem cada vegada més és la protecció d'edificis.

Per finalitzar, podria avançar-nos alguna novetat que estan desenvolupant en aquests moments?

Una de les nostres últimes innovacions és el sensor Zone Control. Està dissenyat per gestionar de manera independent les zones d'acumulació en cintes transportadoras. Actua com un semàfor i evita danys dels productes a causa de cops mentre controla el flux de paquets individuals. Existeixen diverses opcions de muntatge i, com ja és habitual en les fotocélulas de Sick, el muntatge és extremadament senzill. Serà una altra fita en el llarg historial d'esdeveniments de la nostra empresa.

Una de les últimes innovacions de Sick, el sensor Zone Control
Una de les últimes innovacions de Sick, el sensor Zone Control.

Comentaris de l'article/notícia

#1 - MSB
08/02/2014 12:07:09
Interesantes comentarios con respecto a lo k puede ser el 2014

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    17/09/2024

  • Newsletter Seguridad

    10/09/2024

Enllaços destacats

Closerstill Media

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis