Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a En el detalle está la seguridad
Protecció en treballs de soldadura i manteniment d'armaris elèctrics

En el detall hi ha la seguretat

Redacció MU27/11/2008
Després d'una fase de proves molt complexes, la distribuïdora alemanya d'electricitat Stadtwerke Karlsruhe (SWK) va triar els vestits de protecció Nomex Comfort per equipar els seus tècnics polivalents. Aquestes noves peces protegeixen contra la calor i la flama, resistència als arcs elèctrics i ofereixen una protecció lleugera contra espurnes i partícules metàl·liques incandescents. El 'detall' de la roba s'oblida amb freqüència en els tallers, però té una importància vital en ocasions.
Protecció contra la calor i les flames, els arcs elèctrics, les espurnes i les partícules metàl·liques incandescents
Protecció contra la calor i les flames, els arcs elèctrics, les espurnes i les partícules metàl·liques incandescents.
SWK necessitava equipar als seus 200 tècnics polivalents amb una peça de protecció adaptada a la diversitat de les seves activitats, que van des de les soldadures circumferencials, fins a les obres de manteniment dels armaris de baix i mig voltatge. Per tant, el seu equipament havia de protegir contra la calor i les flames, els arcs elèctrics, les espurnes i les partícules metàl·liques incandescents. Els nous vestits estan fabricats amb un teixit monocapa Nomex Comfort (93 per cent de Nomex, 5 per cent de Kevlar, 2 per cent de fibres antiestàtiques P140) amb un pes de 300 g / m 2, tenyit amb els colors que corresponen a la identitat corporativa de l'empresa.

Els tècnics polivalents estan desenvolupant una nova activitat. Treballen com instal·ladors de gas i com electricistes. L'EPI no només ha de protegir contra els arcs elèctrics i posseir una correcta resistència a les flames i la calor, sinó també garantir una protecció eficaç durant petites tasques de soldadura. El material Nomex Comfort amb una densitat de superfície de 265 g / m 2 garanteix una protecció eficaç contra els arcs elèctrics, però no tant contra les espurnes, ni contra les projeccions de metall líquid que poden donar-se durant les tasques de soldadura. Per aquesta raó després de les consultes de SWK amb DuPont i el seu proveïdor, l'empresa Gross & Bukschat, va optar per una massa de superfície de 300 g / m 2.

La companyia va planejar una sèrie de proves: en la primera les peces de protecció es van posar a prova en condicions reals de treball d'electricistes, lampistes i instal·ladors de gas. Posteriorment, es va sotmetre a les peces a un rentat cada tres dies i finalment, els equips es van sotmetre a proves funcionals internes, pròpies de l'empresa DuPont, completades per les pròpies proves de rendiment de SWK. DuPont va exposar els vestits a les flames durant 4 segons i va demostrar un índex de només un 13 per cent de cremades de segon i tercer grau (sense comptar el cap, sense protecció). Per a un empleat de 30 a 39 anys, per exemple, això representa una possibilitat de supervivència del 100 per cent (càlcul de les possibilitats de supervivència fundat sobre l'estudi de l'American Burn Association: 1991-1993). També es van desenvolupar proves amb un dispositiu específic per arcs elèctrics. Tots els resultats van ser satisfactoris.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Seguridad

    17/09/2024

  • Newsletter Seguridad

    10/09/2024

Enllaços destacats

Closerstill Media

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis