Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La industria española de PVC genera 160.000 puestos de trabajo
La construcció és el sector en què més PVC s'utilitza

La indústria espanyola de PVC genera 160.000 llocs de treball

15/10/2003
El sector del PVC al nostre país agrupa 1.750 empreses transformadores que generen 160.000 llocs de treball, dels quals 38.000 són directes i la resta indirectes i induïts, i un volum de negoci de 5.200 milions d'euros.
Imagen
La producció de PVC a Espanya ha augmentat el 4,78% en 2002 fins a les 415.681 tones mètriques, des de les 396.683 tones de 2001. Aquesta evolució denota la consolidació d'un mercat en el qual els creixements són estables.

La importació ha augmentat el 4,15% fins a 292.012 tones mètriques, segons dades de la Confederació Espanyola d'Empresaris de Plàstics (ANAIP). Quant al consum aparent d'aquest plàstic, ha elevat el seu creixement el 2,29% fins a les 548,307 tones mètriques, des de les 535.981 tones de l'any 2001

Els tres productors espanyols de PVC són Aiscondel S.A., amb plantes a Montsó (Osca) i Vila-seca (Tarragona) i una capacitat de producció de 199.000 tones; Atofina Espanya S.A., amb planta en Hernani (Guipúscoa) i una capacitat de producció de 35.000 tones; i Vinilis, S. a. , amb planta a Martorell (Barcelona) i una capacitat de 240.000 tones.

El PVC és actualment un dels materials més utilitzats en el sector de la construcció (veure taula), amb una enorme varietat d'aplicacions en la vida moderna: canonades, perfils de finestres, revestiments de sòls i sostres, làmines impermeabilizantes, i un sense fi d'aplicacions que fan d'aquest plàstic un dels més versàtils que existeixen.

Encara que menys conegudes, les aplicacions del PVC en el sector mèdic-hospitalari són importants, especialment a l'hora d'elaborar productes que per la seva estreta relació amb la salut humana, requereixen un alt grau de puresa, destacant entre ells, borses de plasma, sang o sèrum, catèters, etc.

A més, la indústria del PVC ha realitzat un important esforç per establir i ampliar plans de reciclatge per als productes d'edificació i construcció del PVC. Actualment la capacitat de reciclatge de PVC a Espanya és de 45.000/50.000 tones.

En la Unió Europea, el consum de PVC en 2001 va ser de 8,3 milions de tones de productes acabats generant una mà d'obra de 530.000 ocupacions directes i un volum de negoci de 75.000 milions d'euros.



Un material adequat

A Espanya l'ús del PVC per a totes les seves aplicacions està emparat per la legislació vigent. El passat mes de juny, el CEDEX publicar, per encàrrec del Ministeri de Medi Ambient, la nova Guia Tècnica sobre "Instal·lacions i Manteniment de canonades per a Transport d'Aigua a Pressió". Aquest document, que regula tant les instal·lacions com el manteniment de canonades destinades al transport d'aigua potable, preveu expressament el PVC com un dels materials que es poden utilitzar.

Empreses o entitats relacionades

Plastics Europe Ibérica

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Roboshot Week - Última llamada

    Roboshot Week - Última llamada

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Enfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+iPlastics & Rubber

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis