Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La solución más eficiente para el agua potable a presión
Canonades TOM de PVC-O de Molecor

La solució més eficient per a l'aigua potable a pressió

Redacció Interempresas24/02/2012

24 de febrer de 2012

Les canonades TOM de PVC Orientat (PVC-O) que fabrica Molecor so l'opció més eficient i ecològica del mercat per al transport d'aigua potable.

La canonada TOM de PVC Orientat (PVC-O) és la canalització per al transport i distribució d'aigües a pressió que, gràcies al seu innovador sistema de fabricació i a la seva característica estructura laminar, utilitza menor quantitat de matèria primera i d'energia durant la seva fabricació i ús posterior, per la qual cosa té una millor contribució a la sostenibilitat que altres materials plàstics. Entre les característiques més importants de la seva qualitat i eficiència estan: 100% reciclable, químicament homogènia i inactiva, resistent a la corrosió, absoluta estanqueïtat i llarga vida útil. Totes aquestes propietats fan de les canonades de Molecor la solució perfecta per a la gestió dels recursos hídrics disponibles.

Alta flexibilitat que permet adaptar-se al traçat
Alta flexibilitat que permet adaptar-se al traçat.

Material químicament inactiu

El PVC-O és un material químicament inactiu enfront de totes les substàncies químiques de la naturalesa, per la qual cosa és possible enterrar les canonades en qualsevol tipus de sòl sense córrer riscos. A més s'eviten problemes de degradació del propi material, la qual cosa evita fugides d'aigua o la filtració de substàncies a l'interior de la mateixa que altearan la qualitat i puresa de l'aigua.

Aquesta inèrcia química del PVC-O, també aconsegueix que els desinfectants que conté l'aigua, com el diòxid de clor, no ataquin a la paret interior del tub, la qual cosa manté inalterada la seva qualitat i la seva vida útil.

Resistent a la corrosió

Gràcies a que el material no es veu alterat químicament, roman intacte i és totalment immune a la corrosió. El PVC-O és un material homogeni, que no porta ni recobriments ni proteccions catòdiques que sí podrien degradar-se i reduir la vida útil de la canonada en cas de despreniment o mal funcionament.

Al contrari del que ocorre amb les canonades de fosa dúctil, per les de PVC-O no cal triar recobriments especials en funció del terreny on vagin a instal·lar-se, ja que ni tenen cap recobriment, ni sofreixen desgast del morter de ciment perquè tampoc ho porten. D'aquesta forma, s'assegura que mai es produeixin punts de corrosió que alterin la qualitat de l'aigua, la qual cosa, en casos extrems, suposaria que se sobrepassessin els límits establerts en el RD 140/2003, i es convertís en aigua no apta per a consum i un problema de salut pública. L'avantatge que presenten enfront de les canonades d'altres materials plàstics, és que no es degraden per l'acció d'agents químics existents en la naturalesa i, per tant, la seva vida útil és més llarga.
Interior del tub de 630 mm
Interior del tub de 630 mm.

Cabal constant de circulació del fluid

El caràcter excepcionalment llis de la paret interior de les canonades de subministrament d'aigua fabricades en PVC-O afavoreix el flux i limita els eventuals dipòsits que ho podrien obstaculitzar.

Per al transport d'aigua potable, aquestes propietats són indispensables per preservar la qualitat, ja que aquesta podria veure's alterada si els dipòsits incrustats anessin arrossegats pel fluid. Podrien arribar fins i tot a provocar avaries en elements de la xarxa, com poden ser les bombes o crear obturació en els mecanismes de funcionament. Aquesta mínima formació de dipòsits en les canonades fa que el diàmetre interior amb prou feines es vegi reduït, i, d'aquesta forma, s'assegura el manteniment del cabal del fluid pel qual la canonada ha estat dissenyada durant tota la seva vida útil.

Cal tenir en compte que el procés d'orientació molecular per a la fabricació d'aquestes canonades produeix un augment molt significatiu de la capacitat hidràulica respecte a canonades fabricades amb altres materials.

Total qualitat de l'aigua

Està comprovat que en les canonades de PVC-O no es produeix cap migració dels components del conducte a l'aigua que transporta, per la qual cosa es pot assegurar que la qualitat del fluid roman intacta permanentment.

En el cas de la canonades TOM de PVC-O, l'afirmació de la no migració de substàncies des de la canonada pot fer-se gràcies al compliment dels assajos realitzats en el producte, duts a terme segons els requeriments dels Reials decrets 140/2003 i 866/2008 i de les lleis franceses DGS/VS4 99/217 i DGS/VS4 2000/232.

Optimització de recursos hídrics

La completa estanqueïtat de la unions dels tubs és gràcies a la junta elàstica de gran qualitat utilitzada i al perfecte disseny de les copes de les canonades TOM de PVC-O. A més de facilitar el muntatge dels tubs i augmentar el rendiment d'instal·lació, eviten fugides de l'aigua canalitzada.

Els productes Molecor gaudeixen d'una gran lleugeresa
Els productes Molecor gaudeixen d'una gran lleugeresa.

També cal tenir en compte que, a causa de la inèrcia química del material, no es van a produir degradacions que vagin a reduir la vida útil de la conducció.

Amb tot això, la canonada de PVC-O és el millor aliat en l'estalvi de recursos hídrics. I, a diferència de xarxes instal·lades en altres materials, en els quals per degradació química poden produir fugides importants de l'aigua canalitzada i fins i tot, provocar que calgui realitzar la reposició de la canalització en pocs anys, les canonades TOM són l'eina perfecta per a la gestió dels recursos hídrics disponibles durant generacions.

Empreses o entitats relacionades

Molecor Tecnología, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    19/09/2024

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & Rubber

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis