Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La industria de la inyección muestra síntomas de recuperación
La demanda de polímers augmentarà entre un 3 i un 4% anual durant els pròxims tres anys

La indústria de la injecció mostra símptomes de recuperació

Redacció Interempreses12/05/2010

12 maig 2010

El sector de l'emmotllament de plàstic per injecció a Europa va caure el 2009 un 23% respecte al períod'anterior. Tot i això, segons un informe elaborat per AMI Consulting , aquesta indústria espera recuperar al llarg d'aquest any, amb un augment en la demanda de polímers al voltant del 3 o el 4% anual durant els pròxims tres anys.

El 2008, la indústria del emmotllament de plàstic per injecció a Europa va facturar 55.000 milions d'euros. Tanmateix, aquesta xifra va caure el 2009 fins als 42.600 milions, de manera que el sector ha perdut un 23%, segons mostra un nou informe elaborat per AMI Consulting centrat en l'impacte de la recessió del sector en el nostre continent, així com les perspectives futures de creixement. Fins 2008, el sector a Europa va créixer al voltant del 2% anual en volum de polímers, però en l'últim trimestre el mercat va patir una forta contracció que va acabar amb gairebé 5 anys de creixement.

Entre 2005 i 2008 la demanda de polímers a Europa Central i de l'Est va créixer una mitjana del 7% anual
Entre 2005 i 2008 la demanda de polímers a Europa Central i de l'Est va créixer una mitjana del 7% anual.

Futur esperançador

El mercat començarà a recuperar-se en 2010, segons afirma AMI en el seu informe. A més, pronostica un augment en la demanda de polímers al voltant del 3 o el 4% anual durant els pròxims tres anys, impulsat principalment per l'evolució d'aplicacions d'embalatge i en àrees especialitzades com la medicina, la salut i la defensa i pel creixement general dels mercats de l'Europa Central i de l'Est.

La recessió ha servit per accelerar el procés de racionalització que ha estat patint el sector des de fa molts anys. Segons dades de AMI, des de 2005 més del 12% de les empreses han tancat les portes a Europa Occidental, encara que el nombre ha anat creixent a Europa Central i de l'Est. L'estudi també apunta que el nombre de plantes a tot Europa es reduirà en un 10% en els pròxims tres anys.

A més de l'impacte de la recessió, que va propiciar un augment d'empreses en fallida, la indústria també s'ha vist afectada per la retirada de propietaris incapaços de vendre el seu negoci i per la racionalització de plantes entre els grups més grans. Altres factors a tenir en compte són el trasllat de les plantes a països més barats de fora d'Europa i l'abandonament d'altres operadors que prefereixen subcontractar les seves necessitats d'emmotllament per injecció o que han reorientat el seu negoci cap a altres activitats.

Emmotllament per injecció de polímers per països el 2009. Font: AMI Consulting
Emmotllament per injecció de polímers per països el 2009. Font: AMI Consulting.
Un dels sectors més afectats és el dels proveïdors de la indústria de l'automoció, en particular els fabricants de petits i mitjans components

AMI explica en el seu informe que un dels sectors més afectats és el dels proveïdors de la indústria de l'automoció, en particular els fabricants de petits i mitjans components. Així mateix, el nombre de petites i mitjanes empreses de fabricació de peces per a l'electrònica i electrodomèstics s'ha reduït considerablement a Europa i amb elles el sector de la injecció que els proveeixen.

L'ampliació de la Unió Europea

Mentre que la tendència a Europa Occidental ha estat de contracció general, el sector de la injecció a Europa Central i Oriental mostra un fort creixement. En el període comprès entre 2005 i 2008 la demanda de polímers a Europa Central i de l'Est va créixer una mitjana del 7% anual, mentre que a Europa Occidental es va contraure un 1% anualment.

El sector de la injecció disminuir durant aquest períod'en gairebé tota Europa Occidental, excepte a Alemanya, que va aconseguir mantenir un creixement positiu, en part ajudat per la seva proximitat amb els mercats en creixement d'Europa Central i de l'Est. Per la seva banda, el Regne Unit ha estat el país més feble dels principals països d'Europa Occidental, amb una recessió del mercat, fins i tot durant 2006 i 2007. El país ha patit una disminució de la inversió estrangera, més atreta per la zona de l'euro o pels creixents mercats d'Europa Oriental, a més de reduccions significatives en l'automòbil, l'electrònica, els electrodomèstics i la fabricació de béns de consum.

El nombre de plantes a tot Europa es reduirà en un 10% en els pròxims tres anys
El nombre de plantes a tot Europa es reduirà en un 10% en els pròxims tres anys.

Tot i que AMI espera veure un reflotament de la indústria del emmotllament per injecció a Europa al llarg del 2010, el mercat seguirà sent molt competitiu, amb la rendibilitat minvada per la pressió dels clients i l'augment en el preu de les matèries primeres, l'energia i els costos laborals. A més, s'espera que el nombre d'empreses implicades seguirà reduint-se, encara que l'estructura de la indústria seguirà estant fragmentada, ja que està composta per més de 12.000 empreses, la majoria de les quals té una sola planta i proporciona un servei local.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    19/09/2024

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis