Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Bolsas de plástico hasta el contenedor amarillo
Del total dels plàstics que es reciclen de les escombraries domèstiques, el 75% correspon al PE

Bosses de plàstic fins al contenidor groc

15/04/2002
A Espanya es distribueixen, anualment, 21 mil milions de bosses de plàstic en els centres comercials. Al súper, en el mercat, mercat, botiga de la cantonada, a la boutique oa la farmàcia, les bosses de plàstic són útils, còmodes i resistents i podem reutilitzar diverses vegades. Tant en uns casos com en altres, ens ajuden a transportar, amb més comoditat, les nostres compres. Representen, d'alguna manera, un símbol de la nostra qualitat de vida actual.
Imagen
Els fabricants de bosses, les grans superfícies i més de 13.000 petits comerços, van signar un acord voluntari que garanteix el reciclatge de les bosses

Amb un pes de tot just 6 grams, una bossa de plàstic pot contenir fins a 5 kg de pes. Però què passa quan ja no ens serveixen? ¿Quin és el seu impacte sobre el medi ambient? ¿Són reciclables les bosses de plàstic? Es poden dipositar al contenidor groc? ¿Què significa el símbol del "punt verd" que porten algunes bosses? Aquests van ser alguns dels interrogants que es van plantejar i debatre amb ocasió de la jornada, organitzada per Cicloplast, sobre "Les bosses de plàstic i el Medi Ambient", que s'ha celebrar el passat 11 d'abril a Saragossa, al CPS d'Enginyers Industrials.

Les bosses de plàstic es poden reciclar. Del total dels plàstics que es reciclen de les nostres escombraries domèstica, el 75% correspon al polietilè que és el tipus de plàstic utilitzat en la fabricació de les bosses.

"Espanya ha complert amb els objectius de reciclatge de plàstics de la normativa europea i espanyola. A més, en menys temps que altres països del nostre entorn ja tenim nivells similars de reciclatge d'envasos plàstics que, per exemple, França o Bèlgica. I les bosses de plàstic és un dels envasos que s'estan reciclant "-va indicar el president de Cicloplast, Angel Luis Baptista.

El 1998, els principals fabricants de bosses de plàstic a Espanya i les grans superfícies, van signar un acord voluntari (promogut per Ecoembes) mitjançant el qual es garanteix una aportació econòmica (anomenat "punt verd") destinada a cobrir el cost del reciclatge d'aquestes bosses, al final de la seva vida útil.

Posteriorment, més de 13.000 petits comerços s'han adherit, també, a l'acord voluntari a través de les seves associacions representatives.
D'altra banda, la sensibilització de les empreses fabricants és molt clara. "La Marca AENOR Mediambiental està molt estesa en el nostre sector" - confirma el director de Fàbrica de SPMetal Biel.

Les bosses de plàstic ens ajuden a reciclar. Quan portem els cascos a l'iglú verd o els cartrons al contenidor blau, la bossa de plàstic ens ajuda a transportar tot.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación
Cicloplast, S.A.
Ecoembalajes España, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    19/09/2024

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

Enllaços destacats

Enfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+iPlastics & Rubber

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis