Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Embotellado de valor añadido para la industria de zumos de fruta

Embotellat de valor afegit per a la indústria de sucs de fruita

Redacció PU15/09/2006
Amb la seva experiència i l'àmplia oferta d'equips en l'àrea d'emmotllament per bufat, recobriment de barrera i omplert asèptic, les empreses de SIG Beverages (SIG Corpoplast, SIG Plasmax, SIG Asbofill) ofereixen als productors de refrescos, especialment també per a la indústria de sucs de fruita, un paquet complet d'un sol proveïdor anomenat "Embotellat amb valor afegit" que inclou fins i tot l'assessorament i el disseny per a l'equip Downstream.
Imagen
Ampolles & Dissenys és el concepte de 30 anys d'experiència en l'àrea de PET i d'una oferta extensa de productes de SIG Corpoplast. Com a proveïdor de solucions per a tot el que es fa a tecnologia d'envàs en PET, l'empresa assessora i dóna suport als seus clients de manera àmplia i altament qualificada. Així és que la cadena de Know-how de "Bottles & Shapes" s'estén des d'un disseny inicial i una idea de màrqueting per a un nou envàs, basant-se en un coneixement fundat i profund sobre diferents productes a envasar, el desenvolupament i disseny d'un envàs així com del seu corresponent motlle i preforma amb ajuda de CAD i de FEM, fins a la producció industrial d'un producte nou amb un el menor pes possible d'envàs.

Màrqueting i disseny

Tot i que la cadena de desenvolupament de producte era fins ara un procés principalment tècnic, avui en dia intervenen des del principi els responsables de Màrqueting i Desenvolupament. Fins a arribar al model tridimensional, el Departament de Màrqueting està completament involucrat i els dissenyadors de SIG Corpoplast col·laboren també des de l'inici del projecte. D'aquesta manera, el Departament de Màrqueting del client, està en posició d'informar des d'un principi a la seva Gerència General sobre possibles limitacions de disseny. "Així s'aconsegueix avui en el desenvolupament de producte una qualitat absolutament nova, que podem donar suport perfectament amb el nostre Know-how", assegura Frank Haesendonckx, Gerent del Centre Tecnològic de SIG. "Conjuminat a això, hi ha molts altres factors que hi intervenen. Per exemple quan es tracta de begudes noves com les begudes mixtes, "begudes juvenils" o també quan sorgeixen preguntes sobre el diàmetre de boca, o famílies de productes. Tots aquests són aspectes de màrqueting que juguen un paper important en el desenvolupament de producte ".

Pes lleuger

En l'exemple de pes lleuger es demostra l'experiència amb "Ampolles & Dissenys" de manera visible i mesurable. Un pes lleuger, és el balanç entre el tècnicament possible i el pràcticament raonable. Ampolles de PET que siguin modernes i econòmiques han de ser lleugeres i alhora tenir una excel lent estabilitat.

Aquí cal reduir el consum de material al mínim i dissenyar la preforma, l'ampolla i el motlle òptimament, reduir la despesa d'energia de calefacció i el consum d'aire de bufat, reciclar l'aire de bufat i provar nous materials. I tot això, conservant un procés sempre estable i reproduïble amb un alt rendiment. El resultat: els productors d'ampolles estalvien molts diners.

"Acabem de trencar el rècord mundial de pes lleuger amb 12 g per a una ampolla de 1 / 2 litre amb una càrrega màx. de 15 Kg A través d'una optimització de pes al límit, que entre altres coses, només pot aconseguir mitjançant un estirat mecànic, és la reducció d'1 g de material per ampolla, amb una producció de 78 milions de peces en una BLOMAX 10 Sèrie III, un estalvi de costos d'uns 80.000 euros-només estalviant material-aclareix Frank Haesendonckx.

Les ampolles de PET amb un recobriment de SIOX són totalment transparents i no només clares com el vidre

Temps de comercialitzar

També a la pregunta que cada vegada té més importància: el temps de comercialització de nous productes o "time to market", ajuda el concepte de "Ampolles & Dissenys". Sistemàticament s'han realitzat optimitzacions en tots els passos del procés, des de la fase de desenvolupament, sobre la producció del motlle, la màquina bufadora mateixa, fins a l'optimització del procés per a la fabricació industrial d'una nova ampolla.

Un exemple en la fase de disseny és la producció de models tridimensionals en guix en només 3 o 4 hores, o d'acrílic en un dia. Així es poden avaluar en presència del client diverses variants d'un model. Otto Krumeich, Gerent del Departament de Servei de SIG Corpoplast assegura: "Cada vegada hi ha més clients que utilitzen la zona d'espatlla d'una ampolla per posar textures, ornaments o Logos". Un model de treball extremament flexible en la companyia SIG Moldtec a Essen, permet l'elaboració de jocs de motlles complets en 6 a 10 dies.

Això s'aconsegueix gràcies a la comunicació efectiva entre SIG Corpoplast i SIG Moldtec. En l'àrea de màquines d'emmotllament per bufat, amb la filosofia de plataformes i mòduls de construcció, és possible comptar avui dia amb dates de lliurament d'entre 6 a 8 setmanes.

En el mercat internacional és d'aspecte essencial per aconseguir un "Temps de Comercialització" ràpid, el treball conjunt d'el Centre Tecnològic (TC) d'Hamburg amb els seus altres CT 's com per exemple a Sao Paulo. Aquí, també hi ha sistemes CAD, màquines de laboratori i laboratoris de proves a disponibilitat del client, on poden fer-se mostres d'ampolla i provar. En alguns casos, és possible també produir motlles pilot. Aquesta simplificació així com disponibilitat 24 hores al dia dels experts de SIG Corpoplast, porta al client avantatges de temps.

Imagen

Màquina d'emmotllament per bufat Blomax Sèrie III

Després d'una assessoria extensa pel que fa a Ampolles & Dissenys i la investigació sobre els millors paràmetres d'ampolla, juguen les modulars i altament estandarditzades màquines d'emmotllament per bufat Blomax un paper molt important en el concepte total. Amb estacions de bufat especialment compactes, el principi de mandrils rotatoris de transport, enormes estalvis d'energia de calefacció i d'aire de bufat, el estirat mecànic, sistemes d'assegurament de qualitat, així com una alta disponibilitat, és possible una producció a alta velocitat de fins 43.200 envasos de PET per hora a un cost mínim.

Barrera - la solució cristal es diu Plasmax

Dins de totes les seves avantatges, l'ampolla de PET té una deficiència decisiva: les seves propietats normals de barrera no són suficients per a productes sensibles. Gasos com l'oxigen (O2) i diòxid de carboni (CO2) poden penetrar la microestructura de la paret de l'ampolla. En sucs per exemple, s'afecten les vitamines, el sabor i el color durant l'emmagatzematge i d'aquesta manera el seu temps de caducitat es redueix. Begudes carbonatades perden la seva quantitat de carbonatació típica del producte, sobretot si es tracta d'ampolles petites.

Una solució òptima a les exigències de barrera beneficia el consumidor així com en molts sentits a la indústria embotelladora. Per aquesta raó, i després d'una anàlisi detallada sobre les exigències del mercat per a una ampolla amb qualitats de barrera, SIG es va decidir per la tecnologia de recobriment plasma amb vidre (SiOx), que recobreix l'interior de l'ampolla de PET.

Els avantatges decisives, d'aquesta tecnologia coneguda amb el nom de Plasmax, desenvolupada per l'empresa hamburguesa SIG Plasmax GmbH per al seu ús industrial són:

  • Les ampolles de PET amb un recobriment de SiOx són totalment transparents i no només clares com el vidre. El producte té una presentació òptima i els aspectes de disseny i Màrqueting estan recolzats.
  • El recobriment de vidre és inert, la qual cosa és adequat per a productes alimentaris i segur ja que el producte no es modifica.
  • El recobriment intern de l'ampolla impedeix el contacte entre el PET i el producte, evitant llavors modificacions en el sabor per transferència d'aroma.
  • La qualitat de la beguda es conserva òptimament i la seva durabilitat es perllonga més.
  • El comprovat reciclatge del 100% recolza l'ecologia i disminueix els costos de re-procés.

"Implementada de manera òptima la Tecnologia Plasmax ofereix enormes avantatges a preus accessibles en el mercat", afirma el Sr Promeet Nag, Gerent de Màrqueting de SIG Plasmax i SIG Asbofill.

Imagen

Concepte econòmic per a l'ompliment ascéptico en línia d'ampolles plàstiques

La indústria moderna de productes alimentaris i de begudes, exigeix solucions d'ompliment flexibles, per a un espectre ampli de productes líquids no carbonatats microbiològicament sensibles com ho són ara els sucs.

Les omplidores ascépticas ABF de SIG Asbofill GmbH personalifican el concepte ultimant per al flexible omplert ascéptico de tota ampolla de plàstic i compleixen amb totes les exigències d'un ompliment ascéptico fiable.

Atès que les ampolles són guiades pel coll no es requereix fer canvis per a la conversió a un altre tipus d'ampolla o un altre nivell de volum (250 ml a 2000 ml). Aquesta independència al volum d'ompliment o forma d'ampolla garanteix un màxim de flexibilitat i velocitat en la planificació de producció. Normalment un canvi de format d'ampolla pren alguns minuts el que fa possible tenir una reacció eficient i ràpida a canvis en les necessitats del mercat.

Les omplidores de tipus ABF 610 i ABF 710, amb una construcció lineal, són ideals per omplir ascéptico d'una àmplia gamma de productes envasats en les més diverses formes d'ampolles plàstiques i independentment de la quantitat de PH en els mateixos, comptant amb una capacitat de 12.000 ampolles per hora.

El cor de la relativament petita màquina és la la integrada i compacta zona ascéptica, fent que la tradicional tècnica a l'interior de la màquina sigui totalment supèrflua. Això, no només incrementa la seguretat de l'ompliment ascéptico, sinó que redueix al mateix temps els costos d'inversió i d'operació. A través de l'estació d'ompliment magnètica-inductiva, hi ha enormes possibilitats d'elecció individual per a tot tipus de productes líquids a omplir. L'ompliment per separat, augmenta addicionalment la seguretat ascéptica. Abans que les ampolles abandonin la zona ascéptica, són segellades amb una platina d'alumini desprendible o tancades amb un tap de roca. El sistema complet es caracteritza pel seu procés automàtic CIP-SIP amb els que la neteja i estirilización estan garantits.

Una de les principals prioritats del concepte ABF està en el seu procés d'esterilització altament efectiu, que independentment del material de l'ampolla, esterilitza tot tipus d'ampolla plàstica eficientment.

En lloc de la tradicional esterilització humida, el innovador concepte ABF injecta aire calent estèril amb un aereosol de H2O2, de manera que s'aconsegueix un alt grau de seguretat de producció, precisament per a productes sensibles i altament qualitatius. Aquest sistema optimitzat, es caracteritza també per un reduït consum d'antisèptics i com a conseqüència els seus reduïts costos d'operació.

Les màquines ABF han estat provades per a un ampli espectre de productes sensibles orientats al futur, des sucs de marca, productes lactis líquids i begudes probiòtiques fins a productes moderns amb un efecte farmacològic potencial, coneguts també com "Nutraceuticals". Gràcies a això, obtenen els clients la flexibilitat necessària per reaccionar a noves tendències en els productes així com les exigències del mercat.

Imagen

Tot en una sola mà

Amb una assessoria extensa, basada en 30 anys d'experiència en l'àrea de PET, es cobreix tot el procés: des de la primera idea de disseny fins a l'ampolla acabada, les corresponents màquines bufadores Blomax amb els seus respectius motlles, l'equip de recobriment de barrera Plasmax que ofereix una protecció perfecta per a productes sensibles i la omplidora accepta lineal de la sèrie ABF Asbofill. Les empreses del Grup SIG Beverages, ofereixen especialment a productors i embotelladors de begudes d'alta qualitat com ho són sucs de fruites, una oferta completa incloent fins al Downstream, tot d'un sol proveïdor.

Comentaris de l'article/notícia

#1 - Juan Carlos López
17/12/2009 12:59:46
Desde el año 2008 ASBOFILL pertenece al grupo KHS y no a SIG.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Roboshot Week - Última llamada

    Roboshot Week - Última llamada

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis