Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La demanda mundial de plásticos crecerá un 29,36% en los próximos cinco años
Europa consumeix el 25% de la producció total i Espanya és el quart país europeu en demanda

La demanda mundial de plàstics creixerà un 29,36% en els propers cinc anys

Redacció PU15/06/2006
La demanda mundial de plàstics va ser de 235 milions de tones el 2005, però es preveu un augment proper al 30 per cent en els pròxims cinc anys per superar els 300 milions. Europa consumeix el 25 per cent del total i Espanya ocupa el quart lloc entre els països europeus en demanda d'aquests materials. La demanda en el nostre país creixerà a un ritme del 5,8 per cent, tot i que encara estem una mica per sota de l'increment europeu que en mitjana superarà el 5,3 per cent anual durant el proper quinquenni. El plàstic, que va superar en producció a l'acer el 1989, s'ha convertit en els materials del segle XXI.
Imagen
L'Associació Europea de Productors de Plàstics (PlasticsEurope), neix amb els objectius d'informar i divulgar a consumidors, institucions, etc., una visió equilibrada dels materials plàstics per aconseguir un tractament òptim i evitar així l'impacte mediambiental. Les Associació és fruit de la unió de l'Associació Europea APME i les diferents Associacions nacionals. Representa a més de 60 empreses la producció de les quals supera el 90 per cent del volum europeu de polímers. Les indústries de producció i transformació de plàstics, i els fabricants de maquinària, donen ocupació a un milió i mitjà de persones i realitzen un total anual de vendes de 160.000 milions d'euros aproximadament. L'organització té sis oficines descentralitzades: una a Brussel·les i cinc centres regionals a França, Alemanya, Itàlia, Espanya i el Regne Unit.

A Espanya, PlasticsEurope està constituït per dotze empreses: Repsol IPF-Química, Solvay Ibèrica, Dow Chemical Ibèrica, Ercros, Arkema Química; Basell Poliolefinas Ibèrica, BASF Espanyola, Bayer Polímers, CIBA Especialitats Químiques, Polimeri Europa Ibèrica, Total Petrochemical Ibèrica, Voridian.

Imagen
PlasticsEurope com a associació, a més d'ocupar dels aspectes tècnics de la indústria del plàstic, dedica especial atenció a les implicacions que en la salut, seguretat i medi ambient tenen els polímers durant el seu cicle de vida. D'aquesta manera, l'Associació realitza programes de medi ambient, comunicació, formació i legislació.

L'Associació de Productors de Plàstic té un departament de Medi Ambient i Consum, que realitza i publica estudis i informes independents per avaluar i optimitzar l'impacte ambiental dels materials plàstics en el seu cicle de vida: utilització, recuperació, etc.

També facilita l'intercanvi d'informació, amb el desenvolupament de programes de formació per al millor tractament dels productes plàstics per part dels ciutadans i evitar així el deteriorament mediambiental.

PlasticsEurope desenvolupa en l'actualitat diversos projectes per a la gestió de residus amb organismes públics, com el que s'iniciarà pròximament al costat del Ministeri de Medi Ambient en relació al reciclatge de bosses de plàstic. Un altre exemple d'aquesta activitat és el que es posarà en marxa al costat de TECPOL, organisme alemany especialitzat en estudis mediambientals, i l'empresa espanyola VL Clariana, especialitzada en separació de residus plàstics d'equips electrònics, elèctrics i d'automòbils. Aquest projecte s'orientarà a aconseguir l'adequat diàleg amb el Govern Català per avaluar les necessitats i les diferents opcions de recuperació energètica com a alternativa a l'abocament indiscriminat de residus.

Així mateix, l'Associació participa amb la FIFA en el Programa "Green Goal", amb la posada en marxa de tres projectes mediambientals destinats a compensar la meitat les emissions de CO 2 que es produeixin en aquest Mundial de Futbol d'Alemanya. A més, la utilització d'una major quantitat de materials plàstics en estadis aconseguir un major estalvi energètic i menor quantitat d'emissions.

Empreses o entitats relacionades

Plastics Europe Ibérica

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    19/09/2024

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

Enllaços destacats

Enfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis