Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a En Pallmann, el tamaño sí importa
Basa el seu èxit en solucions de trituració a mida dels clients

En Pallmann, la mida sí que importa

Ibon Linacisoro15/04/2006
Pot algú estar boig per triturar? Bé, cadascú té les seves especialitats i les seves idees particulars, però el cert és que a la localitat alemanya de Zweibrücken, a uns 150 quilòmetres al sud-oest de Frankfurt, hi ha una empresa de sobres coneguda en la tecnologia de la trituració i la micronització, on moldre, triturar, polvoritzar, fer més petit alguna cosa, és l'obsessió dels treballadors. Es tracta d'Pallmann, una empresa particular que sap què fer amb unes simples fulles i l'especialització ha captat l'atenció de Plàstics Universals fins al punt que vam decidir traslladar-nos fins allà.
Pallmann realitza pràcticament tots els processos industrials per a la fabricació dels seus equips
Pallmann realitza pràcticament tots els processos industrials per a la fabricació dels seus equips.
Fa 103 anys es va fundar l'empresa que actualment lidera el sector del triturat especial. Una empresa familiar especialitzada en molins que actua internacionalment en nombrosos sectors amb més de 1.200 tipus diferents de màquines per a tot tipus de materials: tous, semidurs, fràgils, tenaços elàstics o fibrosos. La combinació de l'experiència conjugada amb la innovació constant és la fórmula secreta de Hartmut Pallmann, setena generació al comandament d'aquesta fàbrica on treballen unes 400 persones, 700 si sumem els treballadors de tot el món i la facturació anual es troba en els 50 milions d'euros, 20 dels quals provenen de la indústria dels plàstics.
Hartmut Pallmann i Carlos Gómez, Project Manager per a Espanya, Portugal i Llatinoamèrica, amb un rotor
Hartmut Pallmann i Carlos Gómez, Project Manager per a Espanya, Portugal i Llatinoamèrica, amb un rotor.
Però com es pot sobreviure en el sector de la trituració en un món tan competitiu? Hartmut Pallmann explica com el client que acudeix a Pallmann busca una solució especial. Té un problema diferent a l'habitual i necessita algú que sàpiga d'això perquè li solucioni el problema. "Nosaltres no només fabriquem els equips. Donem als clients solucions específiques, per descomptat sempre tenint en compte que els processos que proveïm siguin estables, que requereixin poc manteniment i gastin poca energia. Som, per dir-ho d'alguna manera, els sastres de la trituració. I a més de fer el vestit a mida, ho fem amb rapidesa ia preus absolutament competitius ".
Entre les més de mil màquines que s'han fabricat en aquesta fàbrica hi ha també molins convencionals, on Pallmann també entra a disputar amb la resta dels competidors mundials. Però és en l'especial on Pallmann treu el seu màxim rendiment, on posa sobre la taula el domini de la tècnica de la trituració. De vegades es tracta d'un material especialment problemàtic, altres vegades és la integració d'un procés de triturat en una línia de producció el que preocupa al client. "Aquí-diu el màxim responsable i propietari de l'empresa-analitzem, busquem alternatives i arribem a la solució adequada per a tot allò que no pot solucionar un molí estàndard. Siguin plaques de raigs X, fibres de Kevlar o excedents de procés d'extrusió, qualsevol cosa ... Nosaltres trobem la solució ".

El sistema que Pallmann ha ideat per oferir solucions especials sense que els preus es disparin és senzill, però alhora tremendament eficaç. Compta amb un Centre Tecnològic on realitza proves per a clients, estudia el comportament de les seves màquines i desenvolupa les solucions per a clients a una escala més petita. Si la solució funciona i el client està satisfet, es procedeix a la fabricació del molí que el client necessita. Els enginyers de Pallmann no només coneixen aquesta especialitat perfectament, sinó que s'acosten al client per comprendre el que de veritat necessita.

A la trituració de plàstics el futur apunta a l'automatització de l'alimentació. És una cosa que els clients demanen amb una freqüència creixent i que, de fet, ja s'està subministrant.

En Pallmann es comproven al detall tots els components de la màquina
En Pallmann es comproven al detall tots els components de la màquina.
Va ser el 1972 quan es va construir l'actual Centre Tecnològic. Aquí es guisa la fórmula de l'èxit. No es fabrica en aquest espai, sinó que s'analitza tot fins l'últim detall. És aquí on l'obsessió per triturar adquireix el seu veritable significat i on tots els reptes es prenen com a tals. Un client té un problema i se li busca una solució. Aquí, amb unes 130 màquines instal, es desenvolupen i optimitzen els processos, es revisen equips, es proven idees, s'arrisca i es proposen solucions de línies completes. Finalment, la veritat és que és el client el que decideix. I per descomptat, en el cas Pallmann, els clients han decidit, perquè no és fàcil mantenir-se en posicions de lideratge en un sector en el qual, com en tots, la globalització s'ha manifestat en una presència en el mercat de màquines procedents de tot el món.

Tritureu per a tercers

A les avantatges del Centre Tecnològic cal afegir que, a uns 40 quilòmetres de la seva fàbrica central, Pallmann compta amb una altra fàbrica per servir a terceres companyies que en moments puntuals necessiten un treball de triturat. Allà es processen unes 20.000 tones anuals de material i el gran avantatge és que, com és lògic, té instal·lades màquines de Pallmann, de manera que la companyia comprova el rendiment i les capacitats de les seves pròpies màquines en condicions de producció. Pateix els seus equips "en pròpia pell", per dir-ho d'alguna manera. La facilitat del maneig i la reducció del manteniment són dues de les millores més habituals incorporades als equips, perquè el desgast en aquests equips és molt rellevant.

Una altra de les funcions d'aquesta planta és l'ampliació del ventall de serveis i solucions que ofereix als seus clients.

També es realitzen millores en el canvi de les fulles, es millora la possibilitat d'una neteja ràpida i l'accessibilitat al rotor.

Pallmann compta també amb sengles fàbriques als Estats Units i Brasil, on es construeix amb els mateixos principis que a la central alemanya. Es subministren des d'allà tant màquines com opcions i el concepte de proporcionar solucions es té present de la mateixa manera que a Alemanya.

Fer front a la competència

La competència de maquinària asiàtica, que en altres sectors és tan evident, no és una excepció en el sector en què actua Pallmann. Però el seu director general ho té clar: "L'acer és igual per a tots. Tots podem comprar el mateix acer en el mercat. Però el tractament tèrmic, el que fem amb l'acer, en el que el convertim, aspectes com el grau d'inclinació de les fulles i la seva pròpia disposició ... aquí es troba el nostre valor afegit. És aquí on ens guanyem nostre lloc en el mercat, perquè coneixem el nostre negoci com ningú. Sabem com triturar amb el mínim esforç, com minimitzar el desgast, com configurar les fulles de la millor manera possible. Això és el veritablement important. Fem les nostres pròpies fulles i realitzem nosaltres mateixos els tractaments tèrmics de l'acer. D'aquesta manera, controlem el comportament dels nostres equips perfectament ".
Pallmann és especialista en construcció de maquinària robusta
Pallmann és especialista en construcció de maquinària robusta.
El problema de les còpies que des d'alguns països arriben a Europa no és aliè a Pallmann. Preguntat per aquesta qüestió, Hartmut Pallmann assenyala: "Copia és fàcil, molta gent pot fer-ho. Però no és fàcil copiar la filosofia dels 400 professionals que treballem aquí. Aquí estem 'bojos per triturar'. Som líders tecnològics, hem estat els primers en llançar al mercat nombroses tecnologies. Molt abans que el reciclatge fos un tema important, nosaltres ja estàvem en això. Tot el coneixement que hi ha darrere d'aquesta experiència i aquesta ambició, no es pot copiar tan fàcilment ".

D'altra banda, el fet de basar el seu negoci en solucions no estàndards de triturat posiciona Pallmann en una situació de privilegi per la dificultat de competir amb aquest concepte. "Els equips d'alguns països asiàtics-admet H. Pallmann-són més barats perquè fabriquen quantitats molt elevades, però són sempre molins estàndard i de menor mida que el que nosaltres som capaços de fer ".

Imagen

Un 2005 en ascens

La ubicació de Pallmann en nombrosos sectors i en nombrosos països (només el 17 per cent de les vendes prové d'Alemanya) el situa en una bona situació empresarial. No dependre d'un sol sector li permet evitar els possibles problemes d'un sol. 2005 va ser un any en ascens per a la companyia i les perspectives per al 2006 són també bones. "El sector de la injecció, potser el més feble ara en el sector dels plàstics, no és tan important per a nosaltres. El del packaging sí que ho és i estem rebent bones respostes i, en general, estem amb molt bones perspectives per a 2006 pel que fa al nostre negoci en plàstics ".

Hartmut Pallmann ho explica amb claredat: "És cert que en alguns sectors el preu d'un molí és el factor decisiu de compra. Potser en aquest aspecte no tinguem tanta força. Però en les solucions a mida, on som líders, el preu és molt relatiu. La instal lació ha de ser rendible, no importa tant el preu del molí en si, sinó els costos operatius. Cal tenir en compte el cost al llarg de tot el cicle de vida d'un equip. Si baixem el consum energètic en un 30 per cent o el manteniment en un 50 per cent, com podem arribar a fer, estem oferint avantatges que ens permeten estar on estem. Com és lògic, comptar amb un modern parc de maquinària i tecnologies modernes de fabricació, té també molta importància ".

Un passeig ràpid

La fàbrica de Zweibrücken està ben preparada. Els Pallmann han sabut, generació rere generació, buscar la forma adequada de fabricar per atendre els seus clients i segueixen mantenint l'estructura d'empresa familiar, liderada absolutament per Hartmut Pallmann que, per cert, compta ja amb una vuitena generació per quan arribi el moment . La seu es divideix clarament entre la zona de fabricació i el Centre Tecnològic. Però a més, compta amb una sala de formació per a treballadors, representants i fins i tot clients, que també s'utilitza per impartir conferències. L'oficina tècnica està dividida per tipus de producte per optimitzar un flux adequat d'informació.
Aplicacions per a tots els gustos

En Pallmann saben de reduir mides. Amb més de 45.000 proves de trituració en el seu Centre Tecnològic, les decisions que prenen els seus enginyers es sustenten sobre una base sòlida. Molins de fulles, turbo, de discos, molins batedors, aquí saben fer tot i per a tot tipus d'aplicacions. Els seus equips s'utilitzen per a la preparació de minerals semidurs (guix, bentonita, argila, talc, grafit, calç, marbre pissarres, asfalt, entre molts altres), carbó, pigments de color, productes farmacèutics, sal, productes químics (sulfat d'alumini, nitrat d'amoni, magnesi, detergents, sabó en pols, entre altres molts), productes grassos, resines i brees, productes alimentaris (pastes, blat de moro, cacau, midons, alfals, arròs, entre d'altres), productes fibrosos (encenall de fusta, cuir, suro, canya i moltes més) i reciclatge (residus electrònics, coure, alumini, deixalles de cable, pneumàtics usats, ferralla d'alumini). I, per descomptat, com no, plàstics.

La indústria dels plàstics és molt important per Pallmann. No en va les aplicacions dirigides als plàstics representen el 40 per cent de les seves vendes. Els seus molins s'utilitzen per a la preparació de poliestirè, vidre acrílic, acetat de cel lulosa, resines fenòliques, PVC, PE, PA, PUR, PS, PP, tefló, escumes, residus plàstics i bales de cautxú.

Trituradors diversos d'eix senzill, doble o múltiple, trituradors de seguretat, pretrituradores, trituradors de lleves, esmicolats, desfibrar, molins de rodets serrats o llisos. Tot això per materials tous o semitova.

En l'àmbit de la granulació, proveeix línies completes de granuladors, esmicolats i molins de fulles.

En el reciclatge, l'aglomerat és la instal·lació adequada per recuperar materials sense fondre'ls i obtenir grànuls de gran valor amb elevada densitat i fluïdesa.

El de la polvorització és un terreny en què Pallmann també es mou amb autoritat.

La gamma és molt àmplia i caldria molt espai per entrar en detall, però no pot deixar de destacar el Palltruder, un sistema per a la producció de compostos amb additius de qualsevol classe i de diferents percentatges de contingut.

Després de l'última edició de la K de Düsseldorf, per exemple, ha adquirit una creixent rellevància l'obtenció de grànuls de WPC (Wood Plastic Composite), per a això existeix la tecnologia patentada Palltrusion i el grànul Pallwood, nom registrat per aquesta empresa.

També en l'àmbit del micronitzat de plàstics, Pallmann, amb la instal lació compacta Polygrinder, està recollint nombrosos èxits.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Roboshot Week - Última llamada

    Roboshot Week - Última llamada

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & Rubber

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis