Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Nueva edición del ‘Mirador de innovación en packaging’
El sector del packaging ressalta la importància de la col·laboració de tots els agents en el disseny i desenvolupament del producte

Nova edició de el ‘Mirador d'innovació en packaging’

Nina Jareño18/03/2014

La Comissió de Packaging del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya va celebrar el passat 14 de març una nova edició de el ‘Mirador del Packaging’, una proposta empresarial que reuneix a les companyies més destacades del sector a Catalunya per presentar les seves novetats. En aquesta edició, les mirades es van centrar en les innovacions més destacades del sector, presentades amb les ponències de Josep Lucena, director de Galloplast S.L., i Llorenç Bautista, responsable de l'Àrea de Tractament de Superfícies Leitat Technological Center.

El ‘Mirador d'Innovació en packaging’ és una proposta empresarial que té com a objectiu “reflectir la gran importància de Catalunya en el sector del packaging”, va assenyalar Manel Bertomeu, president de la Comissió de Packaging del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya. “Volem ser una caixa de ressonància del que ocorre al país perquè les nostres empreses avancin de forma conjunta i puguin seguir encapçalant el sector”, va apuntar. Elena Repollés, de la Comissió de Packaging, va ressaltar la labor que exerceix la Comissió, sent nexe d'unió entre diferents agents empresarials.

Galloplast, primer fabricador de masterbatch a Espanya

Josep Lucena, director de Galloplast S.L., va presentar la proposta empresarial de la seva companyia mitjançant la ponència ‘La innovació en packaging a través del color’. Lucena va explicar als assistents l'evolució que ha sofert Galloplast al llarg dels anys, ressaltant el seu paper com “la primera companyia espanyola dedicada a la coloració de plàstics”.

Galloplast centra la seva activitat en el masterbatch, un sistema de coloració i aditivación de polímers mitjançant colorants, pigments i additius. Aquest sistema acoloreix el polímer base durant el procés de transformació i li atorga propietats específiques. Lucena va presentar els diferents tipus de masterbatches per a la coloració d'embalatges de plàstic, tant rígid com a flexible: masterbatch blanc, negre, de color o amb concentrats d'additius. Aquests masterbatches poden donar color a diferents tipus de plàstics (DFPE, PP, PET, etc…), aconseguint un envàs més atractiu i millorant les seves propietats. Per a això, l'empresa compta amb equipaments de producció especials per manipular pigments d'efecte i minimitzar la seva deterioració: “Tenim un equip de laboratori especialitzat i comptem amb l'última tecnologia”, va puntualitzar el director de Galloplast.

Josep Lucena, director de Galloplast S.L.
Josep Lucena, director de Galloplast S.L.

Els pigments nacarados són l'aposta principal de Galloplast pels seus “resultats espectaculars i la seva bona resistència”, va afirmar Lucena. Aquest tipus de pigments ofereixen uns efectes visuals impactants i el seu tractament és molt suau, cosa que afavoreix a tota la cadena d'innovació. Merck, empresa especialitzada en química, és l'encarregada de fabricar els pigments nacarados que Galloplast utilitza en els seus productes. En 2010 i 2013, aquestes dues empreses i CLT-TH Packaging Group es van unir per mostrar les tendències en coloració de tubs cosmètics en la fira K’, en Dusseldorf. Van mostrar les possibilitats que ofereixen l'extrusió i la coextrusión en la creació de tubs per a cosmètica. El resultat van ser uns kits de tubs multicapa que van revolucionar el sector.

Kits de tubs cosmètics desenvolupats per Galloplast, Merck i CLT-TH Packaging Group
Kits de tubs cosmètics desenvolupats per Galloplast, Merck i CLT-TH Packaging Group.

La importància de la col·laboració

Joan Galí, director comercial de Galloplast, va ressaltar la importància de la col·laboració entre el client, l'empresa dissenyadora, els proveïdors de matèries primeres i els fabricants d'envasos per a l'obtenció de resultats satisfactoris: “Totes les parts implicades en el procés han de col·laborar en el disseny de l'envàs, el seu color i la seva forma, perquè els resultats siguin el més exactes possible per a tots”.

En aquesta línia, Carlos García, responsable de vendes de Merck, va explicar els paràmetres d'actuació de la seva empresa pel que fa a col·laboració: “En Merck dissenyem diferents formats i els dissenyadors poden escollir el que més s'adecua a les seves necessitats. Com a experts en innovació química, els oferim un portafolio amb els nostres dissenys i les seves característiques i els estalviem treball. L'hi donem fet, només han d'adaptar-ho”.

La problemàtica dels fenòmens superficials

Llorenç Bautista, responsable de l'Àrea de Tractament de Superfícies de Leitat Technological Center, va tancar l'acte amb la ponència ‘Fenòmens superficials relacionats amb el disseny de Packaging’. Aquesta conferència va abordar els fenòmens fisioquímicos associats a problemàtiques relacionades amb la superfície dels materials de packaging, com la difusió d'additius a la superfície o l'envelliment dels tractaments superficials.

Baptista va plantejar diferents tècniques d'anàlisi superficial que poden acabar amb aquesta problemàtica (angle de contacte, tensió superficial, microscòpia òptica, SEM, TEM, FTIR-ATR, XPS i AFM, entre altres) i va exposar les diferents tecnologies de tractament de superfícies que actualment ofereixen bons resultats, destacant el plasma i la corona per sobre d'altres tècniques com el làser, la radiació, tècniques químiques com el fluor o l'ozó i la flama, tècnica que va considerar “obsoleta i ineficaç”.

Com a punt final, Baptista va remarcar la necessitat d'apostar pels tractaments superficials ja que “són una tecnologia emergent que millora la cohesió dels productes, els seus costos d'inversió no són elevats i són absolutament respectuosos amb el medi ambient”.

Llorenç Bautista, responsable de l'Àrea de Tractament de Superfícies de Leitat Technological Center
Llorenç Bautista, responsable de l'Àrea de Tractament de Superfícies de Leitat Technological Center.

Empreses o entitats relacionades

Associació Cluster del Packaging, Packaging Cluster

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    19/09/2024

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

Enllaços destacats

Enfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis