Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Alser invierte para abordar el campo de los materiales reforzados

Alser inverteix per abordar el camp dels materials reforçats

Redacció Interempresas23/05/2013
Plàstics Alser és una empresa activa des de fa 35 anys. Situada en la localitat d'Hissa a 5 km de Pamplona, Navarra, en la qual es reciclen anualment 5.400 tones de plàstic industrial provinent de sectors, entre uns altres, com el de l'automoció, electrodomèstics, electrònica i embalatge. Es tracta d'una de les plantes de reciclat de plàstic industrial més importants d'Espanya i subministra als transformadors de plàstics matèria primera industrial amb especificació tècnica.

Històricament aquesta empresa navarresa ha produït compostos a partir dels productes petroquímics bàsics. Processa habitualment PP, PE, PS, PC, ABS, PBT, SANT, EVA i termocauchos (EPDM, TPE...), encara que el 80% de la seva producció es basa en polipropilès, ABS i poliamides.

Imagen

A tot això cal afegir el seu més recent salt qualitatiu al mercat dels compostos, que el seu objectiu és satisfer la demanda creixent de materials reforçats i carregats, molt més tècnics que els convencionals. Com alguna vegada ha assenyalat César Alonso, el director comercial i tècnic de Plàstics Alser, a Plàstics Universals – Interempresas, “el sector evoluciona ràpidament i nosaltres avancem amb ell”. És precisament en aquesta forma d'afrontar el negoci en la qual s'emmarca aquesta nova acció, que ha portat aconsegueixo un reforç basat en la contractació de personal especialitzat, equipament tècnic de laboratori i adquisició de noves línies productives.

Espanya és el principal receptor dels materials d'Alser, pràcticament el 80%. La resta s'exporta a països com Portugal, França i Itàlia encara que bé és cert que els seus plàstics són per a la fabricació de productes per a béns i equips que en un alt percentatge són per a la distribució a Europa, Europa de l'Est i Nord d'Àfrica com a automòbils, electrodomèstics, electrònica, juguetería de qualitat, embalatge, …

Imagen

“En 1977 –continua César Alonso- fabricàvem plàstics com a polietilè i polipropilè. Després obrim el ventall a una gamma molt àmplia, que incloïa a més poliestirè, ABS, metacrilats, poliamides, policarbonats o blends, entre uns altres. I ara ens fem forts en el camp dels materials reforçats. Vivim en continu aprenentatge”.

Encara que Alser ja processava plàstics amb colorants, càrregues minerals (com a talc o carbonats càlcics), fibres, i modificadors de fluïdesa o d'impacte, entre uns altres, ara, gràcies a l'acord tancat i materialitzat a la fi de 2012 amb Binova, ha ampliat notablement les seves capacitats. El decidit pas per reforçar la seva posició en aquest segment de mercat té com a protagonista l'engegada d'una extrusora de doble claveguera, amb sistema de control digital, dosatges i barreges laterals. A més, la companyia navarresa ha dissenyat un sistema de pre-barrejat previ a l'entrada en la línia de la base polimèrica, amb control en continu digital i ajust en temps real de les manques o excessos d'algun dels components 'barreja-recepta'. La capacitat d'aquesta línia és d'unes 1.500 tones per any, i la seva instal·lació ha augmentat en aproximadament un 60% les possibilitats productives d'Alser.

Imagen
El posicionament d'Alser en sectors tècnics és estratègic, amb una aposta decidida per materials com el PP amb alt percentatge en talc o combinat amb elastòmers

Amb la nova línia, Alser ha revolucionat el mercat dels materials reforçats o compostos. El posicionament d'Alser en sectors tècnics, com el d'automoció o l'elèctric, és estratègic, amb una aposta decidida per materials com el PP amb alt percentatge en talc o combinat amb elastòmers. L'enginyeria de polímers és el gran objectiu d'Alser.

Imagen

També els polímers reforçats amb fibra tenen una especial rellevància en la seva oferta, ja que són molts els projectes que aposten per aquest compost com a substitut dels metalls (Ppfv, Pafv). Per la seva banda, els ABS i ABS-PC han guanyat força en aplicacions històricament ocupades pel PP, gràcies principalment a la seva robustesa i acabat estètic.

Disposa d'un laboratori equipat amb les últimes tecnologies, amb maquinària per a fluïdesa, densitat, impacte, càrregues, humitat, tracció, flexió, ANAR i fins i tot una inyectora per fer provetes. La meitat dels seus desenvolupaments són productes a la carta.

foto

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Roboshot Week - Última llamada

    Roboshot Week - Última llamada

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Plastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.Fundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis