Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a España contará con plantas para producir material reciclado para envase alimentario
Experts internacionals reafirmen la seguretat del plàstic en contacte amb aliments recolzada per una exigent regulació legal

Espanya comptarà amb plantes per produir material reciclat per a envàs alimentari

Redacció Interempresas22/04/2013
Espanya ha fet els deures en matèria de reciclat, i així es va posar de manifest el passat 17 d'abril en el marc de MeetingPack 2013, la trobada sobre envàs alimentari organitzat a València per Aimplas i Ainia. Segons les dades aportades per la representant d'Ecoembes, Mercedes Gómez Paniagua, en 2012 es va aconseguir una taxa de reciclat del 70%, amb la qual se superen àmpliament els objectius exigits per la Unió Europea del 55%. En el cas de l'envàs plàstic, les xifres són similars, ja que segons dades de Plastics Europe, Espanya recicla un 33% d'aquests envasos, una dada molt per sobre de l'objectiu del 22,5%. No obstant això, hi ha altres països de la zona euro que han pres la davantera en la valorització d'aquests residus i que ja fa anys que els estan utilitzant per a la fabricació d'envasos alimentaris.

Amb la normativa vigent a nivell nacional, en l'actualitat, la indústria envasadora només pot comprar material reciclat a Espanya per a la fabricació d'envasos d'aigua i, a curt termini, begudes carbonatades, la resta de materials per a altres aplicacions s'haurien de comprar en països europeus autoritzats. D'aquesta forma, s'està perdent una important oportunitat de negoci per a les empreses espanyoles.

En aquest sentit, segons ha avançat Luigi Rossi, consultor extern de Keller and Heckman i una de les figures més rellevants a nivell internacional en l'àmbit de la legislació relativa als materials en contacte amb aliments, aquesta situació de desequilibri acabarà en 2014. Aquest serà l'any en el qual la Unió Europea reguli els processos de descontaminació que han d'incorporar les plantes recicladoras de qualsevol país de la Unió per poder produir plàstic reciclat apte per a la fabricació d'envasos alimentaris.

Imagen

Actualment, existeixen a Espanya una mica més d'un centenar d'empreses recicladoras de plàstic, de les quals el 25% es troben a la Comunitat Valenciana. Segons explica Eva Verdejo, responsable del Departament de Sostenibilitat i Valorització Industrial d'Aimplas, “les noves autoritzacions suposaran una oportunitat de negoci per a aquestes empreses que compensaria les inversions que haurien de fer en l'adaptació de la seva maquinària i processos per a la producció del nou material reciclat”.

El plàstic buida dubtes sobre la seva seguretat per a l'ús alimentari

Malgrat estar sotmès als controls i regulacions més exigents en la seva utilització en contacte amb aliments, el plàstic també és objecte de debat constantment davant l'opinió pública. Això es deu al fet que la seguretat alimentària és una de les principals preocupacions dels consumidors, així ho indiquen les dades de l'Eurobarómetro presentats també el 17 d'abril en MeetingPack 2013 pel representant del Centre de Tecnologia de Productes de Nestlé, Carlos de la Cruz García. Segons aquestes dades, el 60% dels europeus enquestats està preocupat per les substàncies contingudes en els materials en contacte amb els aliments, i un 20% d'aquests consumidors es mostra molt preocupat per la possible contaminació química d'aquests.

Però els materials en contacte amb aliments no són sol els que els contenen, també els que s'empren durant el seu processament i els que utilitzem per al seu consum. I de tots ells el plàstic és el que està sotmès a majors controls i regulacions legals en l'actualitat, segons ha explicat Luigi Rossi, que d'aquesta forma ha buidat qualsevol tipus de dubtes sobre l'assumpte.

Durant les sessions del dijous i el divendres, tecnòlegs i empreses de referència mundial com Nippon Gohsei, DuPont, Dow Chemical Ibèrica, Sidel Group, Kortec, Dow Europe, Linpac Packaging, GAP Italy, Krones, Ulma, o Multivac, van aportar la seva know how i van presentar les seves novetats i línies de treball centrals en materials barrera i sistemes d'envasament. A més es va reflexionar sobre la gestió de residus d'envàs, així com la utilització de sistemes i desenvolupaments biodegradables i aplicacions tecnològiques.

L'organització conjunta de MeetingPack 2013 s'emmarca dins de l'aliança estratègica segellada des de fa dos anys entre Ainia i Aimplas, amb l'objectiu d'oferir solucions globals a indústries del plàstic, envàs i embalatge, alimentària i afins; una cooperació que genera un gran potencial tecnològic i converteix a la mateixa en un referent europeu de primer nivell en envàs i embalatge.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Roboshot Week - Última llamada

    Roboshot Week - Última llamada

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Enfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & RubberFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis