Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Juan Carlos Jacinto, gerente de Trins Trust Inspect Solutions (Inspectécnicas Europa)
“Cada dia tenim més clients que confien en les nostres inspeccions i en les nostres garanties mecàniques Trins”

Entrevista a Juan Carlos Jacinto, gerent de Trins Trust Inspect Solutions (Inspectécnicas Europa)

David Muñoz30/05/2014

En un mercat cada vegada més globalitzat i on, a causa de la crisi econòmica, la compra-venda de maquinària de segona mà ha guanyat pes, la possibilitat de comptar amb un soci de confiança que et permeti conèixer el veritable estat dels equips usats sense haver de desplaçar-te per veure'ls in situ, suposa grans avantatges. Trins Trust Inspect Solutions (Inspectécnicas Europa) va saber veure aviat les oportunitats que oferia aquest servei i després de vuit anys d'activitat s'ha convertit en tota una referència a l'hora de realitzar inspeccions en maquinària d'Obra Pública i altres tipus de vehicles. Entrevistem al seu gerent Juan Carlos Jacinto per conèixer les claus de l'èxit d'aquesta empresa.

Com neix Trins Trust Inspect Solutions?

Trins neix com a web corporativa d'Inspectécnicas Europa SL, la qual té per objectiu oferir seguretat, fiabilitat i confiança en el servei tècnic d'inspeccions de maquinària, de tal forma que el client conegui l'estat real de la mateixa al moment de realitzar la compra i/o venda.

Juan Carlos Jacinto, gerent de Trins Trust Inspect Solutions (Inspectécnicas Europa)
Juan Carlos Jacinto, gerent de Trins Trust Inspect Solutions (Inspectécnicas Europa).

Quina evolució han seguit des dels seus inicis?

Després de 8 anys d'activitat ja hem inspeccionat més de 5.000 màquines. Comencem solament a Madrid i 8 anys després, tenim inspectors en tots els països europeus. A més, des de l'any 2013, realitzem inspeccions a Sud-amèrica, Amèrica del Nord i Àfrica.

Ha estat una evolució molt positiva, hem crescut a nivell laboral fins a tenir a dia d'avui més de 100 clients que mes a mes ens demanden inspeccions a nivell mundial.

Quins elements diferencials ofereix el seu servei tècnic d'inspeccions de maquinària?

En primer lloc cal dir que és un servei que es realitza amb total discreció, mai revelem informació a tercers. Aportem confiança, seguretat i qualitat, tot això acompanyat d'una garantia mecànica que asseguri la fiabilitat de la nostra inspecció.

Realitzen inspeccions integrals dels equips o estan especialitzats en un àmbit determinat?

Tenim una experiència general en mecànica, hidràulica, danys estructurals, etc. A part d'inspeccionar maquinària, també peritamos vehicles, motocicletes, autobusos, camions… Tots els nostres inspectors són especialistes en maquinària, vehicles per a l'automoció, camions industrials, etc.

A l'hora de realitzar una inspecció, segueixen un procediment/formulari predefinit estàndard o es guien per requeriments particulars dels clients?

Tenim un formulari estàndard que abasta tot tipus de màquines i vehicles, però sí és veritat que tenim clients que ens donen pautes d'inspecció, com per exemple, saber els nombres de sèrie de les transmissions, el nombre de sèrie del motor, o mesures especials sobre la base del tipus de maquinària per la qual van a realitzar un treball determinat. Tot això acompanyat d'un set de fotografies de qualitat que s'acompanya amb l'informe tècnic.

A part d'això, i en segons quines marques, realitzem un informe especial amb un ordinador, el qual ens dóna l'històric complet de la màquina. Així podem saber totes les reparacions, hores reals de la màquina o problemes que hagi pogut tenir, que a simple vista no es veuen.

Els informes els realitzem en l'idioma que el client ens demandi, encara que en general solen ser en anglès.

Forat en un motor detectat en la inspecció. El client es va estalviar 25.000 euros en la seva reparació
Forat en un motor detectat en la inspecció. El client es va estalviar 25.000 euros en la seva reparació.

Quins tipus d'empreses els solen sol·licitar els seus serveis d'inspecció? Entenc que moltes d'elles seran possibles compradors que no poden desplaçar-se a revisar ells mateixos els equips, no?

Oferim serveis a les empreses més importants a nivell mundial que realitzen subhastes tant presencials com a via online. Realitzem inspeccions de maquinària de renting per a bancs i multinacionals que realitzen un remarketing posterior a la devolució per posar-la a la venda als seus webs. I a part d'això, clients privats que necessiten comprar una màquina des d'una altra part del món i que no tenen coneixement de maquinària. Hi ha altres casos en els quals les despeses solament de viatjar per veure les màquines són tan excessius que amb els nostres preus i confiança no els mereix la pena realitzar aquests desplaçaments.

Ofereixen algun tipus de garantia amb les seves inspeccions?

Totes les nostres inspeccions estan garantides amb la nostra garantia Trins, garantia que inclou que un inspector de la nostra empresa es desplaça fins al lloc on estigui localitzada la màquina i la inspecciona en temps real, perquè el client s'asseguri que el que realment veu en el nostre set de fotografies és el que, en realitat, va a comprar.

A part oferim una garantia mecànica, que cobreix transmissió, motor, convertidor i hidràulica a tots aquells clients que vulguin tenir major fiabilitat al moment de la compra/venda. Tot ho tenim detallat a la nostra web www.trins.es

Amb caigudes en les vendes de maquinària nova que en alguns casos superen el 95%, el mercat d'usat i les subhastes han estat pràcticament els únics que han mantingut una mica de dinamisme en aquests últims anys. Imagino que això ha afavorit la demanda d'aquest tipus d'inspeccions, no és així?

Efectivament, la venda de maquinària de segona mà ha comportat un creixement de les nostres inspeccions, tant en clients privats com en subhastes.

Per la seva experiència, quins solen ser els principals desperfectes/avaries detectats en les màquines que inspeccionen?

Les principals avaries solen ser problemes de compressió en motors, danys en culatas i sobretot, danys ocults que moltes persones que venen màquines no esperen que detectis, com a soldadures en bastidors, xassís rajados o maquinària que ha estat robada i en les quals els nombres de sèrie no coincideixen.

Imagen

Realitzen inspeccions per a tot tipus de maquinària i marques? Estan especialitzats en alguna?

Som especialistes en tot tipus de màquines d'obra pública, noves i d'ocasió, però sí és cert que la marca que més inspeccionem és Caterpillar.

On realitzen aquestes inspeccions, en les instal·lacions del client, a les seves pròpies, en l'obra…?

Realitzem la inspecció en el lloc on estigui situada la màquina, ja sigui en el recinte privat del venedor, concessionaris, campas de maquinària, etc.

Quant poden durar, aproximadament, una inspecció?

Les inspeccions de maquinària solen durar entre 1 i 2 hores, segons el tipus de maquinària i del treball que els nostres clients ens demandin. Per exemple, si hem de mesurar el rodatge de les cadenes d'una excavadora, sempre invertim més temps del normal.

En quina mesura es pot revaloritzar una màquina després de ser inspeccionada?

La màquina es pot revaloritzar des del punt de vista que podem demostrar que està en millor estat del que al principi pensàvem. O a l'inrevés, podem demostrar que la màquina es troba en un pitjor estat del que pensàvem. De fet, els nostres clients, si trobem algun tipus de problema, utilitzen l'informe tècnic per demostrar-li al venedor que ha d'invertir certs diners a reparar qualsevol problema, aconseguint sempre treure millors preus finals de venda.

Problema en la transmissió detectat en la inspecció. El client es va estalviar 15.000 euros en la seva reparació
Problema en la transmissió detectat en la inspecció. El client es va estalviar 15.000 euros en la seva reparació.

Per anar acabant, com veu el futur de Trins Trust Inspect Solutions?

Com assenyalava al principi de l'entrevista, en aquests ochos anys hem anat creixent a poc a poc, cada dia tenim més clients que confien en les nostres inspeccions i en les nostres garanties mecàniques Trins, que són úniques i exclusives al mercat. Per tant, veiem el futur amb optimisme.

I el futur del sector de maquinària d'OP en general?

Crec que s'ha arribat a un punt en el qual molta maquinària està sortint cap a zones que estan creixent i ressorgint, com Àfrica, Sud-amèrica, Europa de l'Est i Europa del Nord, encara que sí és cert que a Espanya queda encara molt parc. A dia d'avui, qualsevol treball es realitza amb màquines, per la qual cosa és d'esperar que sempre hi hagi equips que inspeccionar, podent així satisfer les necessitats del nostre client.

Empreses o entitats relacionades

Inspectecnicas Europa

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Robot cristalero instalando

    Robot cristalero instalando

  • Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

    Grúa articulada sobre orugas JEKKO JF990

  • Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

    Blumaq suministra repuestos y productos de mantenimiento para maquinaria de obras públicas y movimiento de tierras

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Obras públicas

    19/09/2024

  • Newsletter Obras públicas

    17/09/2024

Enllaços destacats

XVIII 2024 Premios Potencia 21 noviembre, Madrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis