Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Una nueva red social impulsará las ventas de la industria española en el exterior

Una nova xarxa social impulsarà les vendes de la indústria espanyola en l'exterior

24/04/2012

24 d'abril de 2012

A Espanya hi ha actualment 221.000 empreses industrials, però cada any la xifra retrocedeix a un ritme del -3,8%, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Amb l'objectiu de frenar aquesta reculada i servir de palanca a la indústria espanyola, ha nascut el portal Maquiclick.com, una xarxa social per a la indústria que compta amb el suport de la patronal Pimec i el patrocini de Festo, multinacional de maquinària industrial.
La situació del sector de la maquinària en concret resulta doblement preocupant si es té en compte que el seu pes disminueix progressivament, i per això es requereixen revulsius com Maquiclick. Segons les últimes dades de l'INE (febrer 2012), el sector de la maquinària i l'equip mecànic mou actualment 16.760 milions d'euros, un 4,3% menys que l'any anterior. En aquest mateix període el sector va perdre un 6,7% de la seva ocupació, que actualment empra a 106.400 persones.
Maquiclick.com pretén ajudar a pal·liar aquest saldo negatiu amb una triple aposta: facilitar la internacionalització de les vendes en l'exterior, apropar les noves tecnologies als fabricants de maquinària industrial i agilitar l'obtenció d'informació realment útil. Entre altres eines, el portal inclou un quadre de 'Últimes peticions' en el qual figuren demandes d'empreses de països (Estats Units, Mèxic, Argentina, etc.) que necessiten comprar maquinària industrial a Espanya.

Com a xarxa social, Maquiclick.com permet també intercanviar opinions, compartir informació, accedir a directoris, fer comentaris de les empreses, i un llarg etcètera. La clau del portal, a més de fomentar les relacions entre empreses, es troba en la seva capacitat per creuar l'oferta i la demanda: “Ajudem al fet que clients de tot el món interessats en maquinària industrial entrin en contacte amb fabricants i proveïdors”, explica Carles Argemí, director de Maquiclick.com.

El portal s'ha llançat oficialment en el mes de març i des de l'inici ha ocupat les primeres posicions en Google en els termes més buscats de maquinària industrial. En una primera fase, Maquiclick.com espera incorporar prop de 600 empreses, encara que està previst que la xifra s'incrementi de forma important durant 2013.

Maquiclick.com cobreix així un important buit en la indústria espanyola, i especialment en el sector de la maquinària industrial. “Ajudem tant a les grans empreses com a unes altres que tenen unes dimensions més modestes”, sosté Argemí. “De fet, de les 221.000 empreses industrials que hi ha actualment a Espanya, 186.800 (84%) tenen menys de 10 empleats”, afegeix.

Buscar un proveïdor en Maquiclick.com és un servei gratuït, amb l'avantatge afegit que el portal selecciona als proveïdors que millor s'ajusten a la necessitat de compra de l'empresa. Per als proveïdors, l'alta serà gratuïta durant els primers mesos de llançament del portal.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades