Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La revolución en el tratamiento y control de derrames
Dénia presenta els nous absorbents de polipropilè Densorb

La revolució en el tractament i control de vessaments

Maria Assumpció Iglesias Márquez, responsable de Màrqueting de Dénia Espanya15/02/2011

15 febrer 2011

Els nous tipus d'absorbents industrials, basats en microfibres de polipropilè, es presenten com l'alternativa del present i del futur a l'ocupació dels antics absorbents granulats. Suposen una millora en la gestió mediambiental en l'ocupació eficient de recursos, en l'eficiència, la neteja, la seguretat i la prevenció de riscos laborals inherents a l'activitat industrial.
Absorbent en rotlle Densorb
Absorbent en rotlle Densorb.

Els absorbents són una eina indispensable en les fàbriques i magatzems per a controlar i prevenir vessaments, evitar accidents, mantenir els llocs de treball segurs i nets, evitar la contaminació i danys mediambientals, així com prevenir danys en persones i superfícies.

Armari per a kit d'absorbents Densorb
Armari per a kit d'absorbents Densorb.

Els absorbents industrials poden ser, de microfibres de polipropilè, amb diferents formats de presentació com baietes, rotlles, coixins o cucs, o granulats, sobre la base de minerals com argiles i sepiolita o sobre la base de materials orgànics com la torba.

 Absorbent granulat

Absorbent granulat.

Fins fa poc, els absorbents granulats com les sepiolita, o els ben coneguts 'sacs de serradures' eren les estrelles en quant a recollida de vessaments es tractava i el seu ús quotidià i el seu emmagatzematge en sacs freqüent a les indústries, encara que poc a poc estan donant pas , i quedant cada vegada en més desús davant els nous conceptes d'absorció industrial, més moderns, més eficaços i més eficients.

Podríem dir que s'està produint una tendència al consum dels nous absorbents de polipropilè com a paradigma d'una nova forma d'entendre la neteja industrial, el control de vessaments, la conscienciació mediambiental i en definitiva, la seguretat i prevenció de riscos.

 Absorbent en rotlle amb suport Densorb

Absorbent en rotlle amb suport Densorb.

Avantatges de Densorb davant sepiolita o granulats tradicionals

- Major capacitat d'absorció del polipropilè

Els granulats tradicionals absorbeixen menor quantitat de líquid que el seu pes propi. Les baietes difós, al contrari, absorbeixen fins a 16 vegades el seu pes propi de líquid contaminant.

- L'ús i eliminació requereixen menys temps i esforç

Els granulats s'escampen sobre el líquid i el vessament ha de ser 'introduït' manualment en el gra, havent de garantir un llarg temps d'acció entre un i altre. Després d'un llarg període, es recull el granulat mitjançant una pala o escombra i s'ha d'introduir en una paperera o cub apropiat. Molt sovint, a més, queden restes de granulat al lloc de l'accident o es colen sota de màquines, bancs de treball, etc.

Les baietes Densorb es col·loquen simplement sobre el vessament i absorbeixen immediatament el líquid: El de sota i el del voltant de la baieta. La baieta es recull i, per la seva capacitat d'absorció, no goteja. El lloc de treball queda completament net i preparat per seguir el treball. Les baietes, per tant, augmenten la productivitat.

- Aspecte net de les màquines i bancs de treball

Els granulats són bruts, polsegosos i difícils d'eliminar. Es colen sota de les màquines i bancs de treball i, en quedar atrapats en les soles de les sabates, poden ser dispersats cap a altres àrees de major sensibilitat.

-Seguretat laboral

Els absorbents Densorb no repercuteixen de cap manera en la salut o la seguretat de les persones. La seva superfície és segura i estable. En contacte amb els líquids, els granulats poden produir superfícies relliscoses. El granulat dispers, a més, pot ser a la llarga perjudicial per a la salut, ja que pot produir silicosi (acumulació de pols en els pulmons).

Cucs i baietes Densorb
Cucs i baietes Densorb.

- Avantatges en l'eliminació de deixalles

Els absorbents Densorb impregnats poden simplement agafar-se del sòl i ser fàcilment eliminats. En el cas dels granulats l'eliminació suposa un major esforç i necessita més temps. Els grans han de netejar-i agafar-se amb una pala fins dipositar-los al recipient de rebuig. Per la seva mala capacitat de combustió, l'eliminació per incineració dels granulats residuals necessita una gran aportació d'energia. Els granulats minerals, a més, produeixen una cendra residual de més del 90%. Per la seva gran poder energètic, les baietes absorbents són ideals per a la seva eliminació mitjançant combustió i posterior reutilització de l'energia tèrmica. Es produeix només un residu de cendra del 0,02%, per la qual cosa es minimitzen els costos de deposició.

- Costos

L'ús d'absorbents de polipropilè enfront del de granulats estalvia material, treball i costos d'eliminació de residus. Encara que en principi, el preu del granulat pugui resultar més atractiu, cal tenir en compte que el seu pes i per tant el seu preu és més gran en ser lliurat a les empreses de gestió de residus. Es necessita una major quantitat d'absorbent granulat per a absorbir un residu que si l'absorbent és de polipropilè.

Kit d'emergències en borsa Densorb
Kit d'emergències en borsa Densorb.

A continuació, una comparativa de costos:

Recollida de 10 litres d'oli vessat

 Material d'absorció

 Granulado tradicional

 Baieta Densorb Oli

 Quantitat utilitzada

 14 kg

  1,9 m x 80 cm Premium Heavy

 Cost del producte

 13 €

 7,98 €

 Costos de transport i  emmagatzematge

Peso: 14 kg

Volum: 25 l

 Peso: 0,6 kg

 Volum: 3 l

 Temps emprat

20 minutos + llarg temps de contacte

 3 – 5 minuts

 Quantitat de residu

 23 kg

 9,6 kg

 Costos d'eliminació

(0,65 €/kg)

 14,95 €

 6,24 €

 Cost Total

 27,95 €

 14,22 €

* Costos calculats sobre la base de dades d'Alemanya (any 2007)

Dénia, com a empresa especialista en l'emmagatzematge de substàncies, ofereix una àmplia gamma de formats d'absorbents i kits d'emergència per a la indústria, així com diferents qualitats-estàndard, premium i heavy-, segons sigui per a un sol ús com a control d'un accident contaminant puntual, o per al seu ús preventiu, per exemple en el contorn de la maquinària prevenint gotes i vessaments.

Empreses o entitats relacionades

Denios

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades