Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Pulire 2010, el único certamen de limpieza e higiene profesional de España, abre sus puertas
Pere Pey, director executiu de Aefimil, ens explica les claus d'aquesta edició

Polir 2010, l'únic certamen de neteja i higiene professional d'Espanya, obre les seves portes

Esther Güell22/03/2010

22 març 2010

Polir Espanya és l'únic certamen de neteja i higiene professional que se celebra a Espanya, un saló on les marques més importants del sector seran presents per mostrar els seus productes, desenvolupaments i innovacions. Referida íntegra i exclusivament al sector de la neteja professional i de la higiene ambiental, es converteix de nou en el punt de trobada dels més importants fabricants i distribuïdors internacionals. Pere Pey, director executiu de Aefimil, l'associació de fabricant i importadors de maquinària de neteja industrial, ens explica quins són els punts forts d'aquest saló.

A qui es dirigeix una fira com Polir?

Bàsicament és una fira professional monogràfica pensada per a distribuïdors, operadors, amb visitants a dos nivells: l'usuari, és a dir, empreses de serveis de neteja o de serveis i els propis operadors del sector, com fabricants, però no només de maquinària, sinó també de productes químics, útils, plataformes elevadores, etc. I gent que busca la distribució de productes concrets. També podem trobar fabricants de raspalls, bateries ... De l'altra banda, és una fira de menor interès per a sectors com l'hospitalari o de grans superfícies; en general subcontracten aquests serveis així que els interessa relativament. Així, en percentatge de visitants, els usuaris-empreses de serveis-representen sobre al voltant d'un 30%, igual que el visitant de perfil fabricant.
Polir és la cita ideal per adonar-se del que ofereix el mercat espanyol per les solucions dels problemes de neteja, esterilització, disinsfestación i higiene

Perfil expositors

Els expositors de polir Espanya 2010 seran empreses industrials, comercials, espanyoles i estrangeres, els ens i les altres categories de la producció, del comerç i dels serveis interessats, operants en l'àmbit de la neteja professional i pertanyents als sectors mercadotècnics avall :

  • Màquines
  • Components
  • Productes i accessoris per a ambient
  • Productes per a la neteja - manutenció-desinfecció
  • Estris per a la neteja i manteniment
  • Serveis diversos
  • Desinfestación i desratització

En polir la gamma de productes exposada és amplíssima i extremadament variada. Com s'estructura?

En realitat sempre ens movem amb un perfil de producte que és sobre un 35% de maquinària-és la fira líder a Espanya dedicada a això-després els complements, amb un arc molt ampli-des del qual fabrica baietes fins les escombretes netejavidres o cel·luloses -, seguit dels productes químics i, en darrer lloc, tot allò relacionat amb els programaris, plataformes elevadores, raspalls, bateries, vehicles, etc.

En Polir els visitants poden veure l'alt nivell tecnològic de maquinària, productes químics, equipaments, components, accessoris...
En Polir els visitants poden veure l'alt nivell tecnològic de maquinària, productes químics, equipaments, components, accessoris, sistemes centralitzats, DPI, aparells i accessoris per toilette, productes en paper i un sol ús, etc.

Trobarem també jornades tècniques, seminaris i trobades de temes actuals. Pot explicar-una mica?

Estan impartides per gent important del sector i sempre referides al sector, de la mà d'empreses privades, associacions, etc. I destacaria una, la de 'externalització dels serveis de neteja en un hotel'. Es tracta d'una jornada nova perquè fins ara els hotels sempre han comptat amb un servei propi de neteja, intern, i amb el seu propi personal. Però des de fa un temps la tendència és que busquin empreses externes gestionin aquest treball. En aquesta taula trobarem un 'usuari', l'hoteler, representat en aquest cas per la presidenta de les governantes, el que prestaria el servei-una empresa de neteges de Madrid-, i un advocat laboralista per als temes legals (temes de convenis, etc.).

Hi haurà també la presentació del 2n Congrés de Neteja i sales de treball, però són més presentacions comercials o reunions professionals.

Un programa complet

Dins del programa d'activitats de la fira i com en passades edicions, Pulire Espanya 2010 completarà la seva oferta firal amb un nodrit programa de conferències i taules rodones. Les conferències tractaran els temes més actuals del món de la neteja i estaran dirigides tant a expositors com als visitants. Els màxims responsables de les associacions que conformen el sector de la neteja i higiene professional a Espanya seran els responsables d'impartir.

Així, el dia 23 de març i sota el títol de 'Bones pràctiques en el sector de la neteja', Antonio Pujol Robledo, secretari general de Aspel (Associació Professional d'Empresaris de Neteja) farà una reflexió sobre els elements que puguin incorporar millores en el sector a través d'actuacions o mesures que reforcin els compromisos empresarials amb clients i empleats.

El dimecres 24 de març, les jornades començaran amb la ponència 'Neteja integral. Especialització i nous camps ', en què es tractarà de l'especialització i innovació, dos aspectes a tenir en compte per al present i el futur de sector de la neteja, impartida per Javier Campuzano Talasac, president Aselbi, Associació d'Empresaris de Neteja de Biscaia i Jesús Martínez Noga, president Abelel, Associació burgalesa d'empreses de neteja. Després d'aquesta conferència, es presentarà en roda de premsa el II Congrés Nacional de Neteja i Higiene Professional i el Llibre Blanc del I Congrés. El mateix dimecres, i ja a la tarda, se celebrarà la conferència 'L'externalització global de serveis, una opció per al sector hoteler', amb l'objectiu de donar una visió global des de tres òptiques diferents: els usuaris (els grups hotelers), les empreses de serveis i la visió laboral. Els conferenciants seran Ana María Dobaño, relacions externes de la junta directiva i expresidenta de Asego (Associació Espanyola de Governantes d'Hotel), Mario Samsó, director general del Grup Clar Sol i David Díaz, soci de Baker & McKenzie.

Tancarà les conferències la qual s'impartirà el dia 25 de març, sota el tema 'La neteja professional. Perspectives de futur ', en què es tractarà la Directiva Europea de Serveis, la Llei Òmnibus i l'especialització i carnet professional. El ponent serà José Ramón Borredà Martín, editor i director de la revista 'Manteniment i Neteges'.

Enfocada a un segment tan ampli com la neteja industrial, és un sector que ha crescut en els darrers anys? Per què?

Sí, molt. I té encara molt marge de creixement. Fins a 2008 l'índex de creixement era sempre de dos dígits. La frenada ens ha arribat una mica més tard .. però les previsions per al 2009 són d'un creixement del 15-20%.

I aprofitant això presentem a la fira un anuari de l'associació, Aefimil, on fem públiques unes comparatives de 2007, 2008 i 2009 i, comparant també amb països com França, Itàlia o Alemanya, veiem que tenim un marge de creixement important.

Cada dia estan més de moda els productes de neteja ecològics. ¿Quin paper juguen en aquesta fira?

Sí, estan a l'ordre del dia. La sostenibilitat, l'estalvi d'aigua, el reciclatge d'estris, el tractament de residus, tot això està present a polir.

Polir és un certamen amb salons a Espanya, Àsia, Rússia, Europa de l'Est, Índia ...

Polir és una marca nascuda a Itàlia de la mà de l'associació italiana de fabricants de productes de neteja. I aquesta associació ha 'exportat' aquesta fira a tots aquells països on no hi havia reunions d'aquestes característca. Així, la marca Polir es dirigeix a tots els mercats emergents i aquells on no hi ha salons propis sobre aquest sector.

Hi ha diferències entre ells?

Polir Espanya està a nivell europeu. Salvant el volum d'expositors o superfície d'exposició, les grans marques es poden trobar en totes elles. No tenim res a envejar als altres salons.

Per acabar, quines són les xifres previstes per aquest any?

Si el 2008 va ser quan vam viure el creixement més important, la veritat és que aquest any estem notant, com tots els sectors, les conseqüències de la crisi. Tot i això, no hem volgut posposar la convocatòria, pel nostre compromís amb el sector. Però sí que ens hem vist obligats a adaptar-nos canviant de pavelló. Avui dia estem en un 60-70% respecte al 2008 ocupant uns 3.000 metres quadrats de superfície i amb uns 100 expositors.

Hem complert les expectatives que ens plantegem tenint en compte la situació actual.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades