Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Eyma, tres patas, una misma filosofía: trabajo bien hecho, seriedad y servicio al cliente
La signatura valenciana s'obre camí al món del manteniment, reparació i condicionament de màquines

Eyma, tres potes, una mateixa filosofia: treball ben fet, serietat i servei al client

Esther Güell19/03/2012

19 de març de 2012

Parlar de Eyma Màquines Eina és parlar d'una empresa jove però amb més de 15 anys d'experiència. Jove, perquè al gener de 2011, quan la major part del teixit empresarial lluitava per no defallir, l'actual gerent de l'empresa es va posar al capdavant d'aquesta i, canviant de nom i raó social, prenia el relleu del seu pare. Però amb experiència perquè, malgrat la seva joventut, porta des de 1996 en el sector de la reparació i manteniment de màquines. Així que sap on s'ha ficat, o hauria de. Enrique García Alcaide ens va rebre en el seu despatx del taller on ha emprès aquesta aventura per explicar-nos cap a on s'encamina el seu futur.

Per entendre aquesta dicotomia entre la joventut i un bagatge més que demostrat és necessari remuntar-se al tancament de l'empresa Amutio, on Enrique García Villanueva —el seu pare— era cap de muntatge d'aquesta planta. En tancar, va decidir muntar una empresa dedicada al manteniment, reparació i gestió de torns Amutio, un món que coneixia a la perfecció.

En 1996 va fundar Recomaq, on el seu fill, Enrique García Alcaide —i actual director gerent d'Eyma— va començar la seva marxa professional. En ella, durant 15 anys es van dedicar a oferir serveis d'assistència tècnica i reparació de maquinària. Però gradualment van començar a treballar amb altres marques i tipologia de màquines.

Posteriorment, i després de prendre les regnes de l'empresa, Enrique García fill, la va refundar i va canviar de nom, passant a cridar-se Eyma Màquines Eina, amb una filosofia d'empresa que s'estructura en tres divisions: Eyma Comercial, venda de maquinària nova amb representacions i col·laboracions amb fabricants de maquinària nova, tant en l'àmbit nacional com a internacional; Eyma Protect, enfocada a la seguretat de maquinària, equipant les unitats reconstruïdes ja amb tots aquells elements de protecció i seguretat que estableixen les actuals normatives; i Eyma Service, el departament dedicat a la reparació, manteniment, reacondicionamiento i servei tècnic de màquines-eina en tots els camps.

Enrique García Alcaide, en les instal·lacions de Riba-roja de Túria del Turia...
Enrique García Alcaide, en les instal·lacions de Riba-roja de Túria del Turia, combina les noves idees amb la filosofia de servei transmesa pel seu pare.

Aquest any, Eyma Comercial ha incorporat la subdivisió d'equipament industrial, a fi d'ampliar el servei, venent la màquina i l'equipament necessari perquè aquesta s'adapti a les necessitats de treball del client: ja sigui incorporant eines de fresat, tornejat, trepat... I en aquest sentit, Eyma ha signat la representació per a la Comunitat Valenciana de dues marques importants com són OSG, signatura nipona fabricant de mascles, i Ceratizit.

Així és Eyma Màquines Eina avui. Però Enrique sap que l'estancament pot resultar un pas enrere així que ja té en ment la distribució d'una marca pròpia dins del departament d'Eyma Comercial. Una oferta que vindria molt bé acompanyada per la infraestructura que conformen els departaments de servei tècnic, reparació i reacondicionamiento.

Imagen

Eyma Service, el servei de tota la vida

El departament de Service està en els orígens d'Eyma. “És l'empresa de tota la vida, el concepte que em va inculcar el meu pare. Reparació, manteniment, reacondicionamiento i assistència tècnica de màquina-eina”. De qualsevol tipus de màquina, perquè Eyma compte, avui dia, amb tècnics tant de l'àrea mecànica com a elèctrica, electrònica, hidràulica, etc.

I és que l'empresa compta amb un equip tècnic jove i de qualitat, amb una mitjana d'edat d'uns 40 anys, amb llarga experiència però al seu torn persones amb projecte i futur i que poden treballar amb les noves tecnologies. “Perquè un dels hándicaps d'aquest sector és l'avançada edat dels professionals, la majoria recentment jubilats o a punt”.

Eyma Comercial se centra en tot allò relacionat amb el sector, amb especial dedicació a l'automoció, amb treballs que ho acrediten per a ensenyes de solvència com Renault, Ford o Nissan, entre unes altres. I com a especialistes en reparació i manteniment de màquines d'arrencada d'encenall, poden donar servei a qualsevol tipus de necessitat en el sector del mecanitzat en general. Conseqüència d'això és que aquest departament juga el principal paper quant a la facturació de l'empresa.

Especialistes en Amutio-Cazenueve i Amutio Emag

Enrique reconeix que han tingut ‘ajuda’ per entrar a treballar com Eyma Service en determinades empreses del sector de l'automoció: “quan el fabricant alemany de maquinària Emag va adquirir Amutio en els 80, es va encarregar d'inundar amb els seus CNC les plantes de molts fabricadores de cotxes, armes, etc., i nosaltres som servei tècnic d'Amutio-Emag, les màquines del qual que molts fabricants encara conserven”.

En el taller d'Eyma poden trobar-se des d'antigues Amutio desballestades fins a màquines en procés de reacondicionamiento...
En el taller d'Eyma poden trobar-se des d'antigues Amutio desballestades fins a màquines en procés de reacondicionamiento.

Eyma Protect, la divisió de seguretat

Ara com ara Eyma Protect compta amb un ventall molt ampli de seguretat, des de proteccions estàndard per a màquina-eina fins a productes a mesura, aspiració industrial (de fums, soldadura, boirines d'oli, etc.) i distribueixen els productes de la signatura italiana Valmer per a la Comunitat Valenciana i Madrid-zona Centro. En l'àmbit de la protecció, Eyma realitza instal·lacions completes de seguretat en qualsevol sector, no només en el de la màquina-eina, abastant des de la pròpia implantació fins a l'elaboració de l'estudi de seguretat previ —bé mitjançant la col·laboració amb un organisme de control ben realitzant el treball d'enginyeria de seguretat partint de el ‘know-how’ de l'empresa— així com la certificació final.

De convencional a CNC

Treballar braç a braç amb el client és fonamental per conèixer exactament quines millores o modificacions requereix la maquinària per adaptar-la a les seves necessitats de fabricació. En aquest sentit, actualment la major part del treball avui dia es dedica a la conversió de maquinària convencional a CNC, actualitzant la màquina, donant-li més anys de vida funcional. “En altres casos també hem d'actualitzar controls numèrics obsolets, màquines amb motors de CC, de fa 15-20 anys, modernitzant-les a motors de CA i millorant les seves prestacions”.

En aquest sentit, la crisi, que ha arribat com no podia ser d'una altra manera també al sector del manteniment i el servei tècnic, ha impulsat el reacondicionamiento d'aquestes per davant de la compra d'unitats noves, malgrat que inicialment, la falta de treball no feia necessari ni tan sols reparar la maquinària. “En 2011 hem tingut moltes reparacions i assistències tècniques. Malgrat ser un any fluix, asseiem les bases d'Eyma, que va néixer com S.L. al gener del passat any i ja ens estem donant a conèixer”. Uns valents que van començar amb tres persones en plena crisi i que ara ja sumen 12 empleats. “Hi ha manca d'aquest servei, moltes de les empreses, situades sobretot en el nord de la Península, han tancat o jubilat, i nosaltres volem obrir-nos pas oferint serietat i un ampli catàleg de serveis”.

De la mateixa manera, des d'Eyma Protect van ser pioners a implantar les normatives de seguretat fins i tot abans que fos obligatori, “així que vivim un boom important. Ara aquest mercat es manté i per la nostra banda hem anat ampliant serveis i productes”. Una experiència que els permet ‘atrevir-se’ a realitzar qualsevol projecte d'enginyeria de seguretat: “podem realitzar tot l'informe i l'anàlisi de seguretat, col·laborant amb un organisme de control certificat per Aenor”.

Retrofitting i actualització de sistemes d'un torn CNC
Retrofitting i actualització de sistemes d'un torn CNC.

La innovació ho és tot, però no tant

Per a Enrique, existeixen certes manques quant a innovació en determinats tipus d'empreses. “Quan en 2011 entrem en el sector de l'automoció, en empreses en les quals, en teoria, aquest hándicap havien de tenir-ho solucionat —i estem parlant d'una parc de maquinària important—, ens vam adonar que no era així. Els seus departaments de manteniment no tenen els coneixements necessaris perquè les màquines funcionessin correctament. És important innovar? Sí, quan vols treure un nou producte, una nova màquina, etc. però també és vital mantenir en condicions aquelles màquines que es disposen. I ara en Eyma estem en la fase de donar-nos a conèixer, introduir-nos en aquest mercat i anar guanyant terrè, perquè existeix molt desconeixement entre empreses, i potser tenen al costat aquella que els pot donar el servei que necessita”. Exemple d'ells és el treball que a la fi del passat any Eyma va realitzar per a un important fabricant d'acer, reconstruint-li una rectificadora de 6 metres de llarg, que després del tancament de la seva empresa de manteniment de sempre, van recórrer a l'empresa fabricadora de les màquines, una signatura japonesa que els donava assistència de manera personalitzada. “Ara ja ens coneixen i saben que a 200-300 quilòmetres tenen una empresa que els donarà suport. Però és una evidència més que falta conèixer-se mútuament empreses demandants i prestadors de serveis”.

Treballo ben fet, la millor arma

“La nostra filosofia és oferir un bon servei, seriós, solucionant els problemes del client, que ha de quedar content”. Aquesta idea ve a resumir l'esperit que Enrique transmet als seus empleats i a qui vulgui escoltar. I conscient que és necessari diferenciar-se, té clar que “per Eyma és vital poder aportar un segell de qualitat que sigui un valor afegit per als nostres clients”.

Per al seu treball, expliquen en les seves instal·lacions amb torns, fresadores i trepants, “i sobretot torns Amutio, reconstruïts o desballestats per a la seva venda com a màquina d'ocasió, a més de màquines de control numèric, també per a segona mà, algunes plegadoras, etc.”, a més de les màquines de clients en reparació o reconstrucció. “I malgrat que la crisi ha frenat ara com ara el nostre projecte de venda de màquina nova d'importació, la idea segueix en el tinter... Crear una marca pròpia i comercialitzar-la”.

Doblement valents

A més de reconvertir Recomaq a Eyma S.L. al gener de 2011, la signatura treballa, des de fa ja uns anys, amb les Administracions Públiques, com a proveïdors de la Conselleria d'Educació de la Comunitat Valenciana que, en l'últim treball, Eyma, a través de la seva divisió Protect, es va encarregar de l'adequació de més d'un centenar de màquines del parc que forma part dels centres de Formació Professional que, en la seva major part, estaven treballant sense proteccions. Un exemple més del compromís d'Eyma envers la seguretat, el manteniment adequat i el servei tècnic de professionals experimentats.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Equipamiento industrial

    10/09/2024

  • Newsletter Equipamiento industrial

    23/07/2024

Enllaços destacats

Advanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis