Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Manel Valcarce, director del Sport Business Symposium
“La crisi ha afavorit l'enginy, la creativitat i el desenvolupament de noves propostes i millores”

Entrevista a Manel Valcarce, director del Sport Business Symposium

Javier García12/02/2013
Malgrat la seva bona imatge i acceptació social, el sector del fitness al nostre país viu avui els seus pitjors moments. Les raons: la crisi generalitzada i una pujada de 13 punts en l'IVA que grava aquesta activitat, aprovada pel Govern el passat mes de setembre. Les seqüeles d'aquesta decisió no s'han fet esperar: una reducció de llocs de treball del 3,32% i una caiguda del 14% en la facturació. A més, des de la seva entrada en vigor, el 65% dels empresaris no ha realitzat cap tipus d'inversió. Manel Valcarce, director de el Sport Business Symposium, que se celebrarà a Lleida entre el 3 i el 4 de maig, explica els reptes del sector en l'actualitat i les claus per generar negoci i millorar la gestió dels centres esportius i de fitness del nostre país.
Manel Valcarce, director gerent de Valc Investment, coorganizadora del Sport Business Symposium al costat d'Esport i Oci...
Manel Valcarce, director gerent de Valc Investment, coorganizadora del Sport Business Symposium al costat d'Esport i Oci, és llicenciat en Ciències Activitat Física i l'Esport, màster en Administració i direcció de l'Esport i diplomat en Ciències Empresarials.

Quin és l'estat de salut del sector al nostre país? En quina mesura li ha afectat la crisi?

El sector esportiu i, en concret, el del fitness i l'activitat física saludable, potser el que té més concepte empresarial, gaudeix de molt bona acceptació social, principalment per la serveis que ofereix als seus clients vinculats amb objectius de salut, integració, autoestima o estètica, tan necessaris en aquests moments.

Evidentment la crisi està afectant al nostre sector, i es nota, sobretot, en el nivell d'inversions i d'obertures. Aquestes, en proporció, han disminuït, excepte en el cas del fenomen Low Cost, basat a cobrir la demanda a baix cost.

Alguna cosa positiu?

Sí, es fa necessària la diferenciació entre la competència, i això ha afavorit l'enginy, la creativitat i el desenvolupament de noves propostes i millores.

De quina manera creu que ha repercutit l'increment de l'IVA al 21% en gimnasos i centres de fitness?

Segons les dades poc halagüeños de l'I Observatori Trimestral que avalua l'impacte de la pujada de l'IVA en el sector del fitness, elaborat per la Federació Nacional d'Empresaris d'Instal·lacions Esportives (FNEID), el sector experimenta una caiguda de l'ocupació i la facturació.

Fins a quin punt?

Durant el primer trimestre de vigència des que entrés en vigor la pujada de l'IVA (setembre-novembre), s'han destruït un 3,32% dels llocs de treball per compte propi i un 7% de les ocupacions per compte d'altri. Però aquesta mesura porta més efectes aconsegueixo.

Quins?

Una disminució de facturació i de clients: la facturació dels centres de fitness ha caigut un 14% comparant amb el període anterior. Això s'explica perquè s'ha perdut un 8% de clients i perquè alguns centres han assumit directament la pujada de l'IVA, bé íntegrament o en una part.

Preocupant…

Sí, a més, segons es desprèn d'aquest I Observatori Trimestral, el 82% dels enquestats han repercutit la pujada de l'IVA als seus clients, no obstant això, l'aplicació ha estat desigual, ja que no tots els centres han aplicat els 13 punts i alguns només han repercutit aquesta pujada en determinats serveis, com els de estètica, natació o spa.

Més conseqüències?

Un dels aspectes al meu entendre més preocupants, és que un 65% dels empresaris no han realitzat cap inversió i això no afavoreix la innovació i la millora competitiva.

Un dels objectius del simposi és millorar el negoci del fitness i de l'esport. Com es pot aconseguir aquesta comesa en l'actual situació de crisi?

La clau per a la millora de qualsevol negoci és, d'una banda, la innovació i la diferenciació, i per un altre, l'optimització de costos. En el Sport Business Symposium, ens centrem a aportar recursos i experiències que millorin i fomentin la innovació i la diferenciació, a tots els nivells, ja sigui en serveis tècnics com en gestió de recursos humans, del màrqueting o simplement millorar la motivació de l'equip.

Quins són els aspectes més conflictius i importants en la gestió d'una instal·lació esportiva? Per què?

Sens dubte, podem trobar dos aspectes complexos en la seva gestió. D'una banda, el control dels costos amb dues partides molt destacades: la de personal i la de costos fixos energètics.

En aquests casos haurem d'implementar eines que millorin aquests costos, optimitzant els recursos i proposant posats d'ocupació estables amb personal qualificat que pugui desenvolupar diverses tasques dins de l'empresa.

Quin és el segon aspecte?

L'atenció al client. Més del 60% dels usuaris que es donen de baixa és per falta d'atenció. Aquest aspecte ha de millorar-se i cuidar-se amb accions de fidelització, plans personalitzats i amb clares polítiques d'empresa orientades a l'atenció i cura del client.

Afirma que la partida costos fixos energètics és un de les aspectes més decisius en la gestió d'un centre esportiu…

Sí, és un aspecte fonamental, ja que una de les partides de despeses més importants per a un gimnàs o centre esportiu són els subministraments energètics. És per això que s'estan desenvolupant nombrosos plans i accions per poder reduir aquests costos i fer-los més sostenibles. L'estalvi energètic és una mesura que s'està implantant en la gestió eficient dels centres i a tots els anivellis —llum, aigua, gas, gasoil, telèfon…—, donant pas a propostes més eficients i ecològiques.

Imagen

Quin creu que és el nivell de formació dels directius i el personal dels centres de fitness i d'esport espanyols?

Aquesta és una qüestió delicada. Actualment, al nostre país, excepte a Catalunya, no existeix una regulació per a les professions de l'esport. És a dir, qualsevol persona amb qualsevol tipus de formació o sense ella, pot ser entrenador personal. Aquest és un exemple clar de la situació.

No estan preparats llavors?

La veritat és que, en general, els professionals del sector estan altament qualificats per a l'acompliment de les seves funcions, i existeix un interès en la majoria per seguir millorant i ampliant els seus coneixements.

I en el cas dels directius, els gestors d'aquests centres?

Des d'un punt de vista directiu, cada vegada són més les persones que accedeixen a aquests llocs i tenen una formació acadèmica relacionada amb la gestió esportiva, no obstant això, sempre és necessari millorar els coneixements i adaptar-se a les noves tendències, per exemple en àrees com les vendes i el màrqueting, la gestió de recursos o l'atenció al client.

Valori el nivell d'equipament i tecnologia dels nostres centres de fitness i d'esport. Situï'ns en el context europeu.

L'equipament dels nostres centres espanyols és molt similar al del context europeu. Les signatures internacionals i espanyoles ofereixen conceptes similars en les seves propostes encara que amb diferències de qualitat i disseny.

I quant als serveis?

El nostre país és considerat com un punt innovador, on es desenvolupen noves propostes tècniques, malgrat la gran influència nord-americana, alemanya o italiana.

Què pot dir de la nostra tecnologia?

Espanya està al capdavant en desenvolupament de programari i propostes vinculades als centres esportius. Actualment, trobem aplicacions completes de gestió de clients no només econòmicament parlant sinó també en l'àmbit d'entrenament, màrqueting relacional, etc. Aquestes aplicacions ja es troben disponibles a través del mòbil de l'usuari, d'Internet i, fins i tot, són interactives en el propi centre. La tecnologia avança i el sector esportiu i de fitness no és una excepció.

El tema principal d'aquesta edició de Sport Business Symposium són els nous reptes en la gestió esportiva. Quins són?

Segurament, els reptes són els mateixos que per a qualsevol ciutadà del nostre país o per a qualsevol empresa dels sectors productius: confiança i motivació per seguir treballant i superar aquests moments. Aquest repte és un dels pilars destacats d'aquest esdeveniment, però lògicament hi ha més, i aquests són més pràctics i relacionats amb els àmbits de la gestió.

Quins són?

El màrqueting, els recursos humans, els serveis tècnics, l'atenció al client i el posicionament i la diferenciació.

Donada l'actual situació del sector que descriu, què creu que li pot aportar a aquesta indústria la celebració d'aquest esdeveniment?

L'objectiu és aportar optimisme i confiança en aquests moments. Donar eines, el consell i l'experiència de grans ponents que cada dia tracten amb situacions de crisis i d'embranzida amb els seus clients i en les seves empreses. També pretendre ser un punt de trobada per al sector, per debatre i compartir sensacions, experiència i desenvolupar negoci.

Sport Business Symposium: com millorar la gestió i generar negocio

El Sport Business Simposium pretén ser un entorn únic i pioner de reunió entre empreses del sector esportiu i del fitness. Per a això, compta amb docents experts que explicaran com millorar la gestió i generar negoci entre tots els participants. L'esdeveniment, segons explica el seu director Manel Valcarce, es dirigeix a tot aquell públic interessat a millorar personal i professionalment en l'àmbit del Management i, concretament en la gestió esportiva: directors i gestors d'instal·lacions, propietaris i empresaris, estudiants, tècnics i coordinadors, i, en general, tot aquell relacionat amb l'àmbit de la gestió empresarial.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades