Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a CNTA entrenó a una treintena de empresas de todo el país para exportar a EE UU

CNTA va entrenar a una trentena d'empreses de tot el país per exportar a EUA

25/10/2011

25 d'octubre de 2011

El Centre Nacional de Tecnologia i Seguretat Alimentària, situat en Sant Adrián (Navarra), va organitzar, juntament amb la Universitat de Clemson (EUA) una nova edició del BPCS (Better Process Control School).

En l'edició d'aquest any, 36 tècnics procedents d'una trentena d'empreses espanyoles van respondre a la convocatòria d'aquest programa de formació, obligatori per a les indústries agroalimentàries que van desitjar exportar els seus productes acidificats o de baixa acidesa a EUA.

Com a novetat, CNTA va afegir aquest any una jornada específica que es va celebrar divendres passat, dedicada a l'exportació a EUA de productes cárnicos.

Durant 4 dies, 36 tècnics d'indústries relacionades amb els sectors de transformat vegetals, plats preparats, peix, suc, làctic i carn; van assistir a més de 8 hores diàries de formació, després de les quals es van examinar de cadascuna de les àrees temàtiques estudiades per poder obtenir l'acreditació BPCS. Un exigent programa de formació que, si ho aproven, els concedirà una clau imprescindible per obrir les portes de l'exportació a EUA a les seves empreses.

Jornades de formació de CNTA
Jornades de formació de CNTA.
Estats Units és la primera economia mundial i absorbeix un 16% del total de les importacions mundials, per aquest motiu segueix sent prioritari per al sector agroalimentari espanyol i perquè, a més, té un mercat potencial per a les empreses espanyoles i les navarreses en particular.

Les tràmits per exportar productes agroalimentaris a EUA són complicats pels nombrosos requisits que marca la normativa nord-americana controlada per la FDA (Food and Drug AdministrationI). A més de comptar amb tècnics que hagin obtingut la titulació del curs BPCS, impartit per una organització homologada per l'agència americana (en aquest cas la Universitat de Clemson), l'empresa ha de registrar-se com a tal davant aquest organisme i ha de registrar i validar les seves plantes de producció i els seus processos de fabricació de productes de baixa acidesa i acidificats.

En el cas de les empreses del sector cárnico, la situació és encara més exigent i es regeix per la reglamentació establerta per la USDA (actualment només permet a 13 empreses espanyoles exportar els seus productes a EUA). Per aquesta raó, CNTA va afegir una jornada específica d'exportació per a aquest sector, que es va celebrar divendres passat 20 d'octubre en les seves instal·lacions i en la qual es va parlar dels requisits concrets per als productes cárnicos.

Amb tot, CNTA va comptabilitzar el passat any el registre davant la FDA de 104 nous productes dirigits al mercat nord-americà. Aquesta xifra suposa 34 registres més pel que fa a les xifres de 2009 i es comptabilitzen en el total de 600 expedients nacionals i internacionals que CNTA ha tramitat amb èxit des de l'any 2000, la qual cosa consolida la posició de CNTA com a entitat de referència davant la FDA quant a gestió i tramitació d'expedients d'exportació de productes alimentaris al mercat nord-americà.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades