Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Feria de Fresas y Cítricos de la Provincia de Huelva
Expocitfresa 2005

Fira de Maduixes i Cítrics de la Província d'Huelva

Antonio Bonafont31/03/2005

Convertida en aparador provincial del sector, Expocitfresa, Fira de la Maduixa i els Cítrics de la Província d'Huelva, que s'ha celebrat del 23 al 25 de febrer de 2005, arriba a la seva tercera edició com un certamen consolidat, per primera vegada amb caràcter oficial, i amb importants novetats que marquen el seu enlairament a nivell nacional i internacional.

Convertida en aparador provincial del sector, Expocitfresa, Fira de la Maduixa i els Cítrics de la Província d'Huelva, que s'ha celebrat del 23 al 25 de febrer de 2005, arriba a la seva tercera edició com un certamen consolidat, per primera vegada amb caràcter oficial, i amb importants novetats que marquen el seu enlairament a nivell nacional i internacional. La més important és la major professionalització del certamen, amb una nodrida presència de productors i exportadors  procedents de tota Espanya i de la resta d'Europa, i un salt qualitatiu en el que a les empreses presents en la mostra es refereix, amb les principals signatures del sector.

Destaca la participació de 62 empreses de primer ordre a nivell nacional, a més de la presència de signatures amb projecció internacional en cítrics i maduixes.
Han estat representats els subministraments i serveis per a cultius intensius de productes d'alta qualitat i trazabilidad, la logística comercial i els avanços tecnològics aplicats al transport combinat i a la cadena logística de distribució comercial de maduixes, taronges i altres productes peribles i l'exposició de fruites, més àmplia fins i tot que en edicions anteriors.

Així, la fruita ha seguit sent la gran protagonista i, en la mateixa línia de l'edició anterior, els productes de Huelva han estat molt presents, amb una important exposició de varietats i qualitats, a fi que la fira segueixi sent, abans de res, el punt de trobada de venedors, exportadors, compradors, comercializadores de fruita i plataformes logístiques de fruites de la província.

Es tracta que tots ells coneguin de primera mà les explotacions, instal·lacions i tècniques de control de qualitat i trazabilidad aplicades a la producció, manipulació, conservació i preparació, així com les centrals hortofrutícolas i les modernes tecnologies incorporades a Huelva al sistema logístic de conservació, distribució i emmagatzematge en moviment.

Per a això s'ha ampliat l'espai del Pavelló d'Exposicions, que compta amb una superfície d'1.800 m2, amb un segon Pavelló de 600 m2 habilitat a aquest efecte a continuació, davant la gran demanda registrada. Precisament entre els objectius de l'organització per al proper any està ampliar l'espai de la fira, pel que l'Ajuntament de Cartaya ja ha obtingut el compromís de la Junta d'Andalusia per a la construcció d'un nou Pavelló de Certàmens i Exposicions, amb la col·laboració de la Diputació Provincial d'Huelva.

Expocitfresa ha estrenat aquest any nou disseny, convertint-se en un certamen més sofisticat i en el qual han tingut un marcat protagonisme les noves tecnologies.
Amb més de 4.000 visites, la pàgina web de la Fira (www.expocitfresa.com) ha rebut consultes no només des de diferents països europeus, sinó també des d'Estats Units i Amèrica Llatina (Mèxic, Colòmbia, Uruguai i Perú). Així, Internet es converteix en el seu principal instrument de promoció a nivell mundial.

A això cal afegir els prop de 8.000 contactes que per donar a conèixer el certamen ha realitzat aquest any l'organització amb agricultors, productors, exportadors d'Espanya, importadors europeus, oficines comercials de tota Europa i Cambres de comerç de tota Espanya, Compres, empreses especialitzades en productes ecològics d'IV i V gamma, cadenes de distribució i indústria auxiliar del sector hortofrutícola,... entre uns altres.
Fruit d'aquesta intensa labor de promoció és la gran expectació que genera el certamen i que ha augmentat notablement després de la presència de la delegació de Huelva en Fruit Logística, la Fires més important d'Europa i una de les més importants a nivell mundial.

Jornades Tècniques i Sessions Professionals

Prop d'una trentena d'experts i prestigiosos ponents han participat en les Jornades Tècniques i Sessions Professionals que complementen el certamen, en les quals s'han abordat assumptes que preocupen al sector. Aquest any, les Jornades s'han dividit en dues sessions, cadascuna d'elles dedicada íntegrament a analitzar els problemes que afecten als productors de maduixes i als de cítrics, amb assumptes importants per a tots dos, com la desinfecció de sòls en la maduixa d'Huelva a partir de l'1 de gener de 2005, data en què s'ha imposat la reducció del consum de Bromur de Metil el que ha generat incertesa en el sector i davant la qual cosa s'han presentat alternatives en una taula rodona amb representants institucionals de primer nivell.

Un altre assumpte destacat ha estat l'aplicació del Programa Nacional de Control de Ceratitis Capitata, plaga que s'ha convertit en autèntica bèstia negra de les collites de cítrics. Representants de l'Administració Pública han explicat les mesures que s'estan impulsant per eradicar aquestes plagues.

Així mateix, el Control Biològic en el cultiu de maduixa, la reducció de l'ús d'insecticides i la recerca de noves alternatives, ha centrat un altre dels debats més interessants, com també és el cas de les noves tendències de l'Hortofruticultura en el s. XXI.

Les Sessions Professionals han abordat també altres assumptes d'interès, com a Sistemes Automatitzats de Trazabilidad, Serveis Poscosecha, Necessitats actuals del Mercat Hortofrutícola i Noves Tecnologies per regular la Salut i la Producció dels Cultius.

A més, s'han facilitat trobades comercials per a la projecció dels productes andalusos i s'han realitzat visites a finques per conèixer de primera mà els processos de producció.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades