Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a José Cárdenas Padilla, coordinador general de la Asociación Grupo Fashion (A.G.F.)

"La millor manera de competir no ha de ser el preu"

Entrevista a José Cárdenas Padilla, coordinador general de l'Associació Grup Fashion (AGF)

Ibon Linacisoro24/01/2011

Pot una síndria ser 'fashion'? Entenent per el terme la definició que en fa la Viquipèdia en la seva versió internacional "terme general per a un actual estil o pràctica popular, especialment en roba, calçat i accessoris", costa imaginar que una síndria ho sigui, però que a ningú li estranyi trobar-la en el seu punt de venda. Perquè existeix, és negra, sense llavors i és una marca més que consolidada que comparteix protagonisme amb altres varietats poc convencionals, la síndria groga o fins i tot el raïm sense llavor, fruites una demanda que no deixa de créixer. I és que el consumidor, cada vegada més exigent, requereix productes saborosos, sans, de qualitat i per què no, que li facin la vida més fàcil.

José Cárdenas Padilla
José Cárdenas Padilla.

La síndria sense llavors porta molt temps en el mercat. ¿Ha canviat, al llarg dels anys, l'acceptació d'aquest tipus de síndria per part dels consumidors? O es va acceptar perfectament des d'un inici?

La comercialització del meló d'Alger sense llavors dins el mercat europeu no es tracta de quelcom recent i va ser precisament dins d'aquest mercat on va ocupar un important posicionament a partir de la dècada dels noranta en els principals països d'Europa. No obstant això a Espanya aquest canvi es va resistir, i ha estat precisament a partir de l'expansió de la marca síndria Fashion quan l'hàbit en el consum de la síndria a Espanya ha passat de la síndria tradicional amb llavors cap a la síndria negra sense llavors. L'acceptació del producte per part dels consumidors ha estat progressiva, però en el cas de Fashion, no només es deu al fet de no tenir llavors, sinó a la nostra qualitat garantida, la qual cosa ha contribuït fins i tot a l'augment de síndria de manera global en Espanya, en detriment d'altres fruites.

Del consum total de síndries a Espanya, quina part correspon al meló d'Alger sense llavors? I a Europa?

El consum de síndria a Espanya en els últims anys s'ha inclinat gairebé d'una forma aclaparadora al meló d'Alger sense llavors, i en especial al meló d'Alger negre sense llavors. Pel que fa a Europa en països com ara Alemanya, França, Anglaterra, Suïssa, Bèlgica, Holanda, Països Escandinaus, Àustria o Dinamarca el consum de síndria és principalment de síndria sense llavors, mentre que en països de l'Est, Itàlia, Grècia i Portugal, la síndria amb llavors segueix ocupant un percentatge prou important del consum.

L'hàbit en el consum de la síndria a Espanya ha passat de la síndria tradicional amb llavors cap a la síndria negra sense pinyol...
L'hàbit en el consum de la síndria a Espanya ha passat de la síndria tradicional amb llavors cap a la síndria negra sense pinyol.

Quins són els principals mercats de venda dels seus síndries sense llavors? Què percentatges correspon a cada mercat?

El nostre producte inicialment va ser clarament creat per posicionar-se dins del mercat detallista nacional, el qual demanava un producte de màxima qualitat a causa de la gran desconfiança experimentada en el consum de síndria entre els anys 2000 i 2003. Així, i sempre d'una manera sostenible, el nostre creixement s'ha anat donant suport precisament en la nostra introducció en altres mercats tant nacionals, com internacionals, identificant en ambdós casos com un producte Premium i d'alta gamma.

Com s'ha comportat el consum de síndries sense llavors a Espanya ia Europa en els últims cinc anys?

En aquests últims anys, el consum de síndria sense llavors ha estat marcada per un gir total del consum de la síndria negra tradicional amb llavors cap a la síndria negra sense llavors dins el mercat espanyol. A Europa s'ha produït un important canvi en el consum de la síndria blanca sense llavors feia la síndria negra sense llavors, la qual cosa reforça el nostre concepte de qualitat, el qual ha estat capaç de vèncer importants hàbits i costums en el consum de síndria a Europa .

A més de la síndria sense llavors, quin altre tipus de síndries produeixen?

La síndria Fashion actualment és el nostre principal producte dins AGF, encara noves línies com la síndria Fashion-bio i noves línies de síndria-mini comencen a ocupar un posicionament important dins del nostre volum, ja que dins del nostre concepte de servei és de vital importància nostre compromís amb tots els consumidors, i per tant hem d'adaptar a nous hàbits de consum adaptant el nostre format i producte a aquestes noves tendències i necessitats dels nostres consumidors.

"La producció es regeix pels nostres propis protocols de qualitat dels quals són força més exigents que els propis reglaments de la CE"
A més, comercialitzen la síndria Fashion-bio i noves línies de síndria-mini
A més, comercialitzen la síndria Fashion-bio i noves línies de síndria-mini.

On es produeixen les seves síndries?

Entre AGF, els nostres principals valors són la màxima qualitat i el servei total als nostres clients. Això ens obliga a tenir un ampli calendari de producció capaç de proveir les necessitats dels nostres exigents consumidors. Tot això s'ha aconseguit gràcies a la depurada selecció de les nostres zones de producció, les quals s'estenen per pràcticament totes les zones productores de síndria d'Espanya, abastant tota la conca mediterrània incloent explotacions de Granada, Almeria, Múrcia, Alacant, València, Castelló , Tarragona, Illes Balears, i zones interiors com ara la Manxa, Sevilla, Saragossa i Osca. Tota aquesta producció es regeix pels nostres propis protocols de qualitat dels quals són força més exigents que els propis reglaments de la CE, el que ens permet garantir un diferencial de qualitat substancial pel que fa a qualsevol altra síndria del mercat.

Hi ha ara mateix alguna tendència destacable en el sector de la síndria? Si la síndria sense llavors va ser una novetat, hi ha alguna innovació recent que es pugui destacar?

La innovació ha de seguir sent un referent en el nostre treball diari dins de AGF. La presentació del producte i els nous formats marcaran part de les nostres novetats durant la propera campanya, tot això recolzat igual que a les nostres últimes campanyes en el nostre important treball en màrqueting i publicitat.

"La presentació del producte i els nous formats marcaran part de les nostres novetats durant la propera campanya"
La presentació del producte és molt important
La presentació del producte és molt important.

Quant costa, en temps i en inversió, apostar per nous tipus de productes? És la innovació la fórmula per competir amb productors més barats o també podem competir en preu?

La fórmula temps + inversió és fonamental per crear un projecte com AGF. Actualment s'ha convertit en el major consorci hortofructícola espanyol, i la marca síndria Fashion es tracta de la marca de síndria de màxima notorietat no només a Espanya sinó també a Europa. Per arribar a aquest punt és necessari un temps suficient perquè el consumidor detecti la qualitat del nostre producte, ja que aconseguir la confiança del consumidor és una cosa tremendament complicat en el món de la fruita, però gràcies a la nostra inversió en producció, en la creació de nous models de comercialització i màrqueting, sense precedents en el sector, hem aconseguit escurçar aquest períod'i aconseguir un posicionament relativament ràpid.

Des del meu punt de vista la innovació va ser el nostre punt de partida, ja que no s'ha d'oblidar que vam ser capaços d'oferir un producte innovador pel simple fet de no tenir llavors, això juntament amb ser una síndria negra, amb l'aspecte i sabor de la síndria tradicional, ens va obrir les portes dels mercats més exigents. Per tant la innovació ha de seguir sent el nostre pilar en el qual hem de recolzar si volem seguir ocupant el nostre privilegiat posicionament dins dels principals mercats. Crec per tant que la millor manera de competir amb altres productors no ha de ser el preu, sinó aspectes com el servei, especialització, màxima qualitat i garantia total.

Tota la producció es regeix per propis protocols de qualitat
Tota la producció es regeix per propis protocols de qualitat.

Empreses o entitats relacionades

Grupo AGF Fashion

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades