Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a ¿Para qué sirven las interprofesionales en el sector agroalimentario?

Para què serveixen les interprofessionals en el sector agroalimentari?

Francisco Seva, periodista agrari17/12/2013
Imagen

Són moltes les veus que estan analitzant la utilitat de les organitzacions interprofessionals en el sector agroalimentari, ja que no queda clar quin és la seva veritable funció en aquests moments de crisi econòmica, en els quals tot tipus d'organitzacions estan en dubte. Si ens cenyim particularment al sector de les fruites i hortalisses, un dels més importants en la nostra economia agroalimentària, és evident que existeixen tres entitats com són Ailimpo (Associació Interprofessional de Llimona i Aranja), amb seu a Múrcia, Hortyfruta (Associació Interprofessional de Fruites i Hortalisses d'Andalusia), amb seu a Almeria, i Interfresa (Associació de la Interprofessional de la Maduixa Andalusa), localitzada a Huelva.

Les entitats interprofessionals són vertebradors dels diferents subsectores que integren el món agroalimentari però les seves funcions haurien d'anar molt mes allà, abastant diferents funcions com la promoció, comunicació i publicitat, tres disciplines que lamentablement no s'estan exercint ben sigui per falta d'un capítol pressupostari per a aquests menesters o tal vegada per falta de consens entris els diferents subsectores que integren una entitat d'aquestes característiques. El que sí és cert és que la dimensió de les interprofessionals ha de ser més àmplia, abasten no solament accions de promoció, sinó estudis de mercats, prospecció de nous mercats d'exportació, consens per buscar un preu mínim de mercat, etc.

Queda moltíssim per fer en el terreny de les interprofessionals, cal professionalitzar molt més la gerència d'aquestes entitats i, és evident, que han de ser instruments per conciliar els diferents subsectores i no servir mai a interessos particulars. Les interprofessionals agroalimentàries han de madurar més i a força d'un treball dur, evidentment, podran desenvolupar-se molt més en tots els sentits.

Hem d'enfortir més a les interprofessionals, el sector ha de dotar-les de més serveis al servei dels seus socis i, sobretot, aprofitar el gran potencial que tenen aquestes entitats perquè serveixin com a instruments per rendibilitzar i fer més competitiu al sector agroalimentari en línies generals. Però malgrat tot això està molt clar que són molt importants i són una peça indispensable per al món agroalimentari modern.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades