Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La fruta de hueso española en busca de una verdadera vertebración sectorial

La fruita d'os espanyola a la recerca d'una veritable vertebració sectorial

Francisco Seva, periodista agrari05/07/2013
Imagen

El sector de la fruita d'os espanyola està treballant intensament per trobar una veritable vertebració sectorial a través d'una organització interprofessional. El col·lectiu de l'os nacional vol disposar d'un ens que aglutini l'oferta però en el qual hi hagi total unitat, però veient les destinacions d'altres interprofessionals com ha estat el cas d'Intercitrus, existeixen dubtes d'engegar-la si no existeix una cohesió total per part de tots els seus integrants.

Crear una interprofessional ha estat, sense cap dubte, una de les aspiracions històriques d'aquest sector però està sent reclamada activament per l'organització professional agrària Asaja Murcia, ja que es vol que la seu central de la mateixa se situï a Múrcia cabdal. No obstant això, aquest projecte de creació ha de comptar amb la integració de tots els membres del sector, perquè no ocorri com en altres organitzacions interprofessionals on no estan presents les tres organitzacions agràries.

És evident que amb la creació d'aquest ens, s'avançarà moltíssim en temes claus per al creixement de l'os espanyol com és el cas de la promoció i comunicació, s'apostarà per una major internacionalització i el sector podrà tenir una major ordenació de la seva oferta, sent aquesta una altra de les seves grans assignatures pendents. Però el veritablement important no és solament crear-la sinó que amb la seva engegada el sector pugui ser molt més competitiu i rendible en tots els sentits. A més, diverses veus d'aquest sector estan reclamant des de fa ja temps l'obertura del mercat d'Estats Units i Àsia, que són sens dubte dos importants nínxols de mercat per a la fruita d'os espanyola, que una vegada oberts poden ser comprats totalment complementaris al mercat europeu.

"El col·lectiu de l'os nacional vol disposar d'un ens que aglutini l'oferta, però en el qual hi hagi total unitat"

Creació de Marca

Un altre gran repte del sector és la creació d'una marca corporativa per al sector de la fruita d'os, que és una necessitat perquè la mateixa es pugui diferenciar de les seves més immediats competidors. És, sens dubte, un gran repte encara pendent d'assumir pels ‘actors’ de l'os espanyol.

És clar que en el sector frutícola, i particularment dins de l'os, queden moltíssims capítols pendents, però els professionals d'aquest sector tenen molta il·lusió i són molt treballadors, i si l'hi proposen i s'esforcen, podran tenir en un temps curt un col·lectiu fort, sòlid i especialment molt competitiu, malgrat la crisi econòmica que encara està suportant el nostre país.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades