Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Tractores especialistas, la máquina más completa
Fendt, New Holland, Landini, Casi IH i Same presenten les seves últimes apostes en aquest segment

Tractors especialistes, la màquina més completa

David Pou02/07/2012
Insinuar que el negoci de venda de tractors a Espanya és pròsper, seria anar a contra corrent de les xifres oficials que ofereix el mercat. Però si hi ha un tractor que al nostre país funciona, és el fruiter, i d'això són conscients la majoria de marques que treballen al nostre mercat des de fa molts anys. En aquest especial, volem fer especial recalcament en la varietat de l'oferta, tota ella caracteritzada per màquines que destaquen per la seva potència, precisió i pel confort que ofereix als seus usuaris.

200 Vari, tota la tecnologia Fendt traslladada als seus especialistes

Amb la sèrie 200 Vari VFP, Fendt pretén traslladar la tecnologia, assumida en els tractors grans als tractors especialistes. Aquests tractors combinen la màxima comoditat de la marca amb una eficàcia òptima. La sèrie de fruiters i vinyers de Fendt representa el primer tractor especialista amb transmissió contínua. Aquesta transmissió va ser dissenyada específicament per a aquest tipus de tractors eliminant per complet el molest túnel de transmissió, deixant un gran espai per al moviment de les cames. Una transmissió Vari que aconsegueix la màxima eficàcia de treball amb un consum òptim. Fins a un 10% més de rendiment per superfície gràcies a una adaptació òptima de la velocitat de treball.

Amb els seus poderosos motors Agco Sisu Power d'injecció per common rail garanteixen la màxima rendibilitat i el màxim estalvi de combustible, i això en tractors des de 70 fins a 110 CV.

Aquests tractors disposen a més d'un sistema hidràulic amb sensor de càrrega, és a dir, on només s'envia la quantitat exacta d'oli que es necessita a cada moment, fins a arribar als 76 litres per minut (opcional fins a 106 l/min), a més d'un alt nombre de distribuïdors electrohidráulicos (fins a 6 distribuïdors).

Fendt Vari es va convertir en el primer tractor especialista amb transmissió contínua
Fendt Vari es va convertir en el primer tractor especialista amb transmissió contínua.
Com en tots els tractors Fendt, l'ergonomia és una de les principals característiques, amb la possibilitat de maneig amb el joystick, de fins a 4 distribuïdors (o 3 distribuïdors i elevador), 3ª i 4ª funció auxiliar, manera automàtica de la presa de força, maneig de la transmissió, maniobra d'inversió, velocitat de tempomat i memòria de revolucions. Altres característiques d'aquesta sèrie són: opció de monocomandament en creu per al control d'altres dos distribuïdors electrohidráulicos; òptima col·locació dels comandaments de forma agrupada (distribuïdors, elevador, TDF) en el reposabrazos i manera automàtica TDF que s'activa o desactiva depenent de la posició de l'elevador.

A causa de la transmissió permanent de potència i a la parada activa, la transmissió Vari permet un alt grau de seguretat i control en els desnivells. En la gamma 200 Vari V/F/P existeixen tres versions possibles com la versió V, per a la vinya. Aquesta versió té una amplària mínima d'1,07 metres. La versió F amb una amplària mínima d'1,32 metres, destinada a explotacions fruiteres, i la versió P, amb unes dimensions mínimes d'1,67 d'amplària.

Imagen
La sèrie Fentdt Vari 200 disposa d'un equipament per a cada necessitat de treball:

-Equipament estàndard: joystick amb control de creuer i control de revolucions del motor

- Equipament Profi: joystick multifuncional, inclosa l'activació del control de creuer, control de revolucions del motor, inversor, controls de l'elevador davanter i darrere, i fins a 4 vàlvules.

New Holland presenta la seva sèrie T4000 F/N/V per revolucionar el segment d'especials

El posicionament dels nous models T4000 de New Holland, propers als 110 CV, es destina a solucionar i complir les necessitats dels clients professionals més exigents. No són únicament tres models de major potència, són significatives actualitzacions i millores en gairebé tota la gamma de producte i en tots els apartats que componen un tractor, atenent al que els clients demanden i necessiten diàriament: més prestacions hidràuliques; major seguretat; millor ergonomia; i més potència i fiabilitat de transmissions i TDF.
Imagen
New Holland inclou un nou paquet electrohidráulico ventral per a les versions cabina de tots els models T4000 F/N/V, amb tal de satisfer les demandes dels clients per un sistema hidràulic de primer nivell, per accionar sense problemes i amb les màximes prestacions i productivitat qualsevol implemento, alguna cosa molt comuna en tractors especials. El nou joystick posicionat en la consola dreta, acciona un nou bloc electrohidráulico de filtres muntats en la part ventral dreta del tractor, comandades per la nova unitat electrònica independent.

Dos interruptors a la base del joystick fan possible manejar un total de 8 sortides hidràuliques. El cabal és directament proporcional a la inclinació aplicada al joystick. És possible operar simultàniament dues sortides usant el joystick en diagonal. A més, hi ha disponibles dues connexions addicionals, amb regulador independent de cabal de 0 a 20 l/min (H), per a necessitats segons el tipus de motor en barredoras, despuntadoras, prepodadora, etc. La seva engegada es controlarà amb un interruptor específic. Amb això s'assegurés tenir sempre funcionant l'eina i tenir cabal disponible per a qualsevol demanda.

S'han introduït també dues importants millores d'ergonomia en les versions N i V. Es tracta d'una nova posició dels controls dels distribuïdors posteriors. Per deixar de donar-se en els genolls amb ells en entrar i manejar-los més còmodament, ara s'allotgen en l'aleta dreta. A més es disposa de més espai en el sòl de la plataforma per als peus de l'operador gràcies a la modificació del guardabarros posterior en la seva part baixa.

Resum gràfic de les millores introduïdes en la seriï T400 F/N/V i de les quals es poden beneficiar els agricultors
Resum gràfic de les millores introduïdes en la seriï T400 F/N/V i de les quals es poden beneficiar els agricultors.
Element de seguretat molt reconegut en zones de pendent amb tractors que sempre treballen al límit és el fre pàrquing de sèrie per a transmissions Hi-El. S'allotja en el lloc de la palanca esquerra al costat del seient on se situava el Creeper, que en cas de muntar-ho, comparteixen comandament.

Per millorar les prestacions en l'aprofitament del motor, reduir consums entorn del 5% i els nivells de soroll, s'han establert els nous ràtios de la PTO en tots els models de la gamma: 540 a 1.958 rpm (abans 2.197 rpm); 540 a 1.535 (sense canvi); i 1.000 a 2.000 (abans 2.260 rpm). També els embragatges mecànics han canviat per als models T4060, sent més reforçats.

Gràcies a les possibilitats que dóna el nou boquillero ventral electrohidráulico, també està disponible l'elevador frontal davanter per a eix SuperSteer dels models ‘F’ i ‘N’ amb controls electrohidráulicos. Dos detalls molt benvolguts i cada vegada més demandats per usuaris professionals que passen moltes hores en les seves màquines són el nou girafaro abatible, que permet posar-ho ràpidament en posició baixa per passar sota l'arbrat, i la ràdio Bluetooth amb port MP3 per a les versions cabina.

Finalment, i per als models de cabina, New Holland introdueix també el desconectador de bateria. En les versions bastidor seguirà sent mecànic.

La generació Rex, l'aposta indiscutible de Landini

La sèrie Rex és una nova generació d'especialistes. Landini, marca comercialitzada al nostre país per AgriArgo, renova la gamma millorant de forma significativa el nivell de confort, ergonomia i prestacions. Gràcies a les seves innovadores característiques, el Rex resulta ideal per a una gran varietat d'aplicacions. Disponible amb plataforma o cabina, aquest tractor expressa els seus extraordinaris dots de fiabilitat, versatilitat i maniobrabilitat en qualsevol terreny, en tot tipus de cultius especials, i amb tota classe d'aperos.

La renovada gamma està disponible amb diferents transmissions que es poden integrar amb diverses opcions de pont davanter i darrere, diferents vies i distàncies entre eixos, conformant tot això cinc versions diferents per a un total de 21 models de Rex.

Imagen
La sèrie Rex equipa els nous motors Perkins Tier 3, de 3 i 4 cilindres amb nous models equipats amb turbo-aftercooler, per garantir règims de potència constant i elevats nivells de reserva de parell motor, amb els quals es completa la renovació de la gamma. Una gamma on prestacions, funcionalitat, confort i estètica s'uneixen de forma òptima per garantir la màxima eficiència i versatilitat. Precisament aquesta és la força del tractor Landini Rex.

En ambdues està disponible el superreductor, i en la versió hidràulica l'inversor i el de-cluth permeten invertir el sentit de la marxa i canviar les velocitats sense trepitjar el pedal de l'embragatge. La transmissió mecànica base la configura una caixa del canvi de 5 velocitats, 3 gammes i el superreductor. En total ofereix 20 velocitats cap a endavant i 20 cap a enrere. Des dels 325 m/h als 40 km/h. En la versió de transmissió hidràulica a més es dota d'un Hi-L'hidràulic per a un total de 40 velocitats cap a endavant i 40 cap a enrere.

L'eix davanter de tracció és especifico per a les diferents versions: GE, F 3 cilindres, F 4 cilindres, i GT. Es tracta d'un eix de dimensions contingudes per adaptar-se a les aplicacions d'aquest tipus de tractors, robusts, amb transmissió central, blocaje del diferencial davanter hidralock i dotats de frens en bany d'oli (sistema IBS) per assegurar una excel·lent frenada en les 4 rodes. La connexió i desconnexió de la DT és electrohidráulica. Tractors que permeten uns angles de gir de fins a 55º, que es tradueixen en uns radis de gir molt reduïts.

Imagen
Des de 2 fins a 6 distribuïdors amb 12 preses hidràuliques, amb la possibilitat d'equipar reguladors de cabal, divisors de cabal elèctrics, i un joystick també elèctric per treballar amb carregadors frontals o un altre tipus d'implementos doten als Rex d'una increïble potència hidràulica. Distribuïdors del tipus simple/doble efecte, estàndard, flotant, kick out i per a motor hidràulic amb regulador de cabal. Amb l'opció de tribomba, el circuit hidràulic dels Rex s'alimenta per un cabal hidràulic de 100 l/min que es divideix en tres circuits completament independents per assegurar sempre l'alimentació a l'elevador, els distribuïdors posteriors, els distribuïdors davanters, i als serveis.

Finalment, la cabina 'Total view' compta amb una imatge exterior moderna, proveïda de quatre muntants per facilitar la visibilitat de 360º; i interior ampli, elegant i extremadament cuidat amb materials de gran qualitat i disseny. Els comandaments han estat reposicionados per brindar més espai a l'operador. El seient pneumàtic, el nou volant ajustable, la pressurització, l'aire condicionat, i molt més contribueixen a un elevat grau de seguretat i confort.

Quàntum F de Casi IH: estrets per disseny, potents per naturalesa

Els tractors especials Quàntum F de Casi IH so versàtils, permeten cuidar dels cultius i maximitzar el rendiment de la collita, tant en vinyers estrets, com en fruiters amb marcs de plantació més amples. Els nous models Quàntum 75F, Quàntum 85F, Quàntum 95F i Quàntum 105F, amb una potència nominal de 78 a 106 CV, estan dotats de les més altes especificacions.

Entre les seves característiques principals, destaquen la seguretat en el treball gràcies a la seva bona accessibilitat, seient confortable, gran visibilitat i una excel·lent ergonomia. En tots els models Quàntum F incorpora com a novetat la transmissió HI-EL, el fre de pàrquing que la bloqueja i ofereix una major seguretat, així com sistemes de doble tracció automàtica.

El 75 F és el model més compacte de la seriï Quàntum F de Casi IH
El 75 F és el model més compacte de la seriï Quàntum F de Casi IH.
Un disseny actual dotat de motors de 4 cilindres, que té com a funció principal ser molt productiu en ser capaç de treballar a baix règim i parell elevat i turboalimentados amb intercooler per aprofitar al màxim el combustible. Els tractors Quàntum F ofereixen un rendiment eficaç gràcies a la relació de canvi idònia per a totes les labors, des de treballs de precisió en qualsevol moment de la campanya, fins a les aplicacions de transport durant la recol·lecció. Dotats d'un sistema hidràulic de gairebé 100 l/min que permet l'ús dels diferents implementos, amb la possibilitat d'equipar distribuïdors posteriors, intermedis i davanters. A més, el dipòsit té capacitat per 90 litres, la qual cosa suposa una major autonomia, amb un estalvi per a l'agricultor més exigent.
Característiques dels quatre models de la seriï Quàntum F
Característiques dels quatre models de la seriï Quàntum F.

Frutteto3 ‘Hi-Steer’: l'aposta de Same cap a millors nivells de comoditat, eficàcia i manejabilitat

Parlar de Same i parlar d'especialistes és a dir gairebé el mateix, o això és el que opinen almenys des de la marca italiana. Uns especialistes amb una llarga tradició, jalonada d'importants innovacions i de contínues millores, gràcies a la qual cosa, avui, és possible presentar la nova gamma Frutteto3. Una família ben escalonada de tractors especialitzats, dissenyats i desenvolupats expressament per satisfer qualsevol exigència, tant si s'empren en fruiteres com en vinyers. Gràcies a les diferents versions per a diferents marcs de plantació, amb cabina o plataforma (diferents segons la grandària de les rodes), amb comandaments mecànics o electrohidráulicos, i amb una àmplia varietat d'equipaments (LS i GS), és possible configurar un model ideal de Frutteto3, adequat per aconseguir el màxim rendiment i treballar d'una forma òptima i professional.

Les versions S i V, gràcies a les seves dimensions reduïdes, al nou eix davanter i al nou suport adaptat, permeten reduir considerablement el radi de gir amb el que resulten fàcils de manejar i maniobrar, fins i tot en els espais més estrets i en les capçaleres més limitades.

La sèrie Frutetto3 està dissenyada expressament per satisfer qualsevol exigència, tant si s'empren en fruiteres com en vinyers...
La sèrie Frutetto3 està dissenyada expressament per satisfer qualsevol exigència, tant si s'empren en fruiteres com en vinyers.
El bastidor preformado, el nou perfil del capó, els eixos i el sistema d'adreça optimitzat garanteixen un angle de gir amb un radi de tan sol 3,4 m. La maniobrabilitat és màxima, fins i tot en les condicions més dures, gràcies a l'ocupació d'una adreça hidràulica ràpida i flexible, assistida per una bomba independent d'engranatges.

Per l'ampli angle de gir i la reduïda distància entre eixos, aquests tractors especialitzats són molt fàcils de maniobrar, fins i tot en les capçaleres més estretes. Gràcies al centre de gravetat baix i a la correcta distribució dels pesos sobre els eixos davanter i darrere, l'escassa longitud dels tractors no perjudica l'estabilitat en els pendents. La tracció és excepcional, fins i tot en els terrenys més difícils: gràcies al sistema Acte 4WD, l'operador no ha de preocupar-se de connectar/desconnectar la tracció integral. El sistema ACTE 4WD realitza aquesta operació automàticament (en funció de la velocitat d'avanç i de l'angle de gir), amb la qual cosa es millora tant la comoditat de l'operador, ja que no ha de realitzar operacions repetitives, com la productivitat.

Radio de gir del Frutteto3 de Same
Radio de gir del Frutteto3 de Same.
Per a la versió Frutteto3 es troben disponible una cabina de 28 polzades i 2 plataformes diferents muntades sobre Silent-Block, en funció dels pneumàtics triats: Constructivament posseeixen la mateixa amplària de cabina però adaptades en els guardabarros als pneumàtics de 28 i 24 polzades. Per a la versió Frutteto3 S, es troben disponibles 2 plataformes diferents muntades sobre Silent-Block, segons el pneumàtic triat: una més ampla per als pneumàtics de 28 polzades i una altra més estreta pels de 20 polzades. Aquesta última pot equipar-se amb pneumàtics de 24 polzades, amb la qual cosa s'obté una màquina baixa sense renunciar a un bon espai intern. L'àmplia superfície acristalada assegura una perfecta visibilitat mentre que les reduïdes dimensions de la cabina faciliten el pas entre la vegetació danyant-la el menys possible.

L'estructura amb quatre muntants íntegrament en vidre amb parabrisa únic sense travesser central garanteix una visibilitat perfecta sobre els 360° al voltant del tractor i un major espai per al conductor, sobretot a l'altura de la cintura, i contribueix, alhora, a millorar la pressurització de l'habitacle. L'ús de nous panells fonoabsorbentes i anti vibracions, a més d'altres solucions tècniques, com el ventilador viscós de refrigeració que redueix el soroll del motor, asseguren un gran nivell de comoditat a l'interior de la cabina.

Empreses o entitats relacionades

Agriargo Ibérica, S.A.
CNH Industrial Maquinaria Spain, S.A. - Case IH
CNH Maquinaria Spain, S.A. - New Holland AG0
Fendt - (Agco Iberia, S.A.)
Same - (Same Deutz-Fahr Ibérica, S.A.)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades