Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El encuentro técnico de Freshuelva destaca la importancia del control biológico de plagas

La trobada tècnica de Freshuelva destaca la importància del control biològic de plagues

28/06/2012

28 de juny de 2012

L'Associació de Productors i Exportadors de la Maduixa d'Huelva, Freshuelva, ha celebrat al costat de la Fundació Caixa Rural del Sud la IV Trobada Tècnic que tanca cada campanya. En ell s'ha posat de manifest la importància del control biològic de plagues en el cultiu de maduixa, una experiència que ha estat narrada pels propis agricultors. Així ho va explicar el gerent de SAT La Redondela, Antonio Martín Cabanillas, que va assegurar que l'empresa porta dues campanyes aplicant la lluita biològica amb resultats positius. Actualment, l'apliquen en el 65% de les seves hectàrees totals i participen 14 dels 17 productors. Sobre aquest tema, l'agricultor Manuel Romero ha indicat que és “la forma més sana de produir, molt eficaç i ens aporta tranquil·litat a la campanya perquè la planta reacciona millor davant qualsevol crisi”.

En la inauguració van participar el director de la Fundació Caixa Rural del Sud, Guillermo Téllez; i el gerent i el president de Freshuelva, Rafael Domínguez i Alberto Garrocho, respectivament. El responsable de la Fundació va valorar el sector dels cultius de meravella com un àrea econòmica “fructífera” de la província. Per la seva banda, el president de Freshuelva ha indicat la importància que tenen les fusions entre empreses per ser més fortes i competitius.

Imagen
Un altre dels temes analitzats en aquest fòrum tècnic han estat les novetats de les condicions del segur agrari per a la maduixa i la resta de fruits vermells de cara a la propera campanya. El president de l'associació Esagro, José Antonio Calvo, va indicar que “fa quatre anys no assegurava gairebé ningú” i en la campanya que acaba d'acabar s'han doblegat les hectàrees assegurades respecte a l'anterior i la superfície protegida és quatre vegades major que fa dues campanyes. Les pòlisses, que es poden contractar des de l'1 de setembre fins al 15 de novembre, inclouen com a novetat els cultius hidropònics (sense sòl), noves instal·lacions assegurables (capçal de reg, capçal de climatització, xarxa de reg, xarxa de climatització) i altres adversitats com la inundació per pluja torrencial, en aquest cas s'aportarà una compensació que cobreixi les despeses necessàries per a la neteja i desenrunament dels materials arrossegats.

Com en campanyes anteriors, Freshuelva organitzarà una ronda de reunions per informar als agricultors del sector sobre les novetats d'aquestes pòlisses i fer-los veure la importància de protegir les explotacions davant possibles riscos produïts per la meteorologia de cara a la propera campanya.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades