Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Universidad y empresas hortofrutícolas, juntas ante los retos del futuro

Universitat i empreses hortofrutícolas, juntes davant els reptes del futur

17/05/2012

17 de maig de 2012

La universitat i les principals empreses del sector agroalimentari d'Almeria van mantenir el passat 16 de maig un desdejuni de treball que continua amb els contactes que ja es van establir en la passada edició de la Fira Expo Agro, quan es realitzant dues 'Taules Universitat-Empresa', una sobre comercialització i una altra dedicada a l'anàlisi de noves varietats hortofrutícolas. La cita, promoguda a instàncies del rector de la UAL, Pedro Molina, ha servit perquè les empreses coneguin el treball que, en matèria agroalimentària, està desenvolupant la universitat, que forma part del Campus d'Excel·lència Internacional Agroalimentari, ceiA3.
Imagen
Aquesta trobada tracta de buscar un efecte sinergia entre la UAL, els centres d'investigació, l'administració autonòmica i les empreses per afrontar els nous reptes als quals s'enfronta el sector agroalimentari. Un dels assumptes que s'han posat sobre la taula, i que ha estat recolzat de forma unànime per tots els participants, ha estat que les empreses han d'orientar-se obligatòriament cap a la introducció de polítiques de R+D+i, buscant un avantatge competitiu enfront dels seus competidors més enllà de les disminució dels preus o la baixada dels costos de producció. En aquest sentit, els representants de les empreses han sol·licitat que la investigació que es fa en la UAL sigui una “investigació aplicada” per resoldre i afrontar els reptes als quals s'enfronta el sector.
L'àmbit de col·laboració de les empreses del sector amb la Universitat és molt ampli, segons ha destacat el Rector, que ha incidit que “aquest tipus de reunió ajudarà al fet que aflorin les demandes i necessitats de les empreses per reorientar així la cooperació de la Universitat i dels centres d'investigació”.
En la trobada han participat, per part de la universitat, el Rector, Pedro Molina, el vicerector d'Investigació, Desenvolupament i Innovació, José Luis Martínez Vidal, el vicerector de Planificació, Qualitat i Relacions amb l'Empresa, Manuel de la Font, i el director del Centre d'Investigació en Biotecnologia Agroalimentària, Bital, Rafael Lozano.
L'administració autonòmica ha estat representada per José Antonio Salines, delegat provincial en funcions d'Agricultura i Pesca de la Junta d'Andalusia, Javier de les Neus, president de l'IFAPA, i José Gabriel López Segura, director del centre Ifapa de la Mojonera.

Per part de les empreses, han participat representants d'Anecoop, Fundació Mediterrània, Suca, SCA, ; Agruapejido; Cabasc, SCA; Vegacañada; SAT Ferva; Unica Group; Agrobío; Parquenat; SAT Les Hortichuelas; Hortyfruta; Agroponiente; Hortofrutícola Costa d'Almeria, S.L.; Vicasol; Hortamar; Murgiverde, SCA; Ecohal i Costa de Níjar, SAT.

Cada empresa ha tingut l'oportunitat de, a través d'un formulari, fer peticions i suggeriments amb els assumptes que considera més prioritaris i en els quals veuen necessària la participació de la universitat. L'anàlisi de totes aquestes peticions donarà lloc a futures trobades sectorials entre les empreses i els grups d'investigació especialitzats en les temàtiques propostes.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades