Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Científicos del CSIC presentan en el Fórum Bayer Agro Servicios un sistema que detecta la verticilosis del olivo en vuelo

Científics del CSIC presenten en el Fórum Bayer Agro Serveis un sistema que detecta la verticilosis de l'olivera en vol

08/05/2012

8 de maig de 2012

El Fórum Bayer Agro Serveis, celebrat en Lucena (Còrdova), va anar l'escenari de la presentació d'un innovador sistema de teledetecció de la verticilosis en olivar, fruit de la col·laboració entre els investigadors del CSIC Juan A. Navas i Pablo J. Zarco. El sistema, el nom tècnic del qual és el de 'teledetecció hiperespectral i tèrmica d'alta resolució per a la detecció de la verticilosis en olivar', posa a la disposició del sector de l'olivar una eina “que permet de forma ràpida, fiable i reproduïble la detecció primerenca de la malaltia, així com la quantificació dels danys causats per la verticilosis”, segons va explicar Juan A. Navas en la presentació del projecte.

L'investigador del CSIC a Còrdova, Juan A. Navas va detallar que aquest sistema consisteix a mesurar la radiació on l'ull humà no veu, gràcies a sensors. Els resultats d'aquests mesuraments permeten “mitjançant anàlisis d'imatges detectar les deficiències nutricionals, estrès hídric o malalties”. La principal aportació d'aquest treball és que “les imatges obtingudes permeten identificar cada arbre d'una parcel·la, per la qual cosa l'estimació de l'estrès o la identificació de la malaltia la realitzem arbre a arbre per a extensions entre diversos centenars fins a milers d'hectàrees”. El sistema facilita a l'agricultor i als tècnics agrícoles la identificació de la malaltia d'una manera ràpida i senzilla i posa a la disposició de dites professionals “mètodes de control biològic i criteris per a la selecció de parcel·les de cultiu i sistemes de maneig que afavoreixin la qualitat biològica de sòl i disminuir el risc a la malaltia”, segons Juan A. Navas. Asímismo, el professor Navas ha confirmat que aquesta tecnologia permet “detectar oliveres que poden estar infectats amb el fong causant de la verticilosis quan l'arbre encara no mostra símptomes visibles de la malaltia o que estan en les fases més inicials del seu desenvolupament”.

D'izda. a dta...
D'izda. a dta.:Serafín Pérez, delegat regió Sud de Bayer CropScience; Francisco Gómez, regidor d'Agricultura de l'Ajuntament de Lucena; Rolf Deege, director General de Bayer CropScience Iberia; Juan Navas, investigador del CSIC; Juan Pérez, alcalde de Lucena; i Fernando Fernández, director de vendes de Bayer CropScience.
Serafín Pérez, fefe Regional de Bayer CropScience a la regió Sud, va insistir en la importància que pot adquirir aquest sistema per prevenir l'expansió de la malaltia “ja que proporciona als agricultors i tècnics agrícoles una eina bàsica per a la presa de decisions. La verticilosis de l'olivera és una malaltia que en estadis avançats obliga a arrencar els arbres, per la qual cosa una detecció a temps permetrà salvar exemplars d'olivera i evitar el contagi”.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades