Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a 'Desarrollo Sostenible en España. Situación y perspectivas', a debate en el Real Jardín Botánico de Madrid
III debat del Fòrum Permanent de la Sostenibilitat

'Desenvolupament Sostenible a Espanya. Situació i perspectives', a debat en el Real Jardí Botànic de Madrid

HorticomNews16/07/2005

16 de juliol de 2005

El saló d'actes del Real Jardí Botànic (CSIC) acollirà a partir de les 19,00 hores del proper dijous 21 de juliol el tercer debat del Fòrum Permanent de la Sostenibilitat, dedicat a el “Desenvolupament Sostenible a Espanya. Situació i perspectives”.

El saló d'actes del Real Jardí Botànic (CSIC) acollirà a partir de les 19,00 hores del proper dijous 21 de juliol el tercer debat del Fòrum Permanent de la Sostenibilitat, dedicat a el “Desenvolupament Sostenible a Espanya. Situació i perspectives”.

El fòrum és una iniciativa del CSIC i de l'Oficina Econòmica del President del Govern, que se celebra els tercers dijous de cada mes i està coordinat per l'Observatori de la Sostenibilitat d'Espanya. Aquest Fòrum propicia la participació del món universitari i científic, així com dels agents econòmics i socials, que aporten els seus punts de vista sobre temes clau. Les conclusions d'aquest Fòrum serveixen per elaborar informes independents que es converteixen en un element indispensable per a la presa de decisions per avançar cap al desenvolupament sostenible en l'àmbit de diferents polítiques públiques.

Aquest tercer fòrum, “Desenvolupament Sostenible a Espanya. Situació i perspectives”, explicarà com convidats amb: Antonio Serrano. Secretari General per al Territori i la Biodiversitat Ministeri de Medi ambient. Sotsdirector de l'Oficina Econòmica del President del Govern. Juan Alfaro. Secretari General del Club d'Excel·lència en Sostenibilitat. Manuel Garí. Gerent de la Fundació ISTAS de CC.OO. Joaquín Araujo. Periodista i Comunicador. El moderador serà Domingo Jiménez-Beltrán, Director de l'Observatori de la Sostenibilitat a Espanya.

Els ponents debatran sobre el desenvolupament sostenible a Espanya tenint en compte el recentment presentat informi Sostenibilitat a Espanya 2005, un informe pioner en el seu gènere, analitza les dimensions econòmica, social i ambiental del desenvolupament a Espanya. Està compost per 55 indicadors que serveixen per analitzar els diferents aspectes del desenvolupament amb vista a veure si progressem o no en matèria de sostenibilitat.

Es tracta, en primer lloc, de visualitzar si hi ha àrees crítiques o condicions que per si mateixes impedeixin aquest progrés (Banderes Rojas) i si finalment el creixement espanyol aconsegueix aportar major qualitat de vida i per a una majoria creixent dels espanyols, amb menor ús de recursos i menor degradació mediambiental. Això és el que es coneix com a dissociació o desacoblament entre el creixement, l'ús de recursos i la degradació ambiental, i que és la referència clau de la Declaració sobre Desenvolupament Sostenible aprovada en el Consell Europeu d'aquesta setmana.

L'informe Sostenibilitat a Espanya 2005 s'articula a través d'indicadors, analitzant el seu grau de maduresa i representativitat, la rellevància que té a l'efecte de la sostenibilitat, i la seva situació i evolució previsibles. Finalment realitza una valoració quant al distanciament o a l'avanç respecte als objectius existents

A part de detectar els nombrosos indicadors que mostren situacions crítiques (Banderes Rojas) l'informe Sostenibilitat a Espanya 2005 analitza el que es consideren la 5 àrees prioritàries en les quals conflueixen indicadors en situació crítica i que són bàsiques per a l'assoliment dels 3 objectius de la Sostenibilitat que són: prosperitat econòmica, cohesió social, i ús racional de recursos i protecció del Medi ambient.

Les 5 àrees en les quals se centra una anàlisi molt crítica, puix que mostren com des de lluny el model de desenvolupament en curs està de la senda de la sostenibilitat, són: 1. Prosperitat econòmica amb matisos (raons per al canvi cap a un model econòmic de futur), 2. Cohesió social (arguments per a una societat inclusiva), 3. Energia i canvi climàtic (necessitat de major eficàcia i eficiència energètica i d'una dràstica reducció de gasos d'efecte hivernacle), 4. Transporti - Turisme - Territori (les tres Tes: un desafiament únic per al gran patrimoni terr

* L'Observatori de la Sostenibilitat a Espanya (GOSI) és un projecte independent amb seu a la Universitat d'Alcalá (Alcalá d'Henares, Madrid). Inicia les seves activitats com a resultat d'un conveni que subscriuen el Ministeri de Medi ambient, la Fundació General de la Universitat d'Alcalá i la Fundació Biodiversitat.

Aquest fòrum servirà per a l'elaboració de conclusions i informes, i a més proposarà el tema de debat per al següent Fòrum.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades