Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Repsol YPF renueva su acuerdo de colaboración con la Universidad de Valladolid
Consolida 15 anys de col·laboració entre Universitat i empresa per a la investigació a l'àrea química

Repsol YPF renova el seu acord de col·laboració amb la Universitat de Valladolid

HorticomNews21/07/2005

21 de juliol de 2005

Repsol YPF i la Universitat de Valladolid han renovat avui el seu acord de col·laboració per a la  recerca i desenvolupament a l'àrea química, consolidant així l'estreta relació que ambdues entitats mantenen des de fa quinze anys.

L'acord abasta la recerca en temes de química aplicada a la millora de l'agricultura i consisteix en l'estudi i la caracterització estructural de plàstics agrícoles  desenvolupats per Repsol YPF mitjançant diferents tècniques d'exposició.

La relació  entre la Universitat de Valladolid i Repsol YPF és un excel·lent exemple de la col·laboració a llarg termini que beneficia a empresa i universitat, amb la finalitat de conjuminar els dos aspectes necessaris per a l'avanç tecnològic: un coneixement profund de tècniques analítiques i suport teòric, aportat per la Universitat de Valladolid i la seva aplicació pràctica en nous productes de millors prestacions, per part de la companyia.

Fruit d'aquesta col·laboració, la Universitat de Valladolid aconsegueix una formació del seu personal investigador més enfocada a la realitat del món empresarial, i al mateix temps Repsol YPF pot seguir liderant el camp dels plàstics en agricultura amb l'ajuda dels desenvolupaments tecnològics duts a terme per la Universitat.
 
En l'acte de la signatura, que ha tingut lloc en el Palau de Santa Creu de Valladolid, han estat presents el rector de la Universitat de Valladolid, Jesús María  Sanz Serna, el Director Química Europa i resta del món de Repsol YPF, Antonio Gomis Sáez i el professor de la Universitat de Valladolid  Fernando Rull, coordinador de la labor de recerca.

Informació complementària

Universitat de Valladolid. El grup de recerca de Cristal·lografia i Mineralogia de la Universitat de Valladolid treballa des de fa més de 25 anys en la caracterització estructural de materials, usant tècniques de difracció i tècniques espectroscòpiques, amb especial interès en l'espectroscòpia Raman. Els camps d'aplicació d'aquest coneixement han estat, els cristalls i minerals i els polímers. Actualment l'interès del grup se centra, d'una banda, en el desenvolupament de tècniques espectroscòpiques d'anàlisi mineral en connexió amb l'exploració espacial i concretament amb programes d'exploració de Mart i per un altre, en l'estudi del comportament estructural de films de polímers empleats en agricultura, en el si d'una àmplia col·laboració amb Repsol YPF.

Repsol YPF és capdavantera en la fabricació de plàstics compostos per a la seva transformació en films per a l'agricultura. Els films s'utilitzen com coberta en hivernacles per obtenir majors collites, més freqüents i precoces i de major qualitat en èpoques de l'any on d'una altra forma seria impossible. A més, els films protegeixen als cultius de les inclemències del temps. El fort compromís de Repsol YPF amb la recerca, el desenvolupament i la innovació ha proporcionat en els plàstics per a l'agricultura, significatius avantatges basats en una tecnologia i know-how propis.

Entre els treballs realitzats pels equips formats per la Universitat de Valladolid i Repsol YPF al llarg d'aquests 15 anys, cal destacar els següents:

  • Estudio del balanç tèrmic en hivernacles en climes freds, com el de Castella-Lleó, coberts amb diferents tipus de films tèrmics.
  • Caracterització de polímers base i films agrícoles comercials.
  • Es van estudiar les propietats estructurals dels films agrícoles, i el paper que juguen els additius en les seves propietats físic-químiques.
  • Estudio d'envelliment de films agrícoles sota condicions mediambientals de radiació i temperatura.
  • Destaca el desenvolupament d'una metodologia d'assaig en laboratori amb nous paràmetres que reprodueixen fidelment les condicions reals dels materials en el seu ús en camp.
  • Dissenyo, muntatge i posada a punt realitzat per la Universitat de Valladolid d'un espectròmetre Raman modular acoblat per fibra òptica, dedicat a l'estudi de films multicapa al Centre de Tecnologia de Repsol YPF a Madrid.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades