Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Primer boletín estadístico de valores de tractores de ocasión
Publicat per Ganvam

Primer butlletí estadístic de valors de tractors d'ocasió

Juan Antonio Sánchez Torres08/07/2005

8 de juliol de 2005

Primera publicació que estableix una informació exclusivament estadística, i per tant objectiva, basada en informacions reals recollides per una empresa independent, de les vendes de tractors usats produïdes per concessionaris i compravendes de tota Espanya.

L'Associació nacional de venedors de vehicles a motor, reparació i recanvis (Ganvam) ha publicat i difós entre els seus associats el primer nombre de el “Butlletí estadístic de valors de tractors agrícoles d'ocasió”, publicació pionera que, per primera vegada facilita aquesta informació.

El Butlletí recull diferents tipus de tractors classificats per marques i models i estableix diferents camps per a cadascun d'ells: any de primera matriculació, potència homologada o potencia motor (expressada en tots dos casos en cavalls de vapor), tracció simple o doble i tipus d'estructura (bastidor o cabina).

Finalment, el Butlletí recull, per a cadascuna de les variables anteriorment indicades, l'antiguitat del tractor: vehicles matriculats en 2004; 2003; 2002-2001; 2000-1998; 1994-1997; 1993-1989; 1988-1983; 1982-1979. Aquesta classificació temporal es deu al fet que, en aquest tipus de vehicles, el procés de devaluació té un ritme més ràpid els primers anys per estabilitzar-se en anys successius.

Obtenció i tractament de la informació

Per garantir el total criteri estadístic del valor dels tractors usats, Ganvam ha confiat el treball a la consultora Precisa Research, signatura que posseeix una dilatada experiència en aquest tipus de treballs. Durant mesos, tècnics de Precisa Research van analitzar el mercat (marques, àrees geogràfiques i xarxa de distribució de cada marca) i van dissenyar una mostra tenint en compte les vendes de tractors usats a cada àrea. Finalment, van elaborar un panell format per 200 concessionaris de tota la geografia espanyola i que distribueixen la pràctica totalitat de les marques de tractors que es comercialitzen al nostre país.

El Panell indicat, representa prop del 30% dels punts de venda, la qual cosa és un percentatge molt elevat, tenint en compte les dimensions d'aquest sector, i a més, al seu torn, suposa més del 40% de les vendes d'aquest tipus de vehicles produïdes.

“La importància d'aquest Butlletí és que precisament no conté estimacions o valoracions subjectivament planificades per una associació o sector determinat” afirma el president de Ganvam, Juan Antonio Sánchez Torres.
Ganvam espera que el sector doni un bon acolliment a aquest Butlletí, que s'editarà semestralment i que es distribuirà únicament entre els afiliats de Ganvam que es dediquin a la distribució de maquinària agrícola. Aquesta associació preveu que els tractors siguin tan sols el començament d'un projecte més ambiciós que s'estengui en un futur proper a altres màquines agrícoles.

Mercat de tractors usats

Aquest nou Butlletí és, segons el parer de Ganvam, un nou i valuós servei per als seus associats del sector de maquinària agrícola, pels quals representa un veritable problema donar sortida al gran estoc de tractors usats del que disposen. En aquest sentit, cal recordar que el mercat de tractors usats va superar amb escreix al de nous en 2004. Segons dades del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació l'any passat van canviar de titularitat un total de 22.734 tractors usats, mentre que es van inscriure en els registres oficials 19.881 nous.

“Creiem que aquest Butlletí té molt interès per als distribuïdors de maquinària agrícola espanyols, els qui podran utilitzar també la resta dels serveis que Ganvam proporciona als seus afiliats: dades estadístiques, circulars mensuals, assessoria jurídica gratuïta, formació professional, pàgina web, jornades professionals, etc.”, assegura el President de Ganvam.

Ganvam és una associació d'àmbit nacional, sense ànim de lucre i que engloba en aquests moments a prop de 10.000 empreses del sector d'automoció, dedicades a la venda i posventa de vehicles de tot tipus.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades