Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Novedades en técnicas agrícolas y sistemas de riego en Fame 2005
Vigesimo segona edició de la Fira Agrícola del Mediterrani

Novetats en tècniques agrícoles i sistemes de reg en Fame 2005

Alicia Rubio12/05/2005

12 de maig de 2005

La vigesimo segona edició de la Fira Agrícola del Mediterrani- Fame 2005 es desenvolupa fins a el diumenge 15 de maig en el recinte firal Ifepa de Torre Pacheco. Es tracta d'una trobada que reuneix a més de 200 empreses del sector les novetats del qual congreguen a més de 55.000 persones durant els 4 dies de celebració.

La vigesimo segona edició de la Fira Agrícola del Mediterrani- Fame 2005 es desenvolupa fins a el diumenge 15 de maig en el recinte firal Ifepa de Torre Pacheco. Es tracta d'una trobada que reuneix a més de 200 empreses del sector les novetats del qual congreguen a més de 55.000 persones durant els 4 dies de celebració.



El progrés ha arribat al camp millorant les condicions de treball, i aquestes novetats tecnològiques són  les que s'ofereixen al sector agrícola en cada edició d'aquesta fira tècnica i monogràfica. Atarfil presenta un sistema de coberta fixa de basses per evitar l'evaporació per malla d'ombrejo. Es tracta d'un producte relativament nou que s'està implantant sobretot en el sud-est espanyol i en l'arc Mediterrani. La malla de doble capa és vàlida per cobrir basses, canals o dipòsits,  permetent estalviar més d'un 80% d'aigua que es perd en l'evaporació. Aquest sistema denominat està format per una malla teixida de doble capa i alta resistència, amb alt percentatge d'ombrejo i gran capacitat d'evacuació d'aigua de pluja.

El cultiu hidropònic que presenta Grodan Med utilitza substrat i llana de roca per a hortalisses i ornamentals en hivernacle. Aquest sistema permet optimitzar els recursos hídrics i obtenir uns productes de major qualitat.

A la Regió de Múrcia es treballa principalment amb pebrots, tomàquets, calabacin o albergínia. El sistema tradicional de cultiu no pot mesurar les necessitats hídriques del cultiu i gràcies al cultiu hidróponico tot el porceso queda controlat.

El nivell altament professionalitzat proporciona gran satisfacció als quals acudeixen a la recerca dels més nou, els productes d'última generació, aquells que s'adapten a les exigències del mercat. I és que, la fira Agrícola del Mediterrani ajuda a la comercialització de productes, convertint-se en la millor plataforma per exposar totes les novetats en tècniques agrícoles i sistemes de reg. També persegueix incentivar a l'agricultor perquè efectuï una constant renovació de la seva tècnica i no quedi endarrerit enfront de la forta competència.



La recerca està present en Fame 2005 a través de Cifactia (Centre de Recerca i Formació Aplicada a Cultius Intensius amb Tecnologia Avançada). S'ocupen a realitzar assajos varietales amb substrats, llavors, regs però la recerca més demandeu és aquella relacionada amb els hivernacles. El stand presenta tot el procés d'hivernacle des de l'engegada del mateix fins que arriba al final del cicle de producció i exportació. Cifacita es dedica a buscar solucions als problemes que afecten a l'agricultura del país i aconseguir una agricultura eficient per al cultiu intensiu.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades