Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Bajo consumo de frutas y hortalizas en las familias con jóvenes menores de edad
Estudi elaborat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació

Sota consum de fruites i hortalisses en les famílies amb joves menors d'edat

Horticom News06/05/2005

6 de maig de 2005

Segons aquest estudi elaborat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), les llars monoparentals consumeixen més productes hortofrutícolas que aquells en els quals hi ha nens menors de 17 anys. Aquesta dada que reflecteix els mals hàbits alimentosos dels joves espanyols, entre els quals cada vegada està més present l'obesitat.

El Panell de Consum alimentari 2004 evidència el baix consum de fruites i hortalisses en les famílies amb joves menors d'edat
Segons aquest estudi elaborat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), les llars monoparentals consumeixen més productes hortofrutícolas que aquells en els quals hi ha nens menors de 17 anys.

 

Aquesta dada que reflecteix els mals hàbits alimentosos dels joves espanyols, entre els quals cada vegada està més present l'obesitat.

La despesa total en alimentació de les llars espanyoles en 2004 va créixer un 5% respecte a l'any anterior aconseguint la xifra de 54.231 milions d'euros. Aquestes dades es desprenen d'un estudi que ha realitzat el MAPA per conèixer els hàbits de consum del nostre país, basant-se en una mostra de 6.000 llars que apunten amb un lector làser totes les seves compres en alimentació.

Quant al consum de fruites i hortalisses, les xifres es mantenen estables en general registrant-se un petit descens en la despesa en hortalisses i patates i un augment en el de fruites fresques. Els quilos consumits han augmentat lleugerament en tots dos productes, per la qual cosa la situació anterior s'explica per a l'augment o descens dels preus al mercat. De la despesa total en alimentació, el 2% pertany a fruites i hortalisses transformades, 5% a hortalisses fresques i el 7% a fruites fresques. En concret, la despesa mitjana per càpita de les llars espanyoles en 2004 va ser de 77,5 euros en hortalisses, 112, 2 euros en fruites, 15,3 euros en Patates fresques i 24,1 en fruites i hortalisses transformades.

De les dades estadístiques facilitades pel MAPA crida l'atenció que siguin les comunitats tradicionalment productores de fruites i hortalisses les que menys consumen aquest tipus d'aliments. Andalusia, Canàries i Múrcia per exemple, se situen per sota de la mitjana nacional en el consum de fruites fresques. El consum total d'hortalisses a Espanya va ser de 2.372.987 quilos i 3.917.592 en fruites. La quantitat consumida de patates fresques va ser d'1.034.513 quilos. Concretament, els aliments més consumits van ser taronges, pomes, plàtans, melons i tomàquets, a més de patates. Aquest estudi ha comparat a més les dades de consum de l'INE de 1958 amb els de el Panell d'Alimentació 2004 rebel·lant interessants canvis que s'han produït en l'estructura de la despesa en alimentació en aquest període; perdent valor el pa, els cereals, grasses i ous i incrementant-se el pes de la carn, el peix, les fruites, la llet i els plats preparats.

Hàbits de consum

D'altra banda, cal destacar que, segons el cicle de vida de la llar, els adults independents o sense fills i persones retirades són els majors consumidors de fruites i hortalisses fresques mentre que el consum de pares amb fills menors de 17 anys és bastant menor. Aquest fet posa de manifest el canvi en la dieta de joves i adolescents que ara consumeixen més grasses i productes de pastisseria industrial que fa uns anys. Com a conseqüència, cada vegada és més freqüent l'obesitat infantil al nostre país, un problema pel qual s'haurien de prendre mesures com fomentar el consum de fruites i hortalisses, aliments rics en vitamines indispensables en una dieta sana i equilibrada.

Quant als hàbits de compra d'alimentació fresca, els consumidors espanyols segueixen preferint les tendes tradicionals en un 46,6% (encara que hi ha un petit descens respecte a l'any anterior) i els supermercats en un 31,3%, percentatge que ha registrat un lleuger augment. El consumidor és encara reticent a comprar productes frescos en les grans

Article publicat en http://www.terraagraria.com

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades