Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los sistemas de información de centros gestionan la vida de una empresa
Les xarxes de dades, les estacions de treball i els servidors fan possible la interconnexió dels punts de treball

Els sistemes d'informació de centres gestionen la vida d'una empresa

HorticomNews04/04/2005

4 d'abril de 2005

Podem afirmar sense arribar a equivocar-nos, que avui dia no es concep una empresa sense un Sistema d'Informació que gestioni i emmagatzemi tota la seva documentació corporativa. Grup Hispatec és l'empresa d'Almeria que ofereix la infraestructura necessària per adaptar a una organització a les exigències de les noves tecnologies de la informació.

Podem afirmar sense arribar a equivocar-nos, que avui dia no es concep una empresa sense un Sistema d'Informació que gestioni i emmagatzemi tota la seva documentació corporativa. Grup Hispatec és l'empresa d'Almeria que ofereix la infraestructura necessària per adaptar a una organització a les exigències de les noves tecnologies de la informació.

Un Sistema d'Informació, principalment es basa en les següents tecnologies:

D'una banda està la xarxa de dades, que està definida localment en l'empresa i que es coneix amb el nom abreujat de LAN (Local Àrea Network). Es compon de la infraestructura de cablejat necessari per cobrir tots els punts, així com l'electrònica de commutació que concentra tots aquests (Switches).

D'altra banda estan les Estacions de Treball, que estan connectades a la LAN, enllaçant-se a cadascun dels punts definits. Les estacions de treball són usades per cada usuari de l'organització, per generar i tractar la informació.

Finalment, apareixen els Servidors. També connectats a la LAN. Són usats per concentrar i emmagatzemar tota la informació corporativa. L'ideal en el  tractament de la informació, és que les estacions de treball emmagatzemin i tractin la informació, en els servidors corporatius, unificant i homogeneïtzant així, aquesta informació.

El tenir un únic punt de magatzematge i tractament facilita que la informació sigui única per a tota l'organització, eliminant les múltiples versions de la mateixa, que poden existir en organitzacions descentralitzades, que porten a falsejar dades. També permet que es pugui definir un mètode d'accés a la informació normalitzat, de manera que els usuaris accedeixin ràpidament a la mateixa, optimitzant els seus temps de tractament. A més, el comptar amb un únic punt d'emmagatzematge ofereix la possibilitat que es pugui definir una correcta política de còpies de  seguretat, de manera que la informació quedi salvaguardada.

Moltes delegacions

Les empreses que disposin de moltes delegacions estableixen un sistema d'interconnexió de LANs, de cadascun dels centres de treball. Amb aquesta acció, es crea una única Xarxa Privada Virtual, composta pel conjunt de les diferents LANs, dels centres connectats. Aquest sistema és l'anomenat VPN (Virtual Private Network).

Hi ha diverses tecnologies de creació de VPNs depenent dels amples de banda necessaris, els costos d'instal·lació, els temps d'amortització dels mateixos i la viabilitat del projecte, entre uns altres. Podrem optar per unes o unes altres.

Per tenir un criteri millor per decidir podem analitzar els seus avantatges i inconvenients:

En la interconnexió a través d'esteses existeixen dos tipus de cablejats. El de coure en parell trenat,  on l'ample de banda que es podria aconseguir és de 100 Mbps, de manera estàndard, o 1000 Mbps, depenent del tipus de cablejat usat i de mòduls en Switches (GigaEthernet TX). Aquesta tecnologia té una limitació quant a distàncies, aquesta és: 100 metres d'estesa de cable (superat est caldria col·locar electrònica d'amplificació). La segona opció és la fibra òptica, on l'ample de banda que es podria aconseguir és 1000 Mbps., i depenent del tipus de Fibra, es poden aconseguir distàncies de Quilòmetres. En aquesta tecnologia, com cal realitzar una estesa de cablejat privat, no sempre serà possible realitzar-la (dependrà de la proximitat i ubicació dels centres).

La interconnexió a través de tecnologies sense fils consisteix a utilitzar Punts d'Accés sense fils, la interfície del qual LAN, es connecta a la Xarxa d'Àrea Local a connectar, i la interfície sense fil de la qual, es connecta a una antena, que emet i rep senyal, de l'altra, situada en l'altre centre a connectar. Aquesta tecnologia, està subjecta a estudi de viabilitat de projecte, ja que depenent de les condicions orogràfiques del terreny i altres factors, pot ser viable o no.

La interconnexió a través d'un operador consisteix que un proveïdor de serveis, ofereix la seva infraestructura de connexió, per establir les tecnologies d'interconnexió de seus. Aquestes poden ser: Xarxa Telefònica Commutada, també cridada RTB (Xarxa Telefònica Bàsica). Aquesta, actualment, està en desús, a causa del seu escàs ample de banda, que fa impossible un trànsit fluid de dades.  Xarxa Digital de Serveis Integrats (RDSI) i  Asimetric Digital Suscriber Line (Línia Digital de Client Asimètrica,  ADSL). Aquest servei, que es pot instal·lar, bé sobre una línia RTC, bé sobre una línia RDSI, ofereix connectivitat asimètrica (diferent ample de banda d'entrada que de sortida). Actualment, dins d'aquesta modalitat de connexió, és el més utilitzat, a causa del seu major ample de banda.

Els amples de banda aconseguits en aquesta modalitat de connexió, sempre són inferiors als altres anteriorment comentats. També, cal reflectir, que aquestes tenen un cost recurrent, a causa del lloguer de circuit que cal realitzar a l'operadora. Com a contrapunt, aquesta tecnologia, sempre es podrà utilitzar, ja que l'operador, pot oferir connectivitat en qualsevol punt.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades