Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La VII edición de Firagri se celebrará en Figueres, del 11 al 13 de marzo
Un sistema de climatització geotèrmic solar que recentment ha rebut un premi d'investigació mediambiental serà una de les novetats presents en la fira

La VII edició de Firagri se celebrarà a Figueres, de l'11 al 13 de març

HorticomNews19/01/2005

19 de gener de 2005

La setena edició de Firagri (la Fira Agrícola i Ramadera de les comarques de Girona), l'única d'aquestes característiques que s'organitza en la demarcació de Girona, tindrà lloc a la ciutat de Figueres (Alt Emporda, Girona) del dia 11 al 13 de març de 2005.

Firagri pretén ser un gran aparador per mostrar les últimes novetats en matèria de maquinària, productes i serveis destinats a les activitats agrícola i ramadera i també vol convertir-se en un punt de referència i trobada per als professionals dels sectors representats en el certamen.

La fira ocuparà uns 30.000 metres quadrats de terreny i s'espera la participació d'uns 120 expositors. La primera edició de Firagri va tenir lloc l'any 1999. El nombre d'expositors ha anat creixent fins a multiplicar per dos la participació inicial que va anar de 60 participants.

Novetats

Alguns dels expositors que seran presents en el certamen han avançat algunes de les novetats que mostraran. Entre aquestes destaca la presència d'un sistema de climatització geotèrmic solar que permet l'ús de la calefacció durant l'hivern i la refrigeració en els mesos d'estiu, a part de proveir d'aigua calenta sanitària al lloc on se situï. El sistema és molt eficient en quant a consum elèctric es refereix, i no emet gasos contaminants.

Per instal·lar-ho s'ha de perforar el terreny, ja que la temperatura del sòl a partir d'una profunditat superior als cinc metres es manté pràcticament constant a uns 15/17º durant tot l'any. En el lloc on s'ha perforat se situarà un circuit tancat d'aigua que, amb l'ajuda d'una bomba de calor geotèrmica connectada a un compressor, permet generar aigua calenta per ser utilitzada en un sistema tradicional de calefacció, alhora que garanteix el subministrament d'aigua calenta sanitària i pot generar aigua freda per a la refrigeració de la granja o de l'habitatge on s'instal·li.

Aquest sistema es pot instal·lar en qualsevol lloc que requereixi d'una aportació de calor o de fred. Actualment, ja funcionen més de vint instal·lacions d'aquest tipus, entre les quins hi ha una en una granja de caragols i una altra en una granja de porcs, situades a les comarques gironines del Pla de l'Estany i el Ripollès, respectivament. Un sistema similar a aquest, però per a un habitatge de 190 metres quadrats, ha rebut, recentment, el primer premi d'investigació mediambiental del "Memorial Enric Casals" de l'ajuntament d'Arbúcies. 

En la fira també s'exhibiran uns nous equips de subministrament de pinso per als porcs, que estan fabricats totalment en acer inoxidable, material que li allarga la vida ja que no s'espatlla amb l'ambient corrosiu que hi ha entre aquests animals. Aquests equips disposen d'un nou sistema regulador de pinso, més precís, que suposa un estalvi en aigua i aliment. També es podrà veure un nou vehicle multiservicio de dues places, lleuger i compacte, amb tracció 2x4 i 4x4, embragatge centrífug i capacitat de càrrega de 500 quilos que es pot usar en una granja, en terrenys de cultiu, per netejar la mala herba, en finques, per als treballs de les brigades municipals d'obres, de manteniment o de jardineria, etc. També es mostraran nous remolcs i plataformes.

Animals vius

Firagri exhibirà diversos exemplars vius de cavalls, vaques i bens. Aquests animals se situaran en un recinte tancat totalment adaptat a les seves necessitats.

Situació

La Fira Agrícola i Ramadera de les Comarques de Girona que organitza l'ajuntament de Figueres s'instal·larà en el Recinte Firal d'aquesta ciutat situat al carrer Alemanya del polígon industrial del municipi, a la zona sud de la ciutat. El seu horari comercial serà cada dia donis de les 10:00 hores fins a les 19:30 hores. El preu de les entrades serà de 2,50 euros.

Per a més informació podeu contactar amb el Gabinet de Premsa de Firagri, cridant als telèfons 972 67 62 23 o 666 86 90 13 (Mercè Illa). També podeu cridar al responsable de l'Àrea de Promoció de l'ajuntament de Figueres, Salvador Torres al 972 67 35 30 (matins).

Els professionals poden posar-se en contacte amb la fira a través del correu electrònic fipromo@ddgi.es.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades