Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Equipo de Mejora Vegetal del Instituto Murciano de Investigación y Desarrollo Agrario y Alimentario
Projectes d'investigació

Equip de Millora Vegetal de l'Institut Murcià d'Investigació i Desenvolupament Agrari i Alimentari

Joaquin Costa,Soledad Catalá12/01/2005

El departament d'Horticultura, en el que concerneix a l'equip de Millora Vegetal, treballa fonamentalment amb les dues espècies que més es conreen, tant a l'aire lliure com en hivernacle, a la Regió de Múrcia i que tenen gran importància econòmica, pebrot i tomàquet.

El departament d'Horticultura, en el que concerneix a l'equip de Millora Vegetal, treballa fonamentalment amb les dues espècies que més es conreen, tant a l'aire lliure com en hivernacle, a la Regió de Múrcia i que tenen gran importància econòmica, pebrot i tomàquet, amb els següents projectes de recerca:

- "Desenvolupo d'una resistència durable al TSWV en tomàquet i pebrot: mètodes de control de la dispersió del TSWV." L'objectiu d'aquest projecte és l'obtenció de varietats de tomàquet i pebrot resistents al virus del bronzejat del tomàquet (Tomato Spotted Wilt Virus) mitjançant una estratègia de millora clàssica.

Per a això en cadascun dels cultius citats el nostre equip aborda els següents objectius. -Caracterització de noves fonts de resistència al TSWV.  Desenvolupament de marcadors moleculars i bioquímicos per a cadascuna de les resistències caracteritzades com a diferents. -Incorporació de la resistència a TSWV en materials comercials de tomàquet i pebrot.

- "Etiologia del col·lapse de les plantes de tomàquet, agents implicats i el seu control".
L'equip de millora vegetal  participa fonamentalment en l'objectiu 4 del projecte: comportament de varietats enfront del col·lapse, centrant-nos en  dues accions: -Determinació de les característiques físiques i/o estructurals de la planta que possibilitin l'aparició del col·lapse. -Cerca de fonts de resistència al col·lapse.

- "Millora de les varietats de pebrot per pimentón de creixement determinat i indeterminat per als paràmetres de productivitat i qualitat. Obtenció de varietats adaptades a recollida única". Els objectius  d'aquest projecte són:  Obtenció de noves varietats de creixement indeterminat i maduració escalonada (tipus tradicional) amb major producció i contingut en pigments carotenoides; Selecció de varietats de creixement indeterminat, que utilitzant les adequades tècniques de cultiu, permetin una major agrupació de la maduració i facilitin la recollida única; Millora de la qualitat de les varietats de creixement determinat i maduració agrupada ja obtingudes, per a la seva utilització en sembra directa i recollida mecànica.

- "Recol·lecció, multiplicació i avaluació dels recursos fitogenéticos hortícoles per a la seva conservació als bancs de germoplasma". Amb els objectius de:
- Completar la prospecció i recollida dels recursos fitogenéticos autòctons de les espècies hortícoles de major importància econòmica i ampliar-les a altres espècies menors que afavoreixin la diversificació de l'oferta. Multiplicar i conservar els recursos anteriors salvaguardant la seva variabilitat per a la Millora Genètica en plantes hortícoles. Caracteritzar i documentar les col·leccions a fi de facilitar l'ús de mostres conservades.

Els resultats Obtinguts en els diferents projectes han estat:
Com a fruit del projecte de resistència al virus del bronzejat en tomàquet s'ha inscrit en el registre de varietats protegides, la primera varietat de tomàquet d'indústria, resistent al virus del bronzejat, amb el nom provisional  de "Limonetes", Aquesta varietat s'ha obtingut en col·laboració amb D. Juan Grajera de el  S.I.A. d'Extremadura i D. Fernando Nou de l'O.P. de València.

Així mateix s'han obtingut varietats de tomàquet resistents al TSWV per a consum en fresc i de pebrot per pimentón i pebrot gruixut també amb aquesta resistència i que pròximament s'inscriuran en el registre de varietats protegides.
Mitjançant l'ús de marcadors moleculars, el nostre Equip ha posat a punt un mètode que permet la selecció ràpida de línies amb resistència al TSWV, tant en Pebrot, com en Tomàquet.

També s'estan seleccionant línies de pebrot que mostren antixenosisi pel Trip (F.occidentalis) que

En  el que concerneix al Col·lapse del tomàquet, hem posat a punt un nou mètode de mesura del flux de saba en la planta  que ens ha permès trobar una forta correlació entre la taxa de flux de saba en diferents moments del desenvolupament de la planta i  la possible aparició de  col·lapse.

En pebrot per pimentón s'han obtingut,  mitjançant els oportuns creuaments, noves varietats que mostren millor intensitat del color i producció, així com una agrupació de la maduració que permet una collita  en una sola recollida i fins i tot la recol·lecció mecànica.Pròximament es van a inscriure en el registre tres varietats de fruit rodó amb els noms provisionals de "Imboro", "Nedanero" i "Rosarito".

Finalment de l'Equip de Millora Vegetal, contínua treballant en el procés de recol·lecció, caracterització i multiplicació de varietats tradicionals hortícoles en perill de desaparició i realitzant seleccions que es lliuren als agricultors sobretot de tomàquets tradicionals com"Mutxamel","Pera" i "Flor de baladre".

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades