Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Permite lograr continuidad y calidad en la producción
Nou mètode pel raleo de pomeres

Permet aconseguir continuïtat i qualitat en la producció

Horticom News07/12/2004

7 de desembre de 2004

El INTA d'Argentina va dissenyar una nova metodologia que orienta a l'agricultor sobre com realitzar el raleo i estimar així quants fruits han de quedar en l'arbre per obtenir una producció òptima i constant.

El consumidor de pomes a Argentina i en l'exterior exigeix un producte diferenciat: fruits sans, uniformes, de bon color i sabor. D'altra banda, els rendiments d'aquest fruit en la Patagonia -principal zona productora de l'Argentina- són inestables. Això es deu a un problema fisiològic de la pomera: l'alternança o "añerismo", és a dir, la variació anual de la quantitat de fruites produïdes per cada arbre.

A causa d'aquest problema i amb l'objectiu de regularitzar la producció, en el sud argentí es va aplicar el raleo. Aquest procediment consisteix a llevar-li fruits a les pomeres perquè creixin uniformes els que queden. El raleo més comú és el químic, que produeix l'eliminació d'una determinada proporció de fruits.

El INTA Alt Valle, Riu Negre, va dissenyar una nova metodologia com a complement de l'anterior: el disc de raleo INTA, utilitzat per mesurar el diàmetre basal de les branques fructíferes. Una vegada obtinguts aquestes dades es bolquen en un programari -també creat per l'INTA Alt Valle-, que permet obtenir informació orientativa per realitzar el raleo i així estimar quants fruits han de quedar en l'arbre per obtenir una òptima i constant producció.

Informes: Ing. Rodolfo Rodríguez, INTA Alt Valle, (02941) 453500, rrodriguez@correo.inta.gov.ar

Notícia presa de INTA Informa, No. 312, Desembre 2004

Per subscriure's al butlletí enviï un missatge a si_intainforma@correo.inta.gov.ar

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades