Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Mango
Origen, Taxonomia i Descripció Botànica

El Mànec

16/11/2004

16 de novembre de 2004

El mànec és originari del sud-est d'Àsia i, més específicament, de l'Índia. D'allí es va expandir a la resta de les regions al món; pel que sembla, va ser introduït pels portuguesos a Amèrica Central i del Sud. A Amèrica, els grans conreadors són actualment Brasil, Estats Units i Mèxic.

Origen:                                                                    

El mànec és originari del sud-est d'Àsia i, més específicament, de l'Índia. D'allí es va expandir a la resta de les regions al món; pel que sembla, va ser introduït pels portuguesos a Amèrica Central i del Sud. A Amèrica, els grans conreadors són actualment Brasil, Estats Units i Mèxic. Colòmbia també és productor d'aquesta fruita i les principals zones de producció es troben en els Plans Orientals, Tolima  i la Costa Atlàntica.

Taxonomia:

REGNO: Vegetal
CLASSE: Angiospermae
SUBCLASSE: Dicotyledoneae
ORDRE: Sapindae
FAMÍLIA: Anacardiaceae
GENERO: Mangifera
ESPÈCIE: Mangifera indica L.

Descripció botànica:                                                                                          

L'espècie manguífera índica és considerada "el rei de les fruites tropicals". Els arbres són vigorosos i poden aconseguir fins a 20 metres d'altura. El seu tronc és recte i està ramificat en braços grans. La forma característica és piramidal. Les fulles són allargades i de color verd brillant; les fruites són ovalades, de color verd - groc, quan estan madurant. La fruita posseeix una pela semi dura que la protegeix; la carn és fibrosa i es troba lligada a una gruixuda llavor. És de fàcil germinació.

Les flors tenen un color groc - verdós, tenen forma de grillons i estan situades en un llarg pecíol. Les seves arrels s'arraígan profundament, són ramificades i ben desenvolupades.

http://www.cci.org.co/

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades