Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a A favor del desacoplamiento del 75% de las ayudas a cultivos de herbáceas
Plataforma Insumos i associacions de comerciants i transformadors de cereals i oleaginosas

A favor del desacoblament del 75% de les ajudes a cultius d'herbàcies

Domingo Soto03/11/2004

3 de novembre de 2004

Les empreses de mitjans de producció agrícola i els comerciants i transformadors de cereals i oleaginosas estan d'acord amb la proposta que estableix un desacoblament del 75% de les ajudes a herbacis, excepte les de llavors, que es mantenen totalment acoblades.

La Plataforma Insumos (que agrupa a les principals associacions empresarials de mitjans de producció agrícoles) i les associacions de comerciants i transformadors de cereals i oleaginosas recolzen aquesta proposta per aplicar la reforma de la Política Agrícola Comuna (PAC), que estableix un desacoblament parcial de les ajudes als cultius herbacis i per al sector ramader.

Segons el parer de la Plataforma, el fet que el 25% de les ajudes romanguin acoblades o vinculades a la producció, és la millor manera d'aconseguir els objectius desitjats: mantenir l'activitat agrària i fixar la població rural.

Les associacions empresarials que integren aquest col·lectiu consideren que és necessari obrar amb prudència davant una reforma tan profunda de la PAC i consideren suficient (al seu judici fins i tot excessiu) fixar un desacoblament del 75% en les ajudes als herbacis. Amb aquesta opció, si l'experiència dels primers anys així ho aconsella, cap la possibilitat de passar al desacoblament total. En canvi, optar des del principi pel desacoblament total no tindria marxa enrere. Així ho ha entès també el Govern francès, que fa mesos es va decantar per un desacoblament parcial per evitar perjudicis irreversibles per al seu sector agropecuari.

Així mateix, recorden que l'1 de juliol de 2003, en el marc del Debat sobre l'Estat de la Nació, el Ple del Congrés dels Diputats va aprovar per unanimitat una proposta conjunta del PP i del PSOE per sol·licitar l'aplicació del desacoblament parcial a partir de 2007. Aquesta opció va ser igualment ratificada per la Comissió d'Agricultura del Congrés en la seva reunió del 2 de juliol de 2003, en la qual tots els grups parlamentaris van aprovar per majoria i sense cap vot en contra el desacoblament parcial en els cultius herbacis i diverses escales de menor desacoblament per a la ramaderia.

Aquest col·lectiu veu amb bons ulls la proposta difosa en premsa, si bé considera que el Ministeri d'Agricultura ha de formalitzar al més aviat possible la seva aplicació, ja que tant agricultors com a industrials han de planificar amb molts mesos d'antelació la seva activitat productiva i, a partir d'aquí, decidir les compres de matèries primeres i mitjans de producció (llavors, fertilitzants, fitosanitaris, maquinària agrícola, etc.).

Les associacions signatàries estan convençudes que un desacoblament total suposaria l'abandó de 2 milions d'hectàrees de cultiu, desplaçaments de cultius fins i tot en regadiu que provocarien la desaparició de 25.000 ocupacions directes, tancament i deslocalització de centenars d'empreses (fonamentalment les situades en el mitjà rural), reducció del 30% en la xifra de negocis de l'agroindustria, anul·lació dels projectes d'investigació i, no menys important, la deslegitimació de l'agricultor, al que no trigarien a ploure les crítiques per rebre ajudes sense produir.

Les empreses d'aquest col·lectiu generen 93.000 llocs de treball i íntegrament facturen a l'any 15.000 milions d'euros.

Per a més informació: aprose@interlink.es

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades