Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Técnicas Agrobiotecnológicas para la Propagación Masiva de Plantas, Diagnóstico y Saneamiento de Agentes Patógenos en Floricultura
Seminari

Tècniques Agrobiotecnológicas per a la Propagació Massiva de Plantes, Diagnòstic i Sanejament d'Agents Patògens en Floricultura

HorticomNews03/10/2004

3 d'octubre de 2004

Un curs que ofereix una visió clara dels processos productius amb esment al desenvolupament de tècniques de propagació accelerada de plantes. L'experiència, coneixement pràctic i l'intercanvi continu amb l'expositor li permetrà pensar en el futur de l'agricultura en els propers anys i enfocar-se a aconseguir el valor agregat desitjat en les produccions  florícolas.

Dins de les motivacions rellevants que tenen els professionals dedicats a l'Agricultura en països llatinoamericans, s'esmenta l'interès per conèixer i introduir-se en les anomenades tecnologies de punta com les agrobiotecnológicas, dedicades a la propagació d'espècies vegetals, el millorament genètic, així com la detecció i el control d'agents infecciosos, relacionades amb diferents espècies molt especifiques pels floricultores.

El curs que avui es proposa li ofereix una visió molt clara dels processos productius amb esment al desenvolupament de tècniques de propagació accelerada de plantes. L'experiència, coneixement pràctic i l'intercanvi continu amb l'expositor li permetrà pensar en el futur de l'agricultura en els propers anys i enfocar-se a aconseguir el valor agregat desitjat en les produccions  florícolas.

OBJECTIUS
1. Introduir als interessats en els aspectes generals sobre el desenvolupament de la biotecnologia, tècniques de cultius de teixits fins a la transgénesis.
2. Proveir un coneixement referint-se a les tècniques usades actualment per al diagnòstic d'agents patògens en plantes amb augment de la sensibilitat fins a arribar al molecular.
3. Crear bases sòlides fins a l'enteniment de les metodologies més adequades per a l'eliminació d'agents fitopatògens en cultius ornamentals.
4. Contribuir al desenvolupament de bases sòlides per a la comercialització d'un producte cada vegada més competitiu amb garanties fitosanitàries i genètiques a Equador.
5. Exposar els avanços de Cuba en matèria biotecnològica que permeti una interrelació amb el sector privat i estatal a Equador.

DIRIGIT A
Tècnics, enginyers, professionals de la investigació i comercializadores de plantes, que requereixin d'aquest coneixement per al bon desenvolupament del seu treball. Professors universitaris i estudiants de carreres afins.

CONTINGUT
El curs abasta 6 conferències amb un total de 24 hores. En aquest es tractaran aspectes generals sobre tècniques biotecnològiques que van des de la implantació d'àpexs fins a la transformació genètica, fent-se èmfasi pel que fa a les tècniques per a la propagació massiva de plantes. Es tractaran de forma general les tècniques més usades per al diagnòstic d'agents patògens i la certificació de plantes, culminant amb una anàlisi de les tècniques rutinàries per a l'eliminació d'aquests i la protecció adequada de les plantes durant la fase d'aclimatació fins a la seva comercialització.

TEMATICA
1. Generalitats, problemàtica més usual sobre malalties i plagues
2. Micro propagació de plantes, mitjançant tècniques biotecnològiques.
Perill de disseminació de malalties per aquesta via.
3. Tècniques de diagnostico rutinàries per a la detecció de malalties.
4. Tècniques  de diagnostico avançades. Diagnostico serológico i molecular.
5. Metodologies i tècniques més emprades per a l'eliminació de malalties. Tècniques avançades per al sanejament de plantes.
6. Fase d'aclimatació. La nutrició i la seva relació amb l'aparició de malalties.
7. Panell de debat sobre els aspectes tractats.

INSTRUCTOR:
PhD. Ricardo Hernández Pérez, professional cubà, nascut en 1957 i graduat de Llicenciat en Ciències Biològiques,  Enginyer Agrònom i PhD. en Ciències Agrícoles a la Universitat Central de les Viles (UCLV), Cuba. Ha aconseguit les categories científiques i docents d'Investigador Titular i Professor Titular, respectivament.

Va ser durant 9 anys especialista en Virologia i Cap del Laboratori Provincial de Sanitat Vegetal de la Província Vila Clara, Cuba. Va ser durant 7 Anys Cap del Laboratori de Virologia de l'Institut de Biotecnologia de les Plantes de la UCLV i 5 anys cap del Laboratori de Virologia i Biologia Molecular de l'Institut Nacional d'Investigació en Arrels i Tubercles Tropicals de Cuba.

Ha impartit més de 35 cursos a nivell internacional i participat en la tutoria o oponencia de més de 35 tesi de pre i postgrau en temes de biotecnologia. Com a resultat de les seves investigacions ha presentat 52 treballs en esdeveniments científics nacionals i internacionals i compta amb més de 35 publicacions en revistes de renom internacional. Ha dirigit o participat en 13 projectes investigativos o productius amb finançament nacional i internacional.

INFORMACIÓ ADMINISTRATIVA
Local: Auditori del Col·legi d'Enginyers Veterinaris de Pichincha
(Situat en Juan González  N35-148 i Ignacio San María - Sector Iñaquito.)
Data: 4, 5 i 6 de novembre del 2004
Horari: Dijous, divendres i dissabte (08h30 a 17h30)
Durada: 24 hores (8 hores diàries)

Certificat de Participació: La Fundació pel Potencial Científic, Educatiu - FONNTE, d'Equador.
Documentació: Memòries tècniques i CD amb temes de Biotecnologia.
Inversió: US $ 180.00 (més IVA)
Serveis inclosos: Refrigerios.
Para més informació: biotecnologia@fonnte.com

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades