Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Jornada sobre Trazabilidad en el área de la seguridad alimentaria
19 de novembre de 2004 a Lugo

Jornada sobre Trazabilidad a l'àrea de la seguretat alimentària

Horticom News29/10/2004

29 d'octubre de 2004

La Universitat de Santiago de Compostel·la i la Xarxa Espanyola de Seguretat Alimentària, SICURA, han organitzat una jornada científica que tindrà lloc el 19 de novembre de 2004 a Lugo i en la qual s'analitzarà la trazabilidad a l'àrea de la seguretat alimentària i la certificació de la qualitat a Galícia, a través del Camí de Santiago.

Jornada sobre Trazabilidad a l'àrea de la seguretat alimentària

Durant aquesta jornada, s'abordarà la importància de la trazabilidad en la indústria alimentària, incloent exemples d'aplicació de la mateixa en diversos sectors (productes de la pesca, productes làctics, pinsos).

La Universitat de Santiago de Compostel·la i la Xarxa Espanyola de Seguretat Alimentària, SICURA, han organitzat una jornada científica que tindrà lloc el 19 de novembre de 2004 a Lugo i en la qual s'analitzarà la trazabilidad a l'àrea de la seguretat alimentària i la certificació de la qualitat a Galícia, a través del Camí de Santiago.

En aquesta jornada, s'abordarà la importància de la trazabilidad en la indústria alimentària, incloent exemples d'aplicació de la mateixa en diversos sectors (productes de la pesca, productes làctics, pinsos), juntament amb els diversos sistemes de gestió relacionats amb la mateixa.

Com a resultat de la importància que té actualment la certificació i el control dels processos als quals estan sotmesos els aliments, el tema triat per a la jornada, la trazabilidad alimentària, pretén servir per a la seva difusió entre sectors implicats en la producció i comercialització d'aliments. En aquest sentit, la trazabilidad és un aspecte de gran rellevància per a les empreses alimentàries, atès que la qualitat i la certificació dels seus productes són de summa importància per a la seva comercialització al mercat exterior.

Durant aquesta jornada, es presentarà SAL, la primera marca específica de seguretat alimentària d'Espanya creada per ainia, amb l'objectiu de donar resposta a les demandes del propi sector agroalimentari en la matèria.

SAL és una marca de certificació dirigida a totes aquelles empreses que, voluntàriament, desitgen obtenir els més alts nivells de compromís respecte a la seguretat alimentària. A més, és aplicable a tots els sectors agroalimentaris, incloent la producció primària, la indústria, els intermediaris, els distribuïdors, les organitzacions de transport, així com als subministradors d'envasament, equips, matèries primeres i altres accessoris per a la indústria agroalimentària.

En el marc d'aquesta Jornada també es realitzarà la presentació de la Xarxa Espanyola de Seguretat Alimentària, SICURA, creada en el 2003 amb el suport del Ministeri de Ciència i Tecnologia entre els objectius de la qual es troben l'intercanvi de recursos humans i de coneixement entorn dels temes relacionats amb la seguretat de la cadena alimentària i de la qual formen part diversos investigadors d'ainia.

 (http://redsicura.iata.csic.es)

 © 2004. ainia - tecnoalimentalia@ainia.es - www.tecnoalimentalia.com - www.ainia.es

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades