Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Avances en la aplicación de sondas capacitivas para ahorrar agua de riego
Eduardo Primer va inaugurar el VI Congrés Citrícola de l'Horta Sud.

Avanços en l'aplicació de sondes capacitives per estalviar aigua de reg

Horticom News26/10/2004

26 d'octubre de 2004

El director general d'Investigació, Innovació Agrària i Ramaderia, Eduardo Primer, va inaugurar divendres passat el VI Congrés Citrícola de l'Horta Sud, que se celebra en la localitat valenciana de Picassent. El congrés, de caràcter biennal, comptarà amb la presència d'investigadors i tècnics especialitzats en el sector agroalimentari.

El director general d'Investigació, Innovació Agrària i Ramaderia, Eduardo Primer, va inaugurar divendres passat el VI Congrés Citrícola de l'Horta Sud, que se celebra en la localitat valenciana de Picassent.

En el transcurs de la inauguració, Primer va destacar que el congrés, de caràcter biennal, comptarà amb la presència de prestigiosos investigadors i tècnics especialitzats en el sector agroalimentari, per abordar, entre altres temes, les últimes novetats científiques i tecnològiques aplicables als cítrics.

En aquest sentit, el Director General va assenyalar que un dels principals àmbits d'investigació en els quals s'estan aconseguint grans avanços i beneficis per al sector agrari és l'aplicació de sondes capacitives per dur a terme el reg amb precisió, de manera que es maximitzi l'eficiència de l'ús de l'aigua per al reg.

Segons va explicar Primer, “es tracta d'un sistema modern i nou per mesurar la humitat de l'aigua en el sòl i per regular la quantitat de recursos hídrics necessaris aconseguint, per tant, incrementar l'estalvi d'aigua”.

En concret, les sondes permeten una telemonitorización de l'estat del sòl, amb el que l'agricultor pot estudiar les característiques hidrodinàmiques del sòl i, d'aquesta manera, establir una programació de reg més fàcil i eficient que cap altre sistema de programació de regs.

D'altra banda, el Director General va abordar els avanços que s'estan aconseguint en l'obtenció de noves varietats de mandarino de tipus triploide, és a dir sense llavors i per tant no polinizadoras. En aquest sentit, Primer va manifestar que des de l'IVIA “es disposa de moltes varietats en estudi, amb la finalitat d'obtenir mandarines tardanes que permetin substituir les existents fins ara i solucionar el problema de la pinyolà, a més de disposar d'una àmplia gamma d'aquests cítrics d'alta qualitat”.

Durant la seva intervenció, el Director General també va fer referència a les estratègies per al control de la mosca del mediterrani en cítrics, en la qual cosa “la conselleria d'Agricultura està treballant per substituir la lluita química per sistemes biològics, de manera que progressivament es redueixi l'ús de productes químics per reduir la incidència d'aquest paràsit en la nostra citricultura”.

Com a exemple, Primer va assenyalar que en el terme municipal de Picassent s'han instal·lat durant la present campanya paranys de captura massiva de ceratits capitata en unes 3.000 hanegadas, amb el que s'ha aconseguit minimitzar la presència d'aquesta plaga notablement.

“Així mateix -va afegir-, a la Comunitat Valenciana s'han instal·lat un total de 600.000 paranys, i s'han deixat anar mascles estèrils en grans quantitats el que, unit als intensos tractaments aeris, ha contribuït a aconseguir una campanya amb nivells d'incidència històricament baixos”.

cal recordar que la sisena edició del Congrés Citrícola de L'Horta Sud, va abordar també temes com l'ús de fertilitzants per fertirrigación, la problemàtica de la utilització de varietats protegides, el control d'insectes i àcars amb olis pulverizables, els actuals esquemes de certificació en el sector agroalimentari, o la concentració de la demanda citrícola a Europa.

 

Font: infocitrus.com

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades