Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Sensibilizar a la población sobre cómo mejorar las conductas alimenticias
Conclusions de les III Jornades '5 al Dia'

Sensibilitzar a la població sobre com millorar les conductes alimentoses

HorticomNews25/10/2004

25 d'octubre de 2004

Les "III Jornades 5 al Dia" han congregat  nombrosos experts i científics del món de la nutrició, la sanitat i el consum, que han aportat la seva visió sobre els últims canvis en els hàbits de consum i han conclòs que és necessari donar un major impuls a les polítiques i estratègies encaminades a sensibilitzar a la població sobre com millorar les conductes alimentoses.

Recentment s'han desenvolupat les "III Jornades 5 al Dia" en el Saló d'Actes del CSIC, on s'han congregat  nombrosos experts i científics del món de la nutrició, la sanitat i el consum i a la qual han assistit al voltant de 250 persones.

Tots ells han aportat la seva visió sobre els últims canvis en els hàbits de consum i han conclòs que és necessari donar un major impuls a les polítiques i estratègies encaminades a sensibilitzar a la població sobre com millorar les conductes alimentoses, sobretot la dels més petits.

Antonio Agut, Investigador de l'Institut Oncològic de Catalunya ha afirmat durant la roda de premsa  oferta als mitjans que "un increment  del deu per cent en el consum diari de fruites i hortalisses evitaria onze mil casos de càncer i cinc mil morts per malalties cardiovasculars a l'any a Espanya".

Al nostre país consumim una mitjana de 400 grams diaris de fruites i hortalisses per persona. Aquesta xifra pot resultar enganyosa si tenim en compte que són les persones de la tercera edat els qui consumeixen el seixanta per cent del total de les fruites i hortalisses. Segons ha afirmat el president de la Associació 5 al Dia Joaquín rei,  "la majoria dels nens consumeixen una o cap peça de fruita al dia, la qual cosa resulta realment preocupant". Els resultats d'aquesta la mala alimentació i  sedentarisme en la salut dels més petits es comencen ja a notar en les alarmants xifres d'obesitat i diabetis i les conseqüències seran més serioses quan aquests nens siguin adults. 

A causa d'això, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha aprovat aquest any una política oficial sobre alimentació i activitat física per a tots els seus països membres. La doctora i membre de l'OMS Ingrid Keller ha anunciat que "anem a publicar una guia que especifiqui com consumir fruites i hortalisses correctament"  El programa 5 al Dia és una mostra d'aquesta política oficial i el seu Projecte Educatiu engegat aquest mes en més de mil centres de tota Espanya són bona mostra d'això.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades