Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Programa de control y certificación de calidad de sistemas productivos y plantas ornamentales gallegas
Xunta de Galícia

Programa de control i certificació de qualitat de sistemes productius i plantes ornamentals gallegues

Jaime Motos Ramos07/10/2004

7 d'octubre de 2004

La Consellería de Política Agroalimentària i Desenvolvemento Rural de la Xunta de Galícia desenvolupa un programa innovador de control i certificació de qualitat dels sistemes productius i de les plantes ornamentals gallegues. El sistema va ser presentat al sector en el stand de la Xunta, en la I Exposició ArcoVerde, el passat mes de setembre a Santiago de Compostel·la.

La Consellería de Política Agroalimentària i Desenvolvemento Rural de la Xunta de Galícia, està desenvolupant un programa innovador de control i certificació de la qualitat dels sistemes productius i de les plantes ornamentals gallegues. El sistema va ser presentat al sector productiu i als agents de mercat, en el stand de la Xunta de Galícia, en la I Exposició ArcoVerde en el passat mes de Setembre a Santiago de Compostel·la.

El programa es desenvolupa en la seva primera fase amb sis espècies d'ornamentals de gran rellevància per al sector ornamental gallec: Azalea japonica, , Camellia japonica, Hydrangea macrophylla, Leptospermum scoparium, Rhododendron i Viburnum tinus.

Actualment s'aquesta engegant la implantació de les normes tècniques i quaderns de camp de les sis espècies en vivers de Galícia i s'està desenvolupant un ampli sistema de treball per als propers anys, que compta amb la col·laboració del sector viverista gallec.

Té com a principals objectius: La implantació d'un programa de qualitat fonamentat en les pautes dels sistemes de producció integrada i promoure la millora continuada de la qualitat de plantes ornamentals, a partir dels paràmetres obtinguts dels mercats d'Espanya i de tota Europa.

Amb aquest nou sistema es podrà treballar amb el concepte de trazabilidad en totes les etapes de producció i els productes certificats aniran als mercats, acompanyats d'una etiqueta d'identificació d'origen del producte, amb totes les informacions més importants com: Viver productor, espècie i varietat, classe de qualitat, nº de lot, entitat de control i certificació, entre uns altres.

El sistema de certificació permetrà la possibilitat de vendes a distància, amb la utilització de les eines de comerç electrònic, tant en l'àmbit d'Espanya com també a tota Europa, ja que els conceptes i terminologies són els mateixos que els utilitzats als principals mercats i subhastes electròniques de plantes ornamentals a tot el món.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades