Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Japón: Aseguran índice de madurez mínimo en fruta cítrica
NIR

Japó: Asseguren índex de maduresa mínim en fruita cítrica

Horticom News22/09/2004

22 de setembre de 2004

Segons una article publicat en l'Australian Citrus News, els investigadors japonesos han desenvolupat a nivell comercial una tecnologia capaç d'assenyalar l'índex de maduresa de cada fruit sense arribar a danyar-ho. S'ha desenvolupat una tecnologia d'espectrofotometria per infraroig capaç d'indicar l'índex de maduresa sense danyar el fruit.

S'ha desenvolupat una tecnologia d'espectrofotometria per infraroig capaç d'indicar l'índex de maduresa sense danyar el fruit.

Segons una article publicat en l'Australian Citrus News, els investigadors japonesos han desenvolupat a nivell comercial una tecnologia capaç d'assenyalar l'índex de maduresa de cada fruit sense arribar a danyar-la.

Aquesta nova tecnologia anomenada NIR o Near Infre-xarxa Spectrophotometry pertany als anomenats NDQA o Senar-Destructive Quality Assessment, que es basa en el càlcul d'índexs de qualitat interns al fruit sense arribar a danyar el fruit.
Malgrat que en alguns països com Argentina o Espanya ja s'ha desenvolupat comercialment tecnologies no destructives per classificar la fruita segons la qualitat externa del fruit, atenent a calibres, color, forma, diversos defectes fisiològics, danys en pell, etc., el següent pas que consisteix a classificar la fruita segons índexs de qualitat interns no s'ha donat encara.

A Japó, sembla existir equips tant per instal·lar en línies de confecció en magatzem com també equips portàtils per a mesuraments en camp. D'aquesta forma els productors inicien les labors de recol·lecció després d'un intens mostreig no destructiu de la producció; de la mateixa manera els operadors són capaços de classificar la seva fruita per índexs interns i externs de qualitat els resultats de la qual són marcats en les etiquetes dels envasos.

Així quan el consumidor japonès, amant de la fruita molt dolça, va a comprar cítrics, pot triar no tan sols per varietat i calibre, sinó també pel seu índex de maduresa.
La prefectura d'Ehime ,que és la zona productora més important de Japó, està usant en prop del 80% de les seves instal·lacions equips amb sensors NIR. (infocitrus).

Nota publicada en www.atcitrus.com

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades