Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Caracterización de variedades de lechugas
Centri technique interprofessionnel donis fruits et légumes

Caracterització de varietats d'enciams

Horticom News13/09/2004

13 de setembre de 2004

En un estudi realitzat durant tres anys per el Centri Technique Interprofessionnel donis Fruits et Légumes francès, s'ha estudiat la possibilitat de caracteritzar mitjançant una anàlisi organoléptico diferents varietats d'enciams.

En un estudi realitzat durant tres anys per el Centri Technique Interprofessionnel donis Fruits et Légumes francès, s'ha estudiat la possibilitat de caracteritzar mitjançant una anàlisi organoléptico diferents varietats d'enciams. La caracterització es va realitzar simultaneamente per anàlisi sensorial i per anàlisi química, encara que els resultats d'aquest últim no es van considerar per a l'estudi.

Les noves varietats que es van estudiar estan produïdes en Brindes, en Rhône. Un mínim de 24 enciams es recol·lecten en el seu estadi òptim de maduració, es renten i s'emmagatzemen a 4 ºC de frio fins al dia següent, en què se serveixen en un plat de plàstic, preparades perquè resultin homogènies en grandària i color. L'objectiu d'aquest procés és que el panell de catadores pugui descriure les mostres d'enciam amb un mínim de paraules i un màxim d'eficàcia, de manera que es pugui identificar de manera precisa i reproduir els resultats en un protocol de degustació facilmente comprensible. Els degustadores van definir catorze característiques que definien l'aspecte, olor, textura i sabor de les diferents mostres.

Com a resultat, els lots Elenas es distingeix de forma clara per les seves característiques de dolçor, jugosidad i textura cruixent. Per als altres tipus, les diferéncias no resulten tan marcades, podent variar d'un any a un altre, per factors climàtics o fins i tot a causa de la composició del panell de catadores, que no era constant d'any en any. En grans lineas, els resultats obtinguts marquen una distinció dels tipus Iceberg i Romana. Les varietats Laitue, Batavia i Feuille de chêne, en canvi, resulten més dificiles de diferenciar si no es consideren el seu aspecte i textura.

Com a conclusió general queda patent la dificultat de diferenciar els lots de varietats pel flavor d'aquestes, així com la importància que té en el procés l'estat de maduració de l'amanida. Demostrada queda, doncs, la dificultat intrínseca de les anàlisis sensorials.

Per saber més: www.ctifl.fr

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades