Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Polinización natural con abejorros y semilleros ecológicos
Jornada tècnica organitzada per Agrobío i Almeriplant

Pol·linització natural amb borinots i semilleros ecològics

ATHO Comunicació07/09/2004

7 de setembre de 2004

L'objectiu de la jornada és difondre els últims avanços en les metodologies de treball d'ambdues empreses, en benefici dels agricultors d'Almeria que estan interessats a aplicar mètodes de cultiu basats en la reducció dels productes químics.

Agrobío, empresa que produeix a Espanya borinots per a pol·linització natural, ha organitzat conjuntament amb el semillero Almeriplant una jornada tècnica per analitzar els avantatges de la pol·linització natural amb borinots i donar a conèixer el mètode de treball del primer semillero de la província que compta amb instal·lacions aptes per a la producció de plantes ecològiques.


L'objectiu de la jornada és difondre els últims avanços en les metodologies de treball d'ambdues empreses, en benefici dels agricultors d'Almeria que estan interessats a aplicar mètodes de cultiu basats en la reducció dels productes químics.

La jornada tècnica, que se celebra sota el lema "Junts per una bona collita", se celebrarà el divendres 10 de setembre en el saló d'actes de Cajamar. Entre els ponents destaca representants, del Comitè Andalús d'Agricultura Ecològica (CAAE), Departament de control biològic de plagues de Coexphal, Sanitat Vegetal, etc.

Tècnics d'Agrobío en col·laboració amb IFAPA ( CIFA La Mojonera ) donaran a conèixer els resultats del projecte de R+D+I desenvolupat per aquesta empresa d'Almeria sobre pol·linització amb borinots en pebrot i carbassó. Les conclusions del projecte del pebrot confirmen que es millora el rendiment i la qualitat del cultiu, per la qual cosa es facilita un mètode natural de cultiu per al producte que ha demostrat ser el "número u" en rendibilitat durant la passada campanya i del que depèn gran part del prestigi i de la imatge comercial d'Almeria als mercats de destinació. Els avanços dels resultats del projecte de carbassó ens indiquen que és possible no utilitzar hormones per la seva qualli, donant un millor rendiment comercial la pol·linització amb borinots. A més, Agrobío difondrà la seva experiència en maneig integrat de plagues (IPM) i presentarà la seva pàgina web (www.agrobio.es) des de la qual es faciliten tot tipus de consells i dades tècniques als agricultors sobre mètodes de pol·linització i control integrat.

Per la seva banda, els responsables d'Almeriplant donaran a conèixer la fitxa tècnica i les peculiaritats de les primeres instal·lacions aptes per al cultiu de plántulas ecològiques. Les noves instal·lacions d'Almeriplant garanteixen una resposta eficaç per a tots els agricultors que han triat l'agricultura ecològica com a estratègia de producció i que, fins ara, no tenien semilleros adequats per tractar la primera fase de creixement de la planta. cal recordar que Almeriplant ja és un semillero de referència a Almeria, amb presència en diversos punts de la província i amb una indiscutible experiència en empelts de plantes hortícoles, fonamentalment en tomàquet.

El Saló d'Actes de Cajamar a la Plaça de Barcelona, s/n. a Almeria, és el lloc de celebració. Per ampliar aquesta informació, es pot contactar amb: Maria José Pardo del Departament de Màrqueting d'Agrobío en el telèfon 950 55 82 20.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades